Боледуване на децата ни - тема 68

• 124 591
  • 2 592
  •   1
Отговори
# 225
Има, разбира се. Големият ми син го изкара с 3-кратно повръщане, малкият - с 9-кратно, аз също с 3-кратно, но за 7 часа и супер гадене през цялото време.
Колко е инкубационния период на това чудо? Чувала съм, че чревните са с по-кратък инкубационен период като 24-48 часа, ама би ми било полезно да знам за конкретния.
Направо ме влудява чакането да видя дали нещо й има, наистина не знам, ако сме под карантина за ковид контактност или за шарка 21 дни какво ще правя. Чувствам се безпомощна и само стискам палци, да й няма нищо. Май като не знаех, че от понеделник имат такъв вирус в градината бях по-спокойна.

# 226
Месец и половина суха кашлица. Беше ппвече сутрин, започна след хрема и беше през деня и по време на сън. След това се смени само сутрин и след ставане от сън, с малки прокашляния през деня. Сега пак кашля през нощта и също след сън, пре, деня.
Носни, гърлени секрети са чисти. Снимката е ок.
Пуснахме инхалаторен педиатричен панел и излезна завишен ЕКП. Ще приложа и снимка на изследването.
Алерголога каза, че има възпаление, не е алергия към нещо определено, но това възпаление се дразни от всякакви алергени.
Изписа ни лечение минимум 1 месец с Рупафин, ЕфирА и Пулмикорт.
Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и излекувало ли се е детето?
Моето е на 2 годинки и 1 месец

# 227
Моето е така. След инфекция се алергизира винаги. Казват, че се израстеа. Аз още чакам, вече е на 7 и половина.

# 228
Добре де, искате да ми кажете че кашля с години всеки божи ден...
Не знам как ще оставя детето да се мъчи така :/
Ако е вид възпаление както каза алерголога и дава това лечение, то не трябва ли да даде някакъв резултат.
Лошото е, че четох много лоши негативни реакции от Ефира и ме е страх да го давам

Моето е така. След инфекция се алергизира винаги. Казват, че се израстеа. Аз още чакам, вече е на 7 и половина.

# 229
Не, написах, че след инфекция, не всеки божи ден с години. Изписано Ви е лечение спазвайте го. Ако е правилна диагнозата ще се повлияе.

# 230
Да, аз питам как сте се справили с такъв вид кашлица и дали е бил завишен този показател.
Страх ме е да давам ефирата  заради многото странични реакции просто Sad

Не, написах, че след инфекция, не всеки божи ден с години. Изписано Ви е лечение спазвайте го. Ако е правилна диагнозата ще се повлияе.

# 231
Моето дете пие ефира от миналата есен, изписана е за 1 год., заради чести ларинготрахеити.

# 232
Има, разбира се. Големият ми син го изкара с 3-кратно повръщане, малкият - с 9-кратно, аз също с 3-кратно, но за 7 часа и супер гадене през цялото време.
Колко е инкубационния период на това чудо? Чувала съм, че чревните са с по-кратък инкубационен период като 24-48 часа, ама би ми било полезно да знам за конкретния.
Направо ме влудява чакането да видя дали нещо й има, наистина не знам, ако сме под карантина за ковид контактност или за шарка 21 дни какво ще правя. Чувствам се безпомощна и само стискам палци, да й няма нищо. Май като не знаех, че от понеделник имат такъв вирус в градината бях по-спокойна.
Майка ми беше с разстройство в сряда. Нарочно отидохме при тях чак в неделя - заразихме се. Малкият се разповръща след това в сряда, а аз - в събота.

# 233
Отказах да давам Ефира, на мой риск. Беше ни изписана за 3 месеца като профилактика на астма с алергична компонента. Педиатърът каза, че ще забележим "девиации в поведението" през първите две седмици и постепенно организмът ще свикне с приема и този ефект на раздразнителност, възбудимост и т.н. ще утихне. Ами, отказах, даже се поскарахме. Нахока ме, че ако чета страничните  ефекти и Панадол няма да дам. Изслушах я и си тръгнах.

