Нашите цветя - обща тема 17

• 33 815
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Мариета, у нас лобелиите ги садих по едно и също време, тези на слънце прецъфтяха почти две седмици преди тези на сянка. Иначе може и на слънце, но се полива ако трябва и два пъти дневно. Доста е късно за разсад, преди две седмици гледах последно вехнещ пред супера, моя разсад го вземах някъде края на май, началото на юни.

Анджела, цитруси.

ДамаТрефа, за цъфтенето им трябва слънце, вода и почва с повече фосфор, азотът го спира, пробвай тор с повече фосфор и колкото може по-малко азот.

Бубеее, страхотна комбинация винки, направо ми се разцъфтя настроението, такива весели цветове насъбрани в това съндъче Hug И Карз показа някакъв интересен пеларгониум, и на Аниуан розовата роза направо си представих как мирише Smiley Иначе досега в тая жега ми беше едно такова заспало, ама в тая тема се освежих.

Моето презимувало вътре мушкато също е в добро настроение, тука се гушка с една лавандула и хеликрисум, много си тичат, но трудно се лови на снимка защото е такова ситно
Скрит текст:
И у Попи толкова шарено Nature Star2 Аз тази година не си намерих розово-червените разцветки на лобилията, само в такива комбинирани тарелки ги имаше, не взех, много й се радвам на тази картинка. ММ нещо пак потурчи една камара семена и абсолютно нищо не посади от тези дето ги бях взела, и се прави че не знае къде са. А като дойдат с неговото списание семенца веднага се садят още същия ден. Вече почвам да си мисля че нарочно го прави 🤨 Вече не казва "мои"/"твои" цветя след като му се накарах и сега май отмъщава по подмолен начин, всички са "наши" само дето "моите" просто започнаха да изчезват Thinking

Декоративния грах по гаража, в подножието му е лобилийка. Всичко е в съндъчета и има едно друго растение което се мъчи посредата, затова там няма грах саден, да не му яде хранителните вещества.
Скрит текст:

# 106
Имам много винки,сама си ги отгледах от семена,но все още не цъфтят.Каква може да е причината?Листа колкото щеш,но само две цъфнаха за много кратко и това беше😡

# 107
На слънце ли са винките?
Добро утро в неделя!

# 108
  • Мадрид / София
Ето ми решението за това лято:

# 109
Магни, тези красоти при теб са в пълния си разкош. 😍
Аз рядко съм виждала оранжеви бугита, но не знаех, че са модификация на белите.

Голямата ми дипладения нещо не вади нови пъпки.

# 110
Какви красоти, момичета!
Ефи, декоративен грах - от семенца ли се слага?
За др лято съм хвърлила око на грозния порутена стена на гсража на съседите, покрай която минаваме всеки ден.
Май една година пробвах, но не ми тръгна.
Дива лоза съм решила също да му метна.

# 111
Магни аз онемявам пред твоите прелести😍
Разкошотия👏👏👏
Да покажа на мама шефлерата каква е гъста

Миналата година е започнала да съхне , тя я отрязала и тази  се възродила с интересна гъстота.

# 112
И аз сях декоративен грах, многогодишен. От цяло пакетче семена успях да отгледам едно растение Laughing но то прави много шушулки, надявам се да се размножи. Само че многогодишният няма аромат.

# 113
Софт, аз съм виждала много оранжеви бугенвилии, но не в саксия а огромни дървета. И също не знаех, че се променят. Освен това едва преди дни научих, че има кичести чиито цветчета не опадват. А всеки ден минавам покрай две такива. Съсед чиято работа е свързана със озеленяване ми обърна внимание на този факт. Ще снимам като разхождам куч да покажа.
Моите червена и розова дипладения още образуват нови пъпки, но много по-малко от преди. Също и олеандрите. Калдъръмчето ме изненада сутринта с прекрасни отворени и много наситени цветове. Твоето съвзе ли се?

# 114
Ще питам и тук, не знам кой коя тема чете Grinning

Момичета, моля дайте ми идея какво да насадя в огромно сандъче на южна тераса.

Искам високо растение, поне 50см, може и повече. На терасата е много горещо, слънце пече от сутрин до вечер и е доста ветровито. Но пък живея доста на север, средиземноморски растения не виреят много добре.
Няма да прибирам сандъчето през зимата, така че трябва да е или едногодишно, или студоустойчиво и да понася леден вятър.
Някъде из темите видях красив бамбук в сандъче, хрумва ли ви още нещо?

# 115
Магни, страхотни цветя.

# 116
  • München, Deutschland
Ще питам и тук, не знам кой коя тема чете Grinning

Момичета, моля дайте ми идея какво да насадя в огромно сандъче на южна тераса.

Искам високо растение, поне 50см, може и повече. На терасата е много горещо, слънце пече от сутрин до вечер и е доста ветровито. Но пък живея доста на север, средиземноморски растения не виреят много добре.
Няма да прибирам сандъчето през зимата, така че трябва да е или едногодишно, или студоустойчиво и да понася леден вятър.
Някъде из темите видях красив бамбук в сандъче, хрумва ли ви още нещо?

Флоксче, аз съм си сложила в Германия туя за декоративно, а иначе от около май нататък си гледам чери домати. Това, ако имаш предвид тип голяма саксия. Ако имаш предвид плоските дълги сандъчета за цветя, там нз дали ще станат такива високи растениея, понеже няма място за корените. Там слагам петунии, мушкати, карамфилчета, такива неща. Тази година се самопосади (явно от семенце на съседи, защото аз моите така и не ги посях) слънчоглед. Наистина огромен стана, макар в сандъче дълбоко 20-тина см. Някъде 80 см. Дори не очаквах, че в плоско сандъче може такова голямо цвете, даже му забих колче, да не се счупи.

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 11:38 от chrissy

# 117
Сандъчето е дълбоко около 40-50см, има място.
Доматите са добра идея, аз отглеждам диви домати и става огромен храст, миналата година бяха към метър високи. Само че не издържат на тукашния вятър, чупят се клонките, особено като натежат от плод. Връзвах, подпирах, но пак се изпочупиха.
Затова не искам и увивни растения, вятърът им събаря подпорите.

# 118
Магни, моето се съвзе, но само откъм зеленина. 😆 Цветовете опадаха, сега гледам че има пъпки. Ще го видим.

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 13:13 от Анонимен

# 119
Флокс като чета много слънце и вятър, все едно си ми съседка. Аз затова моите ги редя по ниското. Щом средиземноморските не виреят, наистина си нямам идея какво може да сложиш. Някой от градинските центрове при вас може би ще те ориентира. Ниски храстчета устойчиви на вятър?
Ааа добре изглежда, Софт! Аз искам да са пълни и зелени саксиите ми, а цветовете са добавъчен разкош.

Общи условия

Активация на акаунт