Боледуване на децата ни - тема 68

• 124 181
  • 2 592
  •   2
Отговори
# 105
Редувам Панадол и Нурофен на 6 часа, ако е силна болката. Отипакс са протиповъзпалителни и обезболяващи, не се слагат само на перфорирано тъпанче (няма как да го пропуснете, изтича течност). Като лежи детето е добре да не е на равно, главата да е повдигната. Може да слагате кърпи/памучни пелени, затоплени с ютия или топла грейка, облекчава болката. Не мокрете ухото, не слагайте АБ капки и отидете при първа възможност на УНГ. Ако видите много зор през нощта и сте от София - единственият дежурен УНГ е в ИСУЛ, не правете грешка да обикаляте болниците.

# 106
Отипакс капете спокойно, той има обезболяващо действие и е чудесен вариант при болка. Също така слагайте топло на ухото. Ние имаме от пликчетата с гел за топло и студено. Но ми се е случвало на почивка да топля кърпа с ютия.
Нурофена е добър вариант като обезболяващо.

# 107
Димитрова, този сироп Рупафин е противоалергичен, но той вече от повече от 2 седмици го приема.
след 2 седмици прием, вече със сигурност не действа. Трябва да го смените с друго, че ако има хрема да не стане и на един хубав отит за разкош.
33hope, присъединявам се към момичетата за нурофен и отипакс (които са обезболяващи) и утре на унг. С ушите е хубаво да не си правим експерименти, че после започват едни температури, едно чудене и маене.
Esito, с тобрадекс капки за очи, вие реално си имате антибиотик в лечението. А иначе за температурата, просто има деца, които вдигат повече от други. Моето на всяка ангина държи до 39.6 на всеки 4 часа около 3 дни. При коксаки закова на 40.2. При отити също стига до 39.5-39.6.

# 108
  • София
Действа си Рупафина месеци наред и повече.

# 109
Хоуп какви са тези гелчета за топло и студено че ми стана интерсно

# 110
Хоуп какви са тези гелчета за топло и студено че ми стана интерсно
Ха..ха не са гелчета, а пликчета с гел но забравих как се казват Simple Smile  Малко пликче със син гел, което можеш да затоплиш във вряла вода или да изстудиш във фризера.

Противоалергичните препарат действат с натрупване. Затова при алергии, често се пият с месеци.

# 111
Уж започнахме антибиотик във вторник, а малкият продължава да вдига температура горе-долу на едни и същи интервали.
Особено в 3 през нощта вдига най-висока. През деня поддържа докъм 37,4-5. Вечер към 7-8 - 38. При 38 давам Нурофен, Панадол.
Снощи вече сложих свещичка Ефералган и му дадох няколко капки Диалгин. Сега на обяд пак ми вдигна 37,4. Не знам нормално ли е при трети ден на антибиотик още да вдига температура. Кашлицата надвечер се усилва, после дълго време няма и така...Давам му сироп Булзин по препоръка на едни познати. Не мога да се свържа с лекарката по телефона, а вече трети път да ходя на място да я питам за това, не знам бива ли. От понеделник вечерта е с повишена температура. В понеделник предиобед го преглежда, преслушва - нямало нещо притеснително, ама ако продължавал да кашля, значи било бактерия. Как пък вече не се повлия тая бактерия от антибиотика се чудя...

# 112
Уж започнахме антибиотик във вторник, а малкият продължава да вдига температура горе-долу на едни и същи интервали.
Особено в 3 през нощта вдига най-висока. През деня поддържа докъм 37,4-5. Вечер към 7-8 - 38. При 38 давам Нурофен, Панадол.
Снощи вече сложих свещичка Ефералган и му дадох няколко капки Диалгин. Сега на обяд пак ми вдигна 37,4. Не знам нормално ли е при трети ден на антибиотик още да вдига температура. Кашлицата надвечер се усилва, после дълго време няма и така...Давам му сироп Булзин по препоръка на едни познати. Не мога да се свържа с лекарката по телефона, а вече трети път да ходя на място да я питам за това, не знам бива ли. От понеделник вечерта е с повишена температура. В понеделник предиобед го преглежда, преслушва - нямало нещо притеснително, ама ако продължавал да кашля, значи било бактерия. Как пък вече не се повлия тая бактерия от антибиотика се чудя...
Ако е бактерия, може да е резистентна и реално антибиотика да й не действа. Реално до 3 дни от антибиотика е нормално да вдига. Разликата трябва да бъде в амплитудата и продължителността. Т.е. ако е вдигал първоначално по 39, сега да вдига до 38. Ако е била на 4 часа, сега да е на 6-7 часа. Ако и днес поддържа пак, утре на лекар. Може да е станало по-сериозно, да трябва да се смени антибиотика и прочие.

# 113
А намалява ли температурата или пак си е горе-долу същата и нощем? Ако не се повлиява 3 дни от антибиотика и аз пак бих го завела.

# 114
Ами всъщност първо вдигаше максимум до 38 и нещо. А от вторник вечерта започна и до 39.

# 115
Което говори за влошаване на състоянието и бих ги завела на доктор възможно най-скоро. Явно трябва преосмисляне на лечението.

# 116
Изписаха ни АБ и АБ капки Weary Я, кажете, Клацид как е на вкус? Има ли горчива нотка накрая?

# 117
Да клацид е мн  горчив едвам го пи

# 118
Ееееее не Cry Абсурд значи 7 дена по 2 пъти на ден

# 119
Защо и двете, толкова ли е зле положението според лекаря? Иначе Клацид горчи, да, а и трудно се разтваря и не е точно като сироп, едно такова тетляво е. Ако детето не е много сговорчиво с пиенето на лекарства, ще видите зор.

Общи условия

Активация на акаунт