Тема 5; темата за китайски и корейски сериали, все още наречена "Гоблин"

• 31 072
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • България
В дораматв ми излязоха като подобни The Penthouse: War in Life (2020) и SKY Castle (2018).
Утре ще огледам и горния списък. Hug
Сега за лека нощ един епизод с Дилън, че е непоносимо красив в Love Between Fairy and Devil (2022) Cupid

# 151
Омагьосана съм от Дилън Уонг. Да не кажа нещо повече. Много талантлив. За добро утро:
https://www.youtube.com/watch?v=wX9oGEsewPo
Хубава седмица!

# 152
Гледам From Now On, Showtime! - ок е, приятен сериал, но първите епизоди не са супер грабващи. За разтоварване става.
Генералът май ми харесва повече от главния. Замислих се къде съм го гледала - оказа се, че е било съвсем скоро в Скай касъл (и там на външен вид ми хареса най-много от мъжкия каст).

# 153
Здравейте, момичета!
Аз вече забравих какво изгледах, но да изкоментирам последния изгледан сериал:
My Secret Romance с всеобщия ни любимец Сунг Хун Laughing Two Hearts

Ех, тия бели ризи бе... Laughing

My Secret Romance ми хареса много повече от оня другия (дето вече му забравих името), където играеше някакъв мениджър с каменна физиономия, полукиборг (не наистина, а емоционално, да не заблудя любителите на фантастичните сериали  Simple Smile ) Дето спасяваше някакви затънали бизнеси от фалит.
Ами тука е супер, много хубаво играе, много повече му отива и героя, и партньорката, може би и режисьора.
Да ви кажа, изненадана съм от множеството "интимни" моменти в тоя сериал - още от първи епизод се започва с такъв и после - целувки, целувки... Grinning Аз толкова целувки досега накуп не съм видяла във всичките сериали дето съм ги изгледала май Laughing

Третото колело също е голям хубавец, даже честно казано ми харесва повече от главния.
И то няма как да е иначе, понеже това е Ким Дже Йонг
.

Лек ден на всички Simple Smile

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 10:59 от Змей Горянски

# 154
Ким Дже Йонг много го харесах дългокос в Reflection of You.

Съвсем скоро ще можем да го гледаме в Love in Contract, но май пак ще е "третото колело".

# 155
2в1, благодаря за информацията за Reflection of You, ще си го пусна като довърша сегашния.

# 156
  • България
Бодат ми очите, докато не изгледах Love Between Fairy and Devil (2022) не си легнах.
Сюжетът не е чудо невидяно, но подборът на актьорите, светът, всичко е много пипнато. Също и песента, с която започва всеки епизод.

И се увлякох.
Дали гледах актьорите, дали историята ми хареса? И аз не знам.
Имаше епизоди, в които не се случваше кой знае какво и такива с много действие.
Обичайното прераждане, обаче не всички бяха преродени, има и любов, разбира се. Този път най-вече между главните, втора двойка се появи, но нямат много екранно време.
Wang He Di е голямо откритие. Има онзи леко див вид, който май допада на доста жени и поредната роля, в която го гледам е на много, много верен мъж, който няма очи за друга. Точно като от фентъзи. Grinning

В някои моменти ми напомня на Ден Лън, който загази много и сигурно вече няма да го гледаме. Disappointed
Въпреки, че уж сменям любимците си, имам незабравим такъв. Гледам напред, но всъщност гледам назад съвсем по Везняшки. Frowning1
Днес със сигурност ще съм на корейски, съвременен.

# 157
  • Русия
Аз пък завърших "Любовта като галактика". Хареса ми, макар и не без кусури. Сложих му 9 от 10. Най-вече заради режисьора. Много е кадърен. Отначало уж обикновен, ама към края на дорамата как се развихри! Последните десетина серии бяха удоволствие чисто естетическо - и откъм режисура, и откъм операторска работа, и откъм монтаж. Рядкост е да видиш такова нещо и в голямото кино, камо ли пък в дорама.

Тя е изоставено от родителите девойче, всички я обиждат, дори майка й. Но за разлика от останалите пепеляшки тя не се оставя да бъде тъпкана, умее да манипулира, умее да отмъщава. Което не значи, че не се чувства нещастна. Той е приемен син на императорското семейство, племенник на загинал герой, студен генерал, който практически от пръв поглед се влюбва в героинята. Но тя харесва друг, и той уважава избора й. Обаче използва светкавично шанса да й стане годеник веднага, щом тоя шанс изниква. Тя не е щастлива от тоя факт. Така свършва първият сезон.
Дорамата е поредният феминистски манифест. Май много държат китайците на тая тема, или пък на мен все такива ми се падат. Основният конфликт между героите произтича от това, че той иска да се грижи, а тя иска да я смятат за равна. Съответно щастието си го разбира като пълно доверие дори там, където той е много по-кадърен от нея.
56 серии - толкова е бавен сюжетът. Но това не пречи. Второстепенните герои са интересни и добре изиграни, освен основния конфликт има множество по-малки, самите главни герои не са статични, а наистина се развиват, което е голяма рядкост в дорамите.
Единственият минус - У Лей в главната роля. Пълен мискастинг. Момчето много се стараеше, но е твърде младо. Много жалко, вижда се, колко усилия положи за ролята. Трябваше да вземат актьор поне десетина години по-възрастен. Плюсът е, че с актрисата са връстници и явно добре се погаждаха, тандемът им излезе приятен. Но във всички сцени, където не е влюбен млад мъж, а закоравял жесток генерал - преиграваше. Не чак ужас-ужас. Но ми се искаше да видя друго.

Като цяло горещо го препоръчвам!