# 234
Добре, а как се справихте с проблема? Някакув заместител?
Притеснява ме, че ако не започна лечението, детето може да стигне до астма. В момента е в някакъв пред астматичен период

Отказах да давам Ефира, на мой риск. Беше ни изписана за 3 месеца като профилактика на астма с алергична компонента. Педиатърът каза, че ще забележим "девиации в поведението" през първите две седмици и постепенно организмът ще свикне с приема и този ефект на раздразнителност, възбудимост и т.н. ще утихне. Ами, отказах, даже се поскарахме. Нахока ме, че ако чета страничните  ефекти и Панадол няма да дам. Изслушах я и си тръгнах.

# 235
Всяко лекарство има странични ефекти, включително и най-често използваните - витамини, болкоуспокояващи, температуропонижаващи. Затова лекарите преценяват съотношение полза/риск.

# 236
Дъщеря ми 5 години приема ефира с почивки и не съм забелязала някакви странични ефекти или нещо друго. Приема и кортикостероиди, колкото и да ги отричат. Всеки сам си прави сметката. За мен честите бронхоспазми не са по-малко вредни за детето. Както някой по-горе писа - ако вземете да прочетете страничните ефекти на всичко, което давате, повярвайте ми ще останете шокирани.

А иначе за третата сливица - това, което научих е, че в зависимост от местоположението на сливицата може да създава много и големи проблеми. При дъщеря ми сливицата е разположена много високо и реално дори оперативно няма да се отстрани и ще създава проблеми. При моето дете бактериите се събираха там и се размножаваха, което водеше до обилен секрет, който се стича в гърлото, от там бактериите преминават в дробовете и прави бронхоспазми. Дъщеря ми никога не е боледувала от ангина или червено гърло. Всичко отиваше директно в дроба. Един единствен УНГ ми каза никаква операция на детето, няма смисъл, защото просто не може да се достигне до край за да се отстрани. Каза ни да чакаме и ако детето се влошава да се опита с лазер. Пет години минахме през ада - буквално. Просто ако детето не прави отити и АСТ е в норма, няма какво да се направи.
Ако сливицата е разположена ниско обаче и се вижда с просто око - то тогава може да се премахне.

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 11:40 от pavlina_hrist0va

# 237
Eyvy, пулмологът ни предложи Сингулер, като по-щадящ.
Аз залитнах в другата крайност, спрях всички лекарства, спрях детето от градина, за да спрем поредицата боледувания, отидохме да живеем в планината, започнах да го занимавам с плуване, ограничих до минимум хранителните гадости, с които баба му с умиление го тъпчеше. Хриповете отшумяха сами.
На контролата едната пулмоложка май ни обърка и не си спомни, че отказах Ефира (стои изписана в медицинското му досие) и ни похвали, че от Ефира при детето има чудесен ефект.
Не казвам, че моят подход е правилен, нито го препоръчвам. Знам и какво ми струва да съчетая работа от вкъщи с гледане на дете. Просто не виждам как един проблем ще се израсте с постоянно приложение на силни препарати.

# 238
Здравейте, синът ми от вторник е с висока температура. В сряда сутринта педиатърът ни каза, че гърлото е в афти и да се приготвя за два три дни с много висока температура. Изписа ни изопринозин и вит ц, анафтин. Днес е 5ти ден и все още има температура на обяд и най-вероятно вечерта ще вдигне пак. Някое дете да е било с този вирус, за колко дни минава тази температура? И колко мога да изчакам да не дам антибиотик?

# 239
  • Пловдив
Да, ние бяхме с този вирус. Детето имаше и отит , и афти и висока Т. Започнахме веднага с амоксиклав заради отита.
Доста време го влачите вече.

Общи условия

Активация на акаунт