Боледуване на децата ни - тема 68

• 124 219
  • 2 592
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Барбалена, зареди се с нови играчки… При нас това помогна. Купих един комплект с пес патрул или подобно и за всяко пиене вадих 1 нещо от комплекта. Той не беше виждал всички… Таа с разни пласмасарии изпи каквото трябваше… Даже се ядосах на себе си, как не съм се сетила преди това да деля комплектите и да давам на части…

# 121
Сговорчиво е само за сладки лекарства Smirk С капките ще е зор, със сиропа още повече.

Сутринта направих и една онлайн консултация, но още нямам отговор. Дано ми пишат скоро, щото не искам да забавяме лечението. Пак ще изпадна в дилема и много се мразя за това, но като е такъв залогът, предпочитам да взема още едно мнение...

Ерин, ще трябва да я залъгваме с нещо... Май с играчки е по-добре, отколкото с лакомства Confused Ох, дано се оправи преди да родя Scream

# 122
  • София
Готварски комплект, пес патрул, пламъчко, а бе всичко дет е повече от 1 и му се радва Grinning Колко “майсторски комплекта” или лекарски такива, щях да си спестя, ако ги давам на части… И може нещо сладко след сиропа, ако е толкова гаден, ама не голямо нещо, че два пъти на ден…

# 123
  • София
И нашето дете не приемаше Клацид. Давах дозата на няколко приема по малко и с нещо неутрализиращо вкуса и пак не го повръщаше. Знам, че и Аугментинът е много неприятен. Но док.казва, че това са хубави АБ и други не изписва. Аз Сумамед си изпросих последният път, написа ми рецепта, но ме предупреди, че няма ефекта но Клацид въпреки, че са от същата група.

# 124
Ерин, май ще я залъгвам с шоко-мечетата, които изписа док, пробиотик Laughing

Аз уж отдавна й обяснявам, че това са лекарства, че не всички са сладки, че някои са горчиви, уж разбира, ама като усети вкуса, ще има протест Simple Smile Аз самата не понасям лекарства, които са неприятни на вкус Grin

Между другото, отворих супердок да видя един УНГ лекар в Здраето в Овча Купел дали прави онлайн консултации и се изненадах неприятно, че платеният преглед от 50 лв е станал 70 лв. Е, голямо ми се вижда увеличението. 60 лв пò се ядват, ама 70...май спираме да ходим там

# 125
Може пък да ви изненадат Simple Smile
Дъщеря ми пие като шоколад едно лекарство за гърло.. може да изпие цялото шише. Един ден имах безумна кашлица и реших да взема от нейното лекарство, защото нямах друго, а бях доста зле. Е няма по-гадно, горчиво и сладко нещо на света!!! Как не повърнах не знам.

# 126
Клацид е може би най-гадния детски антибиотик и като вкус и като консистенция. След това е зинат, пак горчи, ама се разтваря добре и мирише на ванилия. Нашата докторка доста редува антибиотиците и примерно за ангина пие - зинат, ксимебак или профикс. За инфекции на долни дихателни пътища - сумамед. Пила е веднъж и фоксеро - уникален вкус и аромат на банан, чак ти се иска да го изпиеш ти. За не уточнени с високи левкоцити и црп, изписва панцеф.

# 127
Димитрова, доста обезкуражаващо Grinning Зинат ни го бяха изписали миналата година и беше ужасен наистина, та чак писах на лекаря във Вайбър да го смени с нещо друго и ни даде Амоксиклав, който беше супер. Сега последния път й изписаха Панцеф и той е ммм... Smile Други антибиотици не е пила засега. Панцеф не ни го изписаха, защото го пи преди по-малко от месец... Още нямам отговор за онлайн консултацията и задържам с лечението Weary Но съм си дала срок утре сутринта да почнем...

