Боледуване на децата ни - тема 68

• 124 473
  • 2 592
  •   2
Отговори
# 150
  • София
При моя - качваше до 39, бавно падаше (2часа+) до 37 след прием на Нурофен (Панадол хич не му влияе и след час пак почваше да вдига до 39. Преди 2 години и половина и до 40 докара, само течен аналгин (диалгин) помогна тогава. Но аз си го познавам човека, той по принцип е с нормална телесна около 36.2. И това няколко дена. Общо взето почти нямаше време без температура.

# 151
Павлина, и аз имам опит с по-голямо дете, вече е на 10 почти.
За Т 30+ при нашите деца не спада само с Нурофен. Спада в комбинация с панадол, час, час и нещо след Нурофена. Съгласувано е с лекар даването и вече изпробвано доста пъти. Първи ден на боледуването (когато е вирус) започва с остро вдигане, като до вечерта вече е на и над 39, на следващия ден максимум вдига до обяд, а понякога и само сутринта, повече не. Обичайно след това следва подобрение. Не бях давала антибиотик до пневмонията. Но там се бяха заредили боледуване след боледуване, за месец може би мина през 4 вируса, буквално всяка седмица беше наново с висока, за 3-4 дена се оправяше, и след 2-3 пак започваше. Не бях виждала такова нещо, честно казано не знам дали нечий организъм би успял да издържи и да се пребори сам.

# 152
А какво имате предвид с "неповлияваща се" температура?
Такава, която не спада от антипиретиците, или такава, която спада от тях, но след известно време пак се покачва?
Температура, която на всеки 3-4 часа се вдига отново и отново и отново и така над 12 часа. В тези случаи, директно пускаме кръвна картина и гледаме какво ще правим - например, при коксаки ми държа между 39.6 и 40.2 за повече от 48 часа, но след първите 12 бяха пуснали изследвания и видяхме, че е за антибиотик. Ангините също ми държат по 39.6 на всеки 4 часа, 3 дни, но там като види още педиатърката гърлото, пускаме и изследвания да видим вирусна или бактериална и лечението започва. Шарките също ги кара с над 39 за повече от 3 дни и пак след 12-тия час изследвания. До момента не съм имала температура, която пък хич да не се повлиява от температуро понижаващи. Имала съм температура, която с нурофен пада от 39.7-8 до 38 и държи там 4 часа, но това се води, повлияла се температура, независимо, че не можеш да свалиш до 36.6-37.0 (например при отити се случва при нас).

# 153
Ние сме в спешното, малкия падна от леглото и е с леко мозъчно сътресение. Започна да повръща почти веднага и дойдохме да го видят. Ще останем в отделението поне до следобед за да е под наблюдение 😭

Тео83 добре ли е вече детенцето? Надявам се да са ви пратили вече вкъщи.

Съжалявам, че задавам въпроси, но моето бебе пада два пъти от леглото, един път лошо назад при опит да се изправи и вече имам много голям страх от падания. Тук не ги преглеждат без причина и ми се иска да знам малко повече, ако ми се наложи пак в бъдеще да треперя има ли му нещо. Ако е удобно, може ли да ми отговорите на въпросите:

- Как повръщаше детето? На фонтан или продължително по малко, като за рефлукс?
- Освен повръщането има ли други симптоми?
- След като са остановили сътресение правят ли нещо,дават ли съвети или просто наблюдават?

# 154
При падания с ударена глава на мен в спешното са ми казвали да следя за повръщане на фонтан и необичайна сънливост.
Хомеопатията хем я използвам в някаква степен, хем не и вярвам достатъчно, та да лекувам само с нея. Писала съм и преди, че веднъж водихме детето на класически хомеопат, изписа и 3 различни вида гранули, което е нетипично за класическите хомеопати. Не ми каза колко време да и ги давам, нито какво да очаквам..абе не съм доволна като цяло, давах и ги известно време, после ги спрях и повече не съм я водила. Ползвам масово известните Шуслеровите соли, Тонзилотрен, Коризалия, Цинабсин, Осцилококцинум и т.н., но в общи линии вече сама си преценявам кое да давам и дали изобщо да давам. Педиатъра, при който я водим, когато е болна не изписва хомеопатични, лекува си с традиционна медицина.

# 155
  • Германия
Ние сме в спешното, малкия падна от леглото и е с леко мозъчно сътресение. Започна да повръща почти веднага и дойдохме да го видят. Ще останем в отделението поне до следобед за да е под наблюдение 😭

Тео83 добре ли е вече детенцето? Надявам се да са ви пратили вече вкъщи.

Съжалявам, че задавам въпроси, но моето бебе пада два пъти от леглото, един път лошо назад при опит да се изправи и вече имам много голям страх от падания. Тук не ги преглеждат без причина и ми се иска да знам малко повече, ако ми се наложи пак в бъдеще да треперя има ли му нещо. Ако е удобно, може ли да ми отговорите на въпросите:

- Как повръщаше детето? На фонтан или продължително по малко, като за рефлукс?
- Освен повръщането има ли други симптоми?
- След като са остановили сътресение правят ли нещо,дават ли съвети или просто наблюдават?

Добре е дребния, слава Богу вчера на обяд си тръгнахме! Не че нещо, но беше изключително неприятно изживяване и то не заради състоянието на Ерик, а заради съпътстващите преживявания.

Както и да, най-важното е да в добре!

Повърна на фонтан първите 2 пъти, след това през примерно половин час получаваше позив и повръщаше по малко докато не остана нищо в стомаха му. Ако не се лъжа общо 4 пъти повръща, между 3 и 5 часа примерно. Както писах по-горе, повръщането започна веднага, 2 минути след като се удари.
Други симптоми нямаше, освен че беше уморен, отпаднал и гушлив първите няколко часа, но той беше спал едва 6 часа, от обичайните ми 11, та нищо чудно че му се спеше.

Останахме за наблюдение, което се състоеше в контролиране на реакцията на зениците, реално друго не са правили. Веднъж го събудиха за да видят как ще реагира, и все ме питаха дали поведението му е нормално, дали забелязвам нещо необичайно. Казаха да го наблюдавам в следващите 10-14 дни и ако забележа нещо необичайно да отида пак - отпадналост и прекомерна сънливост, абнормално поведение, залитане, повръщане…

Това е, надявам се да съм била полезна.

# 156
Оф, аз пак да попитам за прословутата чурка.
Значи, ходихме да му я отлепят преди около месец.
Мазахме с Лидокаин сигурно две седмици. Сега престанахме. Обаче нали трябва пусто да се мие това място, а той не дава и не дава. Постоянно с рев я правим тази процедура и понеже в банята докато е прав е трудно, ако си сам с него, при сменяне на памперсите само я дръпваме и дезинфекцираме или намазваме. Но на мен ми е странно това съпротивление. Още помни че го е боляло или пък още да го боли? Не изглежда възпалено мястото и ако не го пипаш, не дава признаци на болка. Но сякаш още леко си личи къде точно е било срастването. Не знам, ако го оставя да ходи без памперс из къщи докато не е на ясла, дали ще помогне малко да си го поизучи инструмента и да спре да се стресира така всеки път при или след къпане.

# 157
Опитай да махнете памперса вече. Носенето му подпомага повторно срастване, урологът ни беше казал да го махаме възможно най-рано, още повече, че спарването при високите температури не е добре за тестисите, за кожата (ако е предразположен към зачервявания). При нас мъжът ми доста му говореше, че мъжете трябва да го поддържат, почистват редовно, влизаше с него в банята и го насърчаваше, в началото татко му правеше процедурата, но полека малкият започна  сам. Сега като се къпе и го подканям да се измие, ми казва да се обърна, че това били мъжки работи.

# 158
При падания с ударена глава на мен в спешното са ми казвали да следя за повръщане на фонтан и необичайна сънливост.
Хомеопатията хем я използвам в някаква степен, хем не и вярвам достатъчно, та да лекувам само с нея. Писала съм и преди, че веднъж водихме детето на класически хомеопат, изписа и 3 различни вида гранули, което е нетипично за класическите хомеопати. Не ми каза колко време да и ги давам, нито какво да очаквам..абе не съм доволна като цяло, давах и ги известно време, после ги спрях и повече не съм я водила. Ползвам масово известните Шуслеровите соли, Тонзилотрен, Коризалия, Цинабсин, Осцилококцинум и т.н., но в общи линии вече сама си преценявам кое да давам и дали изобщо да давам. Педиатъра, при който я водим, когато е болна не изписва хомеопатични, лекува си с традиционна медицина.

Ей точно това е важното - ясно, че на първо място трябва да е адекватен и да лекува детето, ама на второ място - трябва да има “връзка” по между ви и да лекува с едно нещо. Аз в началото не я усетих, беше ми толкова ново, обаче сега не е така. Винаги ми казва - давай го три дни, пиши ми утре на обяд. Ок, пиша на обяд, следва : пиши ми утре пак. А на мен така ми е спокойно, да поддържаме връзка. Сега три дена давах едно за кофти изхожданията и на третия ден се бяхме разбрали да й пиша. Пускахме и изследвания на фецес , всичко е ок. Също ме е предупреждавала, че може да има влошаване на симптомите и да не се шашкам. Още първия път като му дадох, ме предупреди. Ей, Бога ми, такива сополи се точеха, че свят ми се зави. 😀
Но и тя го каза, изписвам за три дни, защото се очаква за три дни да се повлияе детето и така. Също ми харесва, че е учила обща медицина и е преподавател в университета. Не е от тези, които не преглеждат децата, а само изписват (има и такива хомеопати). Тя винаги го преглежда - гърди, гърло, лимфни възли. Забранила ми е да пускам секрети в носа, но пък ето назначи му издледване на фецес след тези кофти изхождания.

Живот и здрсве неделя ни предстои Пампорово. Много се тревожа,път /от Варна сме/, здраве,храна, спане 😀 от сега ми е спечено.

# 159
Toni, хвърли ме в размишления, какво значи учила е обща медицина, че иначе как ще извършва прегледи, ако не е Thinking? И как така има такива, които не преглеждат, да не би да не си разбрала напълно?

# 160
И аз много треперех да е здрава преди Елена😇 е размина ни се 😭седмица преди това т,кашлица😭...ето сега трябваше да сме там, а висим вкъщи

# 161
Toni, хвърли ме в размишления, какво значи учила е обща медицина, че иначе как ще извършва прегледи, ако не е Thinking? И как така има такива, които не преглеждат, да не би да не си разбрала напълно?

Да, има такива. Учили са само хомеопатия, нямат специалност медицина. Не преглеждат и лекуват по симптоми.

# 162
Честно казано оттук научавам за съществуването на такива практики, не ми се вярва, но явно съм изостанала. Жалко, че е позволено и няма регулации над подобен род бизнес.

# 163
  • Пловдив
да, така е. Хомеопатите в по- голямата си част не са лекари.
 Понякога има лекари минали курс по хомеопатия, но те не са чак толкова много. Традиционната медицина отрича хомеопатията.

# 164
Нашият лекар си е педиатър по професия, но лекува с хомеопатия на Боарон, както казах. Ако отиват на зле нещата, пуска първо изследвания и тогава дава АБ. Никога не ме ограничавал от Панадол,Нурофен и т.н., пък и не бих го мъчила с 39 и да чакам .. Детето април месец изкара 5 дни с Т, в началото не се и повлияваше почти от Нурофен в комбинация с Хексалгин. Пуснахме изследванията бяха супер, не изписа АБ, и след 5тия ден спря да вдига.
Вече за класически хомеопат не бих завела детето, не знам ще ми е притеснено, особено без да преглежда. Аз я водя през ден на слушалка, ако много кашля или дори на следващия.. Ако трябва да сменя схемите.
Бях гледала едно предаване в Германия, проучват стоки на пазара от козметика до храни. Имаше за хомеопатията, та взеха 2 произволни препарата и изследваха количеството на веществото след потенционирането, ами излезе че за да има ефект върху организма, трябва да се приеме поне ТОН от препарата.. Та си остана с извода,че всичко е Плацебо ефект.

Общи условия

Активация на акаунт