Нашите цветя - обща тема 17

• 34 738
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Сз бих подходила кардинално - рязане на клоните. Хем ще се подмлади, разклони…

# 541
  • Мадрид / София
Клоните - не. Нови клони ще излязат от мишничките на листата. Само ако са много дълги или не са на правилното място (естетически) бих рязала клон. Виж върховете е добре да се режат за да не става гола пръчка с няколко листа на върха.

# 542
Още един глас за гъбично заболяване. Дано се оправи фикуса, аз губя тази борба независимо с какво пръскам.

# 543
Аз бих изхвърлила растение с гъбично заболяване. Може да зарази и останалите цветя.

# 544
  • Мадрид / София
Аз бих изхвърлила растение с гъбично заболяване. Може да зарази и останалите цветя.
Може, но ако се отдели от останалите и се третира отделно от другите, няма да има проблем.

# 545
  • на острова на мечтите
За малко да изпусна цъфналите юки. Миналата година цъфтя само едната. С един цвят. Сега и двете са цъфнали.

Третата не съм я погледнала дали цъфти.
Приятна и успешна нова седмица

# 546
  • на острова на мечтите
За малко да изпусна цъфналите юки. Миналата година цъфтя само едната. С един цвят. Сега и двете са цъфнали.

Третата не съм я погледнала дали цъфти.
Приятна и успешна нова седмица.
П.П. Ама че съм разсеяна! Имам не три, а четири юки. Вади цвят и третата, но още не се е отворил.

# 547
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile Simple Smile Simple Smile аз виждам пет-шест, но може да са разклонения. Simple Smile

# 548
В комшийския градински център са заредили малко тикви и къщички за птици. Рано е за тикви, но те ядат коледни сладки от август. 😁

Наскоро коментирахте, че на каладиумите по това време на годината им опадват листата и луковиците се зазимяват. Днес обаче зареждаха с каладиуми. Моят също още живее и вади нови листа.

На косъм се въздържах от една цъфтяща бегония. Нямам място, а и ще я уморя на парното.

Поръчах този филодендрон меланохрисум, до два дни трябва да дойде.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 17:46 от Анонимен

# 549
  • Мадрид / София
Страхотен градински център! 🤪😍

И мойте два каладиума още вадят листа.

# 550
  • на острова на мечтите
Simple Smile Simple Smile Simple Smile аз виждам пет-шест, но може да са разклонения. Simple Smile
Нееее, четири са юките, но с по три четири разклонения.
Уау... Става за каляска тиквата Grinning

# 551
И аз се загледах в Юките в Гърция, и тук видях цъфнали.
От Хасковските села

# 552
Рано ми е на мен да се оглеждам за тикви. Още е много топло около 30+ са температурите, но не е толкова жега и цветята ми се съвземат определено. Прекрасен е септември тази година. Момичетата с дипладении как са вашите? Моите след като им изгоряха листата в момента правят нови филизи макар и по-тънички. Но са свежи и даже има някоя друга пъпка да цъфтят. Купените януари съм любопитна как ще изкарат зимата. Това е червената, която е и най-голяма. До нея са орловите нокти, в дъното калината.

ваниловата си остана дребна, но цъфти

Исусовия венец и една портулака

Плумерията шампион.

И малко стайни. Коледният кактус трябва ли да прибирам на тъмно за да направи цвят?

Шефлерата не се разклони след като ѝ резнах върха, вече е вътре след като изкара лятото на тераса с навес.

Сингониума все пак пооформих и се посгъсти, а някои от клончетата вече имат коренчета и скоро ще сложа в друга саксия.

# 553
Моите дипладении са свежи, но в жегите спряха да цъфтят. На голямата й отрязах горната половина, защото стана огромна и излезе нагоре по покрива на къщата. Тези дни извади нови пъпки и пак цъфти.

Сингониумите ми растат като луди.
Магни, бих ти донесла с удоволствие в магазина няколко вида, включително и Албо. 😊

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 11:05 от Анонимен

# 554
Софт това би било прекрасен подарък за мен. Heart Твоята дипладения е прекрасно зелена. Моите са доста по измъчени, но така или иначе ще взема нови следващия сезон.
Леле, Софт уникални са сингониумите ти Heart Eyes

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 11:47 от MagniМ

Общи условия

Активация на акаунт