# 128
Без да имам опит, но и аз така знам от др майки и от лекарката ни,че клацид и зинат са ад.Иначе пробиотик т се дава поне 3ч преди или след дозата аб, иначе само се хаби

# 129
Барбалена, аз не разбрах - защо е изписан този АБ? Заради бактерията в носа ли? Вдига ли още Т?

# 130
Без да имам опит, но и аз така знам от др майки и от лекарката ни,че клацид и зинат са ад.Иначе пробиотик т се дава поне 3ч преди или след дозата аб, иначе само се хаби

Чак пък ад. Малкият ми син само тези двата е пил и не съм имала проблеми. Не знам защо ги подслаждат та стават гадни. Ама то и Нурофена е същата смрад  Simple Smile

# 131
Здравейте, пиша този пост, за да видя Вашето мнение, приемам критики и препоръки.
Детето 3г при разболяване го водя при педиатър, който изписка Боаронска хомеопатия. Разболя се за първи път на 1г. и 3м и от тогава посещавам само него. До АБ към настоящия момент не се е стигало. Въпросът ми се състои в това, че лечението на един вирус трае около 7-8 дни за овладяване, кашлица и хрема около 10 дни и спират(зависи и от вируса).
Не съм някаква откачалка отричаща АБ и други лекарства, педиатърът при преценка също изписва, не е краен в това отношение.
Интересувам се при децата, ползващи примерно стандартните лекарства за колко време минава една хрема и кашлица например?
Не смятам ,че Боаронската хомеопатия е безвредна, първо че е бъкана със захар, за друго не съм ровила..
Искам да знам греша ли в метода на лечение, според мои близки съм мъчела детето и т.н. заради по-бавното излекуване. Хомеопатията давам само при кашлица,хрема,вирус. За диария и повръщане си ползвам стандартните лекарства, както и при Т...
Харесвам педиатъра, защото преглежда обстойно, дава информация, винаги вдига телефон при нужда, детето е спокойно при преглед.
Моля, ако някой използва този начин на лечиние да ми пише на лично, за да не спамя. Идеята ми е да си сверя часовника, ако бъркам и да видя други мнения. Благодаря!

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 23:22 от 33hope

# 132
Тони, заради двете бактерии... Иначе днес температурата е около 37 градуса. Привечер секретът се поизбистри вече, ама утре сигурно пак ще си е жълт.

За пробиотика знам, педиатърът каза 2 часа след прием на АБ. Но идеята ми беше да ѝ казвам как след малко ще й дам шоколадово мече. Надявам се да сработи.

Нурофенът и при нас не се харесва... Затова преди време заредих няколко сиропа с ибупрофен и Ибурапид се приема добре, не мрънка и не й се повдига от него.

# 133
Ами в момента давам сироп гринтус за кашлицата й вече пет дена кашля да видим до кога и ще го сменяме ли ....та така седмица си минава със сиропче.

# 134
33....аз съм леко крайна по отношение на хомеопатията. Всъщност май не леко. Смятам, че с нея или без, една хрема се проточва средно 10-14 дена. Лекувам всичко симптоматично, ако имам възможност при влошаване на състиянието, инвестирам в изследвания, а не в хомеопатия. Не става въпрос за това дали си мъчите детето. Става въпрос за вируси и бактерии. След две години пандемия мисля, че вече всички знаем, че вирус се лекува симптоматично, докато няма влошаване и насложена бактериална инфекция.
Детето ни е на почти 3 г. Много ясно ди личат вирусите (след като вече имам опита и от бактериалната инфекция). След 3-4 дена от началото Т вече е спаднала и ако няма чак толкова видимо подобрение, поне няма видимо влошаване.
Последното боледуване мина в бактериална. Ами, на 4 ден от кашлицата детето започна да вдига Т, постепенно, с всеки следващ ден все по-висока. Видимо състоянието се влошаваше. Докато не стигате до такъв момент, можете да си давате парите за каквото искате, включително хомеопатия (не целя да ви обидя, просто дълбоко не вярвам в това нещо).
Ние приключихме в болница. С бактериите шега не бива. Особено като се стигне и до пневмония.

Общи условия

Активация на акаунт