# 158
Змейче, имай си едно на ум с Reflection of You. Не е от драмите, които бих препоръчала, освен, ако човек не е настроен да гледа подобен сюжет. Мрачно, драматично, на моменти психарско. Всички бяха морално и емоционално деградирали. До края нямаше нито един герой, на когото да съчувствам или да вляза в положение. Никой не израсна, никой не се подобри поне малко.

# 159
Ким Дже Йонг е първо колело 😂 в Beautiful Love, Wonderful Life, ако някой иска да го гледа в такава роля:

Аз за съжаление вече съм го гледала, но много ми хареса, препоръчвам го. Съвременен, романтичен, много приятен.

# 160
  • пак на Рив Гош
Naili, много благодаря за подробния разбор на Love Like the Galaxy! Hug Ще го почна като приключа с настоящия китайски.
2в1, полезна, както винаги! Hug Тъкмо се чудех как съм го пропуснала този дългокос хубавец и като погледнах сюжета на Reflection of You, видях, че не е от моя тип. Нищо, ще го гледам след 2 седмици в Love In Contract (дето моят корейски любимец отказа главната роля Joy )
Змей, и аз много повече харесах My Secret Romance в сравнение с Level Up - и като сюжет, и като игра, и като химия между главните.

На мен вчера ми беше ден за Alchemy of Souls, а днес и утре - за Good Job (да видим какви ще ги свърши моят втори корейски любимец).
Междувременно с щерката стигнахме до 13ти епизод на Tomorrow (целта ни е да го довършим този уикенд), а аз самостоятелно - до 7ми на Poong, the Joseon Psychiatrist (на който с изненада разбрах, че ще има втори сезон. Толкова ли не можаха да свършат всичко наведнъж? Не че много се оплаквам, де, ще му дам шанс дори и само заради трапчинките на Ким Мин Дже Heart Eyes, но самият сериал е приятен, макар и не пълен шедьовър)
Другият сериал, който гледам е китайският Nothing But Thirty (2020). Очакванията ми към него засега се оправдават напълно и за 2-3 дни изгледах 10 епизода. Оказа се точно мой тип сериал за "нещата от живота", с адекватни женски образи и ситуации, в които може съвсем спокойно да попадне човек. Дано да не развалят нещата в хода на действието!

# 161
Оф, да, Level Up беше тоя сериал, дето му забравих името! Благодаря, Роца Simple Smile
Ами ето как една тъпа режисура може да съсипе филма, дори да участват красиви и талантливи актьори.
Не знам, може и сценария да е бил зле де, то предимно работните проблеми се бистреха, а на мен хич не ми беше интересно (хаха, хем съм в тоя бранш).

Аз сега гледам Lonely Enough To Love. Стандартна съвременна драма, двама главни, единия приятел от детинство, другия се появява наскоро, приятеля чак сега осъзнава, че има чувства, ама вече е изтъвал влака.
Не е лош сериала, макар и да няма никаква интрига в цялата работа, на мен ми е приятно да гледам актьорите.
Сценария също не е лош - млади хора, живеят в споделено жилище, и вече какви са взаимоотношенията между тях. Естествено и тримата главни - девойката и двамата младежи - също живеят там.
Интересни са ми тия споделени жилища - в България май нямаме такива? Или и да има, явно са толкова непопулярни, че никога не съм ги чувала Grinning
Но съм очарована от тия жилища в Корея (то и там стандартът е друг разбира се) - ега си лукса - то си има перално помещение с 3-4 огромни перални, обща кухня, всекидневна, библиотека (която се ползва по-скоро като домашен офис), и всеки си има собствена стая, която е с размерите на гарсониера при нас. И собственикът живее също в това жилище и готви на живущите всеки ден закуска Simple Smile

Другото, което за пореден път ми прави впечатление, е колко са слаби корейците - и мъже и жени. Ей го например единия младеж - около 30-те, пък изглежда като ученик в гимназията, коремът му хлътнал чак:

При нас такова чудо е рядкост да се види, повечето мъже на тази възраст са пуснали едни коремчета, а които не са - ходят яко на фитнес и са едни здравеняци Simple Smile Пък на мен корейските фигури по ми харесват, слабички и жилави... но и диета, и стил на живот, и ген... всичко им е друго...

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 23:04 от Змей Горянски

# 162
  • България
На снимките този Kim Jae Young е много приличен.
Скоро в една тема някой писа, че визията нямала значение. Да, ама не.
Започнах един корейски, който звучеше много добре като история и е, обаче главният въобще не ми хареса.
Изгледах четири епизода и се отказах, а сериалът никак не е лош и момичето е много приятно.
Kiss Sixth Sense (2022)

Заложих на сигурно и започнах Romance Is a Bonus Book (2019).

И актрисите се много приятни, Lee Na Young гледам за първи път, а Jung Eugene за четвърти.
Ако е съвременен и не е фантастика, харесвам истории с книжари, книги, издателства и подобни.
Тук явно вече ще се гледа до финал.
Браво на тези, които могат да гледат без да държат на добрата визия на актьорите.
Това ми се случва изключително рядко и се сещам само за Nicky Wu и Scarlet Heart 2 .

# 163
Liu, аз гледах доста епизоди от Kiss Sixth Sense, на мен ми хареса, но в началото и на мен ми беше много трудно да свикна с външния вид на главния - набит и трътлест - през цялото време се чудех как може това да е главния герой Grinning Все се опитвах да видя нещо хубаво във физиката му и все не можех...
Много сме се разглезили ние с тия дългокраки красавци, вече нормалните ни се виждат грозновати Grinning

# 164
  • гр. София
Понякога не ми харесват артистите, подбрани за главната роля, но в процеса на гледане започвам да ги харесвам, зависи как играят, разбира се Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт