Тема 5; темата за китайски и корейски сериали, все още наречена "Гоблин"

• 31 104
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
О, какво видях! Върви нов онгоинг с Пак Миньон - Love in contract. Според описанието момата ще се среща фиктивно едновременно с двама мъже. Излезе 2 серия. Двама! Фиктивно! Как да не го гледаш, не знам.
И аз съм му хвърлила око на тоя сериал, но изчаквам да излязат всички едизоди, или поне повечето.Това с чакане по 1 седмица за 2 епизода вече съм го играла и не ми хареса Grinning Изнервям се, почвам някакви други сериали, връщам се към тоя, забравям какво е станало... абе мани, не е за мен тая работа, на час по лъжичка.

И като казах лъжичка - харесах си ей тоя - The Golden Spoon

Сюжет:
Скрит текст:
High school student Lee Seung-cheon ( Yook Sung-jae ), popularly known as “Dirty Spoon”, is the son of a poor family. He hates his life and dreams someday he can gets out of the poor environment.

One day he meets an old woman who makes him an offer. For only three dollars, she offers to buy a golden spoon from her. The spoon has a magical property – if Seung-cheon eats 3 meals with this gold spoon with someone his age at their house, that person’s parents will then become his parents.”

Seung-cheon decides to take a chance and dine at the house of his wealthy friend and classmate Hwang Tae-young, the son of a large company owner.

Based on the webtoon of the same name.
За съжаление и от него са излезли само 2 епизода, така че и него ще чакам явно Grinning

И както последно писах, че не могада гледам китайски, щото много бързо говорят, така загледах един - Maid'd Revenge. В началото ми хареса, макар че ме подразни дължината на епизодите - между 9 и 13 мин, като в това време влиза и интрото в началото и recap-a в края.
Толкова пък не можаха да обединят поне 3 епизода в един...
Малко от сюжета:
Скрит текст:
изтребена фамилия, от която оцелява само дъщерята, отива в семейтвото на годеника си датърси закрила (който обаче не я виждал на живо) и заварва там полусестра си, която се представя за нея Grinning Нашта девойка все пак остава в семейството като прислужничка. Това се случва в първите 10-ина мин, така че не разкривам кой знае какво  Simple Smile
Та като цяло - интересен ми стана, актьорите красиви, но колкото повече го гледам, толкова повече ми заприличва на телевизионен театър - почти всички сцени са на закрито, я в стаята, я в коридора, я в трапезарията, я във всекидневната. Героите - 10-ина човека. Толкоз.
И нещо почна да ми става леееко отегчителен.
Отделно главната героиня макар и да не е от най-дразнещия за мен тип китайки, пак е доста дразнеща. Главния вече много влюбен, живота си дава за нея (буквално и преносно Grinning) ама тя не та не - шпионира го, лицемерничи, пребърква му стаята... абе... неприятно същество.

# 226
  • вятърничава
Скрит текст:
изтребена фамилия, от която оцелява само дъщерята, отива в семейтвото на годеника си датърси закрила (който обаче не я виждал на живо) и заварва там полусестра си, която се представя за нея Grinning Нашта девойка все пак остава в семейството като прислужничка. Това се случва в първите 10-ина мин, така че не разкривам кой знае какво  Simple Smile
😱😱😱

# 227
  • пак на Рив Гош
И аз съм му хвърлила око на тоя сериал, но изчаквам да излязат всички едизоди, или поне повечето.Това с чакане по 1 седмица за 2 епизода вече съм го играла и не ми хареса Grinning Изнервям се, почвам някакви други сериали, връщам се към тоя, забравям какво е станало... абе мани, не е за мен тая работа, на час по лъжичка.

И като казах лъжичка - харесах си ей тоя - The Golden Spoon
Змей, тогава да чакам и аз, че да го гледаме заедно Joy Joy Joy
Аз му намерих цаката на двата епизода седмично - не ги гледам наведнъж Wink. Примерно, излизат във вторник. Тогава гледам единия в четвъртък/петък, а втория - в неделя/понеделник, на по 2-3 дни разстояние. И тъкмо свърши втория епизод, дошло време за новия и даже още помня кой какво и докъде я е докарал Joy

"Златната лъжичка" съм си го харесала и аз, хем е с мой любимец, дето наскоро излезе от казармата. Засега го видях, обаче, само в Драмакуул. Пак там видях, че е почнал и One Dollar Lawyer с друг любимец, Намгунг Мин - https://mydramalist.com/715969-one-thousand-dollar-lawyer Ще трябва да се прежаля да гледам там, значи.

