Нашите цветя - обща тема 17

• 33 824
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Флокс,
Розмарин, лавандула? Те са устойчиво и на вятър.
Най-големите лавандулови плантации в БГ са в Добруджа.
Бамбукът ми изглежда добра идея също. Да някой в една от темите го беше гледал в дълбоко сандъче, като стена става.

# 121
Моите 8 нови бебчета, появиха се преди 1 седмица,приех ги като подарък за Рожд.ми ден ❤️
Ето ги

Растат с часове Grinning

# 122
Здравейте,

по розата ми се появи паяжина и малки бели точици, май акари. С какво да ги премахна, но да не е опасно за кучето ми? Розата е на терасата

Благодаря предварително

# 123
Съседите има бамбук на оградата с нас и прави много боклук в нашата градина, при това на място, където ми е трудно да чистя.

# 124
То това с боклуците от растенията е кауза пердута Simple Smile от цветя, през храсти до дървета…
И аз се дразня много на листаците от дърветата в съседните дворове…

# 125
От селския ни двор

# 126
Намерих една местенце в кухнята, което е срещу прозорец и наредих малко цветя там.

Това чудо не знам вече къде да го сложа. Постоянно вади нови листа и все по-големи.

# 127
Намерих едно местенце
Това ме разсмя и се познах.

Растението от втората снимка става огромно, почти човешки ръст е вече нашето. Единствения вариант е да го орежеш или разделиш, ако сърце ти даде. Или търсиш ново жилище, с отделна стая за него Grinning

# 128
Явно през есента ще го подкастря сериозно. Другата голяма калатея вчера я орязах. И спатифилиумът натам върви.
Искам малки цветя вече само. Алокасиите ми обаче вече не са бебета, а преди месец ги купих такива, някой даже по-наскоро. Новите листа на всичките са по-големи от ръката ми, а наистина съвсем бебета ги купих.

# 129
Ето ги бугенвилиите, които не правят боклук. Много искам такъв цвят, но не съм виждала във развъдниците.

# 130
Чудни!
Точно снимах индийския люляк, който тази година направо е във вихъра си

И втори обилен цъфтеж на Вейгелата. Пак ще я ореха после, видим ще има ли 3ти Simple Smile

И странно изведнъж до розовите Зокуми цъфна клонче бял. Знам, че като ги взех от Гърция бяха 3 цвята, но мислех, че другите са се затрили.

# 131
  • София
Здравейте,

по розата ми се появи паяжина и малки бели точици, май акари. С какво да ги премахна, но да не е опасно за кучето ми? Розата е на терасата

Благодаря предварително
Препаратите се казват акарициди.Продават се в агроаптеки,магазини от рода на Практикер(Бриколаж),цветарски магазини.

Магни,пробвала ли си да отчупиш клонче от бугенвилеята и да го сложиш във вода? Може и да пусне корени.

# 132
Натуся, десетки неуспешни опити за вкореняване на буги имам. Слага се директно в пръст. Що форуми изчетох и… не става 😡

# 133
Интересно. Навсякъде пишат, че може да се размножава от cuttings. Но трябва да са от мека част, а не от вдървена и трябва да е отрязана под node. Не знам как е това на български, извинявам се. Трябвало и да се махнат всички листа.

Магни, директно в почва ли го слагаш или във вода първо.

# 134
Да и аз четох за успешно вкореняване. Рязах вдървени, зелени с различни размери. Слагах в саксиите при другите бугите, в малки саксии. Вътре, вън, даже захлупвах. Никога във вода. И нищо. Стефанотис вкорених след шест месеца и га уморих за седмица.

Общи условия

Активация на акаунт