Боледуване на децата ни - тема 68

• 124 641
  • 2 592
  •   1
Отговори
# 240
На малката й се появяват някакви пъпчици ситни бели около тях червено и след малко изчезват и се появяват нови....главно по краката,мажа с фенистил,така беше март месец сега пак 🤯не се сещам от какво може да е преди пръсках грипвис,спрях го и те изчезнаха,сега обаче нз от какво са...

# 241
Да, ние бяхме с този вирус. Детето имаше и отит , и афти и висока Т. Започнахме веднага с амоксиклав заради отита.
Доста време го влачите вече.
Веднага ли видяхте, че има и отит? Нашата лекарка не му погледна ушите, но вчера и днес по някое време плаче на болка от нищото. Има и малко храчки… покашля 10 пъти на ден. Колко дни бяхте с Т?

# 242
Миме, да не е уртикария? Пусни в Гугъл и виж снимки.

# 243
  • Пловдив
Да, веднага отидохме на лекар а прегледа на ушите е задължителен. Не разбирам как може да го пропуснат.
Може да го болят ушите детето и затова да пищи. И от отита да вдига температура.
При нас всичко приключи за 3 дни, като започнахме антибиотика веднага заради отита.

# 244
Миме, да не е уртикария? Пусни в Гугъл и виж снимки.
Прилича на ожулено от коприва,да.
Бяхме навън,къпах я нямаше,докато я облека и изсуша и цъфна отзад на крачето малко.
Дадох й капки фенистил преди да легне.

# 245
Момичета, бързо оздравяване на всички дечица.
Ходят ли децата ви на някакъв спорт и в случай, че да - виждате ли някакво разреждане на боледуванията, укрепване на имунитета?
И един въпрос за ШС 3 - спирате ли я изобщо или давате непрестанно?

# 246
Щерката правеше като малка бронхит след бронхит. Имах чувството, че се застъпват боледуваният. Хомеопатката ми беше казала, като направи 4г да я пускам на плуване. По стечение на обстоятелствата вече я бях записала, понеже имат басейн в градината. Мислех, че ще се разболява доста, понеже е само зимата, но осезаемо разреди разболяванията.
Сега лятото гледам да спирам всички добавки на децата, достатъчно ги тъпча през зимата. Признавам си обаче, че ако имаме планувано някакво ходене на почивка давам за профилактика соли докато тръгнем, че и малко след като се върнем. Не че ще ги спаси от вирусите, май е по-скоро за мое успокоение че съм направила всичко, което зависи от мен.

# 247
Аз щях да го записвам на плуване (извън градината), обаче можем само уикенда да го водим и ако сме в града, тамън се нагласим да го водим и той се разболее, та не сме успяли да отидем още това лято....Сега го пазя до морето уж, та от септември, ако успее ще тръгне на плуване, реално спрямо боледуванията му едва ли ще успее да отиде повече от 1-2 пъти за месеца...но ще видим.

# 248
  • Германия
Дъщеря ми ходи на балет от 3годишна, и на детска гимнастика (не знам как по друг начин да го нарека - в зала с уреди скачат, тичат, катерят се, занимават ги 60минути някъде) откакто е на 2 години. Тя не е от “кекавите”, не боледува много, но не бих казала че при нея спортът играе някаква роля в това отношение 🤷🏻♀

До сега, тя е на 5години и половина, спорт 2х в седмицата ни е достатъчно, но ми се иска да я запиша на още нещо. Хем искам да пробва повече неща, хем не искам да ѝ дойде в повече. А то и на мен не ми е лесно да я развеждам насам натам и да го играя такси

# 249
Миме, правилно си направила, то няма какво друго, освен да дадеш противоалергично. Хубаво е, ако може да разбереш от какво е, дали се проявава при даване на конкретна храна или лекарства, напр.

# 250
Миме, правилно си направила, то няма какво друго, освен да дадеш противоалергично. Хубаво е, ако може да разбереш от какво е, дали се проявава при даване на конкретна храна или лекарства, напр.
Предния път го хванах от какво е сега не,преди от едно пръскало за гърло грипвис,може би някоя съставка вътре...днес няма засега, но пак й дадох капки фенистил,ще давам още няколко дни да съм сигурна че няма да се появят.
Може би да е от топлото нз.

# 251
Точно 2 дни от имагинерния сопол заради който седя в къщи миналата седмица и снощи ново 20 повръщане с разстройство да си кажа не бях подготвена за първи път така обилно и на често ми повръща..ще си набавя натриев цитрат но как го давате като повърне веднъж или ?защото снощи повърна 4 пъти буквално вече накрая нищо не вадеше прозрачна течност но ако му го дам пък има позиви за още и повърне лекарството ..

# 252
Слагай свещички, цитират не съм давала, но съм правила оризова вода, когато са жадни за пият от нея.

# 253
Точно преди 2 седмици голямата ми дъщеря повърна 10 пъти за около три часа. Давам да пие хидратин алфа през около 10-15 мин по мъничко. Няма значение, че повръща. Все нещо остава в стомаха. Не исках да слагам свещичка, защото става като парцал, но на седмия път и сложих и след 2 часа всичко свърши. Има едни сокчета бебешки над 4 месеца морков и ябълка на хипп, ORS200 , давах и от тях разредени с вода и лъжичка захар защото са гадни. Захарта не е за препоръчване, но докторката каза да пробвам една кафена лъжичка, ако съвсем не иска да ги пие.

# 254
За повръщане вомитусхил на капки, както е по листовка, за разстройство смекта, ентерол, тазектан едно от трите и диета.

Общи условия

Активация на акаунт