Боледуване на децата ни - тема 68

• 124 359
  • 2 592
  •   1
Отговори
# 135
33....аз съм леко крайна по отношение на хомеопатията. Всъщност май не леко. Смятам, че с нея или без, една хрема се проточва средно 10-14 дена. Лекувам всичко симптоматично, ако имам възможност при влошаване на състиянието, инвестирам в изследвания, а не в хомеопатия. Не става въпрос за това дали си мъчите детето. Става въпрос за вируси и бактерии. След две години пандемия мисля че вече всички знаем, че вирус се лекува симптоматично, докато няма влошаване и насложена бактериална инфекция.
Детето ни е на почти 3 г. Много ясно ди личат вирусите (след като вече имам ипита инот бактериалната инфекция). След 3-4 дена от началото Т вече е спаднала и ако няма чак толкова видимо подобрение, поне няма видимо влошаване.
Последното боледуване мина в балтериална. Ами, на 4 ден от кашлицата детето започна да вдига Т, постепенно, с всеки следващ ден все по-висока. Видимо състоянието се влошаваше. Докато не стигате до такъв момент, можете да си давате парите за каквото искате, включително хомеопатия (не целя да ви обидя, просто дълбоко не вярвам в това нещо).
Ние приключихме в болница. С бактериите шега не бива. Особено като се стигне и до пневмония.

Не се засягам в никакъв случай.
Това не е и заяждане, просто от любопитство питам.
Нормално протичащ вирус, с Т, кашлица и хрема как третирате и за колко дни отшумява?
Или ако е само хрема?
Аз също пускам изследвания, понякога водя през ден на преглед, понякога на следващия зависи от състоянието.

# 136
Здравейте, пиша този пост, за да видя Вашето мнение, приемам критики и препоръки.
Детето 3г при разболяване го водя при педиатър, който изписка Боаронска хомеопатия. Разболя се за първи път на 1г. и 3м и от тогава посещавам само него. До АБ към настоящия момент не се е стигало. Въпросът ми се състои в това, че лечението на един вирус трае около 7-8 дни за овладяване, кашлица и хрема около 10 дни и спират(зависи и от вируса).
Не съм някаква откачалка отричаща АБ и други лекарства, педиатърът при преценка също изписва, не е краен в това отношение.
Интересувам се при децата, ползващи примерно стандартните лекарства за колко време минава една хрема и кашлица например?
Не смятам ,че Боаронската хомеопатия е безвредна, първо че е бъкана със захар, за друго не съм ровила..
Искам да знам греша ли в метода на лечение, според мои близки съм мъчела детето и т.н. заради по-бавното излекуване. Хомеопатията давам само при кашлица,хрема,вирус. За диария и повръщане си ползвам стандартните лекарства, както и при Т...
Харесвам педиатъра, защото преглежда обстойно, дава информация, винаги вдига телефон при нужда, детето е спокойно при преглед.
Моля, ако някой използва този начин на лечиние да ми пише на лично, за да не спамя. Идеята ми е да си сверя часовника, ако бъркам и да видя други мнения. Благодаря!
Може ли да споделиш педиатъра? Аз водя моите момчета при д-р Субев. Много съм доволна, но ако не е той да имам вариант 2:)

# 137
Синът ми тръгна на 1.8 на ясла. В началото лекуването на сополи и кашлица с боарон са ни били с продължителност 14 дни, после минаха на 10, сега са около седмица. Детето вече е на 3.6г. Изнервяла съм се в началото, че много време ни отнема излекуването на пустите сополи и съм слагала и Аб капки да видя дали няма да се оправи по-бързо, но уви периода беше същият, само че малко след излекуването се разболя пак. Продължавам да твърдя, че до третия прием на боаронското лекарство трябва да има подобрение, максимум до края на втория ден. Имало е случаи, в които на втория ден са се влошавали и винаги звъня на хомеопата да попитам дали е нормално или сме за смяна на лекарството.
С израстване на детето сякаш се съкращава времето на боледуване.
Пробиотика се пие поне 2ч след антибиотик.

# 138
33, аз от скоро лекувам детето си с хомеопатия. Водя го при класически хомеопат. Тя изписва само 1 лекарство за всички симптоми. При нея стигнахме след безброй АБ капки и неспиращи сополи + трета сливица. От началото на Май сме при нея. На интервюто като отидохме му изписа едно лекарство - леле, като тръгнаха едни зелени сополи , тя каза че това е чистене и да не се плаша.
Иначе боледуванията от тогава са ни следните:
Края на м. Май един вирус - Т 39 градуса и сополи - минаха за 7 дена.
Юни месец зелена хрема - мина за седмица, тогава беше ред на хомеопатичното, което давам за трета сливица веднъж месечно и друго не изписа.
Началото на Юли месец - вирус с Т, кашлица, сополи и конюнктивит - мина за 5/6 дена.
Миналата седмица - зелена хрема и слуз в изпражненията - мина за 3 дена.

Винаги изписва само по едно лекарство, което давам три дни. На третия й давам обратна връзка как е детето. Като при тези боледувания не съм ползвала нито капки за очи /за конюнктовота/, нито панадол, нурофен /не ги отричам, просто моето дете като е с Т и спи и го следя/, за носа - само сребърна вода.
Не отричам антибиотиците. Тя го следи изкъсо като е болен, постоянно поддържаме връзка. При нужда е сменяла лекарството.

Днес е ред на хомеопатичното /то е в силна потенция и се дава веднъж в месеца само/, което давам за запушения му нос и проблемна трета сливица.

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 07:44 от toni1189

# 139
Личното ми мнение за хомеопатията е че при някой деца действа, при други не. Всичко зависи и от родителя, нагласите и смелостта му.  Няма как при 39.8°гр температура да разчитам на някакви топченца, детето може да направи гърч. Не съм толкова смела, сякаш! Няма как и при брутален бронхоспазъм или ларингит отново да различам на топченцата - детето може да се задуши, особено с ларингита.

Подкрепям мнението на brumm.Моята гледна точка е същата, но аз имам и практика с голямото дете, за съжаление не малка практика.  С малката съм доста по-смела или просто по-зряла.
При последното и сериозно по-сериозно боледуване беше 3 дни с температура, която не надвишаваше 38.5° и следователно аз давах за температурата само преди лягане - за да може да спи. През деня си стоеше с температура, която сама си регулираше. Но детето по принцип не вдига висока температура и мога да опитвам. След третото денонощие температурата спря.  Носът промивах единствено и само с хипертоничен спрей - по веднъж на половин/един час.
Просто се водя по детето.

След като спря температурата и сополите намаляха, детето започна да кашля яко и направи спазъм. Не се разминаха инхалациите.

# 140
Не сме стигали такива боледувания да чукам на дърво, дано и не стигнем. Иначе аз съм си мислела, че примерно за отит бих сложила капки в ушите.
Иначе относно температурата - аз до 39 не давам нищо / още от началото на годината като е бил с вирус/ и то защото аз така искам, мъжа ми също ме подкрепя, не защото хомеопата така ме е посъветвал. Тя дори като й казах, се изненада приятно. Над 39 бих дала. Но е до дете. Моето дете спи спокойно дори с 39.

Честно казано никога не съм си мислела, че ще стигнем до хомеопатия. Обаче ми писна от Аб капки. Аз пиша птдавна в темата и повечето момичета знаят. Лекувах го от зелени сополи по три седмици /това при нас е проблема, най вече заради сливицата/ .Пусках го на ясла и след два дена беше пак така. И така от Септември до Май, писна ми. Толкова аб капки му изсипах в носа, и те не минаваха. Пробвах тогава и без АБ капки, няма , не минават. И така реших да пробваме друго.

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 07:57 от toni1189

# 141
Пробиотиците се дават минимум 2 часа след антибиотик. Иначе няма никакъв ефект от тях.

# 142
Кога ще й мине тази кашлица вече нямам сили😒...днес започва шести ден....
Започна ли филтър в градините,чух по тв,това какво значи пак ли няма да ни допускат вътре,може би пък с този филтър ще ги следят и ще има само здрави деца в групите.

# 143
  • Пловдив
33....аз съм леко крайна по отношение на хомеопатията. Всъщност май не леко. Смятам, че с нея или без, една хрема се проточва средно 10-14 дена. Лекувам всичко симптоматично, ако имам възможност при влошаване на състиянието, инвестирам в изследвания, а не в хомеопатия. Не става въпрос за това дали си мъчите детето. Става въпрос за вируси и бактерии. След две години пандемия мисля че вече всички знаем, че вирус се лекува симптоматично, докато няма влошаване и насложена бактериална инфекция.
Детето ни е на почти 3 г. Много ясно ди личат вирусите (след като вече имам ипита инот бактериалната инфекция). След 3-4 дена от началото Т вече е спаднала и ако няма чак толкова видимо подобрение, поне няма видимо влошаване.
Последното боледуване мина в балтериална. Ами, на 4 ден от кашлицата детето започна да вдига Т, постепенно, с всеки следващ ден все по-висока. Видимо състоянието се влошаваше. Докато не стигате до такъв момент, можете да си давате парите за каквото искате, включително хомеопатия (не целя да ви обидя, просто дълбоко не вярвам в това нещо).
Ние приключихме в болница. С бактериите шега не бива. Особено като се стигне и до пневмония.

