Боледуване на децата ни - тема 68

• 123 828
  • 2 592
  •   1
Отговори
# 90
Барбалена, кой тип в инфлуенцата? Дъщеря ми беше изолирала такава преди няколкло години, направи пневмония, но тя е предразположена. Имай едно наум

# 91
При единия вирус моето дете беше 4 дена с Т. Вдигаше до 39 и сваляше до 37 и нещо /сам, понеже аз не дадох тогава панадол или нурофен/. На 4-ти ден спря да вдига и оздравя.
Много си смела. Мен 39 вече си ме притеснява доста като температура. И честно казано вчера като видях, че е заковал на 37- 37 и нещо, въпреки че по принцип при такава Т не давам нищо, му дадох Нурофен.
Досега винаги за максимум 2 дни е спирал да вдига Т, макар и преди да вдигаше и над 39. Татко му и той кара нещо. И двамата ми хъркат от двете страни. Малкия постоянно го проверявам и вече съм станала като зомби. Не знам как още удържам фронта и аз да не се тръшна. Но предполагам, че като се успокоя, ще ме почне и мен нещо. Сега ме държи стресът.

# 92
Барбалена, колко ви е количеството на бактериите? Пусна ли кръвна картина със СУЕ и ЦРП?

Тео, ти видя ли го като падна детето как точно се удари? Казват, че е по-опасно като е в задната част на главата.

# 93
Не съм пускала кръвни, защото температурата е от обяд. А и честно казано, мислех си, че няма да се изолира бактерия. Освен това, има голям страх от лаборатории и гледам да спестя, когато мога Sad Резултатите от секрета не са ли достатъчни за започване на лечение?

Павлина, не пише кой тип е. Не знам защо съм се заблудила, че е тип Б (ваксините са за този тип). Чудя се дали да не взема комбиниран тест за грип А/грип Б от аптеката. Има ли смисъл? Дали е грип? Час при педиатъра имаме чак за утре. А ако дотогава излезе антибиограмата, трябва да му пратя резултатите.

# 94
Вдига си, преди малко измерих 37.9. Има и две бактерии в секрета - Мораксела и Haemophilus influenzae. Втората ме притесни ужасно много, но се оказа, че е има ваксини за нея и са й сложени съответно и ми олекна малко поне...
То това с ваксинирането хич не е показател. То и за стрептокок пневмониос децата се ваксинират, обаче масово правят бронхити и пневмонии (моето също). Поне на антибиотични капки ли сте със симптоми и две бактерии?
Във вторник му взех антибиотика ( Панцеф). Пие се по веднъж на ден. Все се надявах от него да мине и това с температурата, но явно трябва време още. Уж не кашля често, но на моменти, особено като се размрънка за нещо гласът му е пресипнал. Във понеделник вечерта хъркаше ужасно и бълнуваше Sad
Притеснено ми е. Досега не се е влачил цели 3 дни с Т.
. 3 дни са си абсолютно нормални при нещо вирусно. При нас панцефа действа добре, той си е широко спектърен. Това за гласа - давате ли противоалергично, калциев глюконат? Обикновено такива на ларинкса + антибиотика действат най-добре.

# 95
Антибиограмите не са готови още, само са изолирани бактериите. Рефрешвам като луда

# 96
Димитрова, този сироп Рупафин е противоалергичен, но той вече от повече от 2 седмици го приема.

# 97
  • Германия

Тео, ти видя ли го като падна детето как точно се удари? Казват, че е по-опасно като е в задната част на главата.

Намерих го на колене, не мисля че си е ударил задната част на главата.

# 98
Ох, Барбалена, сигнификантно количество, ужасно 🙄 Май ще трябва да слагате АБ капки. Не знам заради темп дали няма да ви дадат АБ сироп, аз затова бих пуснала кръвни, да видя дали ще можем само с капките.

Тео, а като го питаш, не показва ли къде си е ударил главата? Спря ли повръщането?

# 99
  • Германия
Спря да повръща още към 5 сутринта, слава Богу. Да ти кажа вече не помня питахме ли го къде се е ударил, но той е на 2г и не говори много, та не знам и колко да вярвам на това което каже

# 100
Добре, че не повръща.
И моят не говореше много на две, казвах да ми покаже с ръчичка къде се е ударил. Нещо цицинка или синина няма ли? Много е гадно така да се гадае. Дано ви пуснат да си ходите скоро.

# 101
Здраеейте, пиша за първи път с момиченце сме на 1.6г, от болнавите деца е, но от април не се беше разболявала, за сметка на зимата всеки месец. Тази нощ беше с температура, която стигна до 37.8 и дадох Сиафен към 5 сутринта, към 10 сутринта вдигна 38, бяхме при личната, пуснахме изледвания излезна вирусно, червено гърло и запушен нос. Проблема е че ми вдига много висока Т, винаги когато е със зачервено гърло, въпреки Панадол, Нурофен, Сиафен и свещички, каквото и да и дам вдига до 40 градуса на всяко разболяване. Единствено помага къпането с нормална вода, топличка, доста бързо сваля температурата, пробвали сме оцет, лимони, сапун, белтък разбит и какво ли още не. Ако имате съвет за нещо което помага за такава висока Т, ще съм благодарна да споделите. Имам и Хексалгин за всеки случей, но веднъж дадох и го повърна. Иначе сега имаме изписан Изопринозин, Тантум верде за гърлото, вит. Ц, тобрадекс и виброцил. Личната каза че ако утре е така тогава чак ще и изпише АБ, но незнам как ще изкараме ноща....

# 102
Момичета, помагайте! Дъщеря ми 3г изведнъж я заболя ухо. Имаше малко Т, кашлица и хрема, но днес беше значително много добре .Изведнъж преди час писна от болки, утре бяхме на контролна, за всеки случай. Имах Отипакс, бях чувала за тях и са ми в аптечката за всеки случай, дадох и Панадол и я облекчи. Моля за съвети тези, които са имали проблеми с ушите, ако нещо през нощта пак стане, да действам по същия начин ли? За първи път се сцлъсквам с болка в ухо.
Благодаря!

# 103
  • София
Трябва да се прегледа от унг.  Това е само за временно облекчение, но ако има възпаление то няма да го лекува.

# 104
Дайте Нурофен. От УНГ знам, че капки не се капят в болно ухо. Пръснете нещо за отпушване на носа, след което сложете Аб капки там и детето да легне за да отидат до ухото. Утре на лекар. Много лесно може да проверите дали е отит - натиснете меката част на ухото, която е пред издатината на входа на ухото. Ако детето писне, значи го боли ухото

Общи условия

Активация на акаунт