Не се засягам в никакъв случай.
Това не е и заяждане, просто от любопитство питам.
Нормално протичащ вирус, с Т, кашлица и хрема как третирате и за колко дни отшумява?
Или ако е само хрема?
Аз също пускам изследвания, понякога водя през ден на преглед, понякога на следващия зависи от състоянието.

Вирус с температура е минавал за 3-4 дни, като постепенно температурата се вдига до по- ниски стойности. Лекуваме като даваме Нурофен/ панадол , за да понижим температурата, както и защото ибупрофенът е противовъзпалително.
За сополки- чистим с физиологичен разтвор и дърпаме с НОСКО. Или сме слагали Виброцил в краен случай преди сън, за да може да спи.

Аз не вярвам в хомеопатията и си лекуваме с конвенционална медицина към момента. При необходимост давам антибиотик.

# 144
Ние вчера ходихме на педиатър за продължаващата кашлица с температура. Всъщност кашлицата е много рядко и вече се кърти, но ми беше чудно защо продължава да вдига Т.
Докторът ни каза да продължим днес и утре с Панцефа да станат поне 5 дни и да се види наистина повлиява ли се, тъй като бил доста силен и не искала да бърза да сменя с още по-силно. В събота сме пак на преглед, за да прецени какво да прави. Не му е пускала изследвания, нито ми каза някаква диагноза. Утре ще я питам. Но мисля, че ако имаше хрипове, щеше да ми каже.

# 145
  • София
Пуснете кръвни изследвания - ПКК и CRP, може от пръстчето. При нас май месец имаше пневмония без да се чуват хрипове, но три дена с висока трудно повлияваща се температура и педиатърката ни се усъмни. На снимка се видя, но от Панцеф се повлия за 2 дена и спря въобще да вдига.

# 146
Нашата лекарка изписва хомеопатия за симптоматично лечение, когато симптомите  са още в началото. Аз не правя разлика коя каква е - класическа, Боаронска или каквито там видове има. Личното ми мнение е, че облекчава при леки симптоми, както всяко друго спрейче за гърло, примерно, но ако се влоши положението нито спрейчето ще го оправи, нито хомеопатията. Та тъй като не задълбавам чак толкова в хомеопатията се доверявам на това, което ни изписва ЛЛ, а то не е и винаги, т.е. не винаги изписва хомеопатия. Самата тя не се определя като хомеопат, просто ги използва в допълнение понякога. Аз колкото и странно сигурно да звучи, имам две наум като видя, че някой си е сложил "хомеопат", а не педиатър, ОПЛ или какъвто всъщност е, необяснимо ми е и повече на търговия ми мирише. Профилактично хомеопатии не давам, т.е. трябва да е болен, за да давам нещо.

Иначе стандартно при вирус, който не е преминал в бактериална инфекция:
- температура 3-4  дни
- хрема 7-10 дни
- кашлица - остра фаза 7-10 дни, остатъчна според детето - може и 2-3 седмици да отиде

# 147
Това, че посещаваме хомеопат не означава, че не давам и други лекарства при температура. В крайна сметка не ме интересува, че хомеопата ми е против даването на антипиретици, когато виждам, че на детето не му е добре или температурата му е над 38.3. Инхалации също правя, но само с физиологичен разтвор за по-бързо отшумяване на симптомите. Ако нещо ме съмнява в лечението на детето записвам час за второ мнение.
На нас също ни изписват само по едно лекарство. Имало е и случай по-две да ги редуваме през 4 часа, но тогава винаги е било по-сериозно положението.

# 148
Започваме с хомеопатия - авирон, умкалор и чакаме. Ако сопола е безцветен, всичко е точно. Минава за 7-10 дни, независимо от капките. Ако обаче, има неповлияваща се температура и кръвните покажат бактериална инфекция, си пие антибиотик. Много често ми прави вирусни ангини и при тях също пие. Не отричам нищо, обаче терапията зависи от честотата на боледуване при нас - 2-3 вируса водят до по - сериозно боледуванел
Кога ще й мине тази кашлица вече нямам сили😒...днес започва шести ден....
Започна ли филтър в градините,чух по тв,това какво значи пак ли няма да ни допускат вътре,може би пък с този филтър ще ги следят и ще има само здрави деца в групите.
При нас все още няма.

# 149
А какво имате предвид с "неповлияваща се" температура?
Такава, която не спада от антипиретиците, или такава, която спада от тях, но след известно време пак се покачва?

Общи условия

Активация на акаунт