"Адвокатката У" засега ми харесва (след 2 епизода) и си потвърдих за пореден път мнението за актьорските способности на Park Eun Bin - мноого е добра!
Тази вечер ми е за Alchemy of Souls (остават ми още 4 епизода... и един втори сезон догодина Grinning)

Guffi, погледнах в платформата на Вики дали има корейски сериали с български субтитри и намерих някъде около стотина, като поне 3/4 от тях са и с безплатен достъп, сред които и някои от препоръчваните в темата. Та това може също да бъде алтернатива за гледане, ако те устройва.

# 228
Роца, кой ще гледаме заедно, тоя с Договора или с Лъжичката? Аз съм навита и за двата, само да изчакаме да издадат някой от тях докрай и го почваме! Hug Мен единствено не ми харесва, че в ключовите думи под описанието на Лъжичката не пише Romance... Sob Ама пък и така звучи интересно...
Иначе твойта система с по двата епизода седмично при мен не работи - не ми е проблем да изчакам ден-два след като излезе епизода, но не мога да се спра след първия Grinning И аз съм като алкохолиците - без едно мога, с едно не мога Laughing

# 229
  • пак на Рив Гош
Да, вярно, че "Лъжичката" изглежда повече тип "нещата от живота" и без романс. Но сюжетът много ми харесва на хартия, от моя тип е.
Ако искаш, тогава, да почваме след някоя и друга седмица "Договора", като се понасъбере "материал" Joy Аз не бързам, след "Адвокатката У" съм подредила "25-21" от по-новите и една сюрия по-стари за наваксване.

Гледам, че Liu Ying/Моарейн отдавна не се е разписвала в темата, дано всичко да е наред при нея.

# 230
  • Русия
И както последно писах, че не могада гледам китайски, щото много бързо говорят, така загледах един - Maid'd Revenge. В началото ми хареса, макар че ме подразни дължината на епизодите - между 9 и 13 мин, като в това време влиза и интрото в началото и recap-a в края.
Толкова пък не можаха да обединят поне 3 епизода в един...
Това е уеб-дорама, направена специално за гледане от смартфона. Доста ги има, всички са комедии и всички са с ниско качество. Но понякога има доста забавни. Един от моите актьори-любимци (Чен Лей/Cheng Lei) само в такива се снима. Аз им пропускам титрите, действието обикновено е 5 до 10 минути, много бързо и леко се гледа.
А актрисата от Maid's revenge много ми харесва. Прилича ми на корейката Чан Нара. Трябва, значи, и аз да погледна тая дорама.

# 231
На 6 октомври от 23:00 часа по BTV Lady ще дават “Принц на покрива”(Rooftop Prince).

# 232
  • гр. София
Чудесна новина. Сериалът е много хубав Simple Smile

# 233
  • пак на Рив Гош
О, да! Един от първите, които изгледах. Покрай него се позаинтересувах и от корейската кухня Joy (заради ориза със зеленчуци, който готвеха... и после се научих и да приготвям японския му вариант)
Май бТВ Лейди ще се окаже канала за корейски сериали у нас Wink.

Иначе твойта система с по двата епизода седмично при мен не работи - не ми е проблем да изчакам ден-два след като излезе епизода, но не мога да се спра след първия Grinning И аз съм като алкохолиците - без едно мога, с едно не мога Laughing
Змей, днес действах по твоя почин - "лакомо" изгледах двата седмични епизода на Alchemy of Souls (защото един не ми беше достатъчен Joy) и сега ще чакам фрустрирано другата събота.

# 234
Май и аз ще започна Алхимията на душите. Не ми харесва, че не е довършен, но нищо.
Има ли го във Ви бокс?

Харесвам Принцът на покрива, но финалът е средна работа, а и лошата сестра май не беше достатъчно наказана. Обичам, когато този тип персонажи се ликвидират.

# 235
  • плевен
Май и аз ще започна Алхимията на душите. Не ми харесва, че не е довършен, но нищо.
Има ли го във Ви бокс?

Харесвам Принцът на покрива, но финалът е средна работа, а и лошата сестра май не беше достатъчно наказана. Обичам, когато този тип персонажи се ликвидират.
Сериалът Алхимия на душите го има в Замунда и е преведен.

# 236
Благодаря Simple Smile , аз нямам много място на компютъра, ще трябва да свалям на части.

# 237
Почти на финала съм на "Какво не е наред със секретар Ким" и ми направи впечатление, че в 4-те сериала които съм гледала все има пиянски сцени Rolling Eyes Явно са им е задължителна в сценариите Wink
Аз от 11,00 ч. вечерта по БТВ Лейди си гледам Тайната градина, така, че ще гледам и Принц на покрива. От сега се настройвам, че финала няма да е много справедлив Sad

# 238
Не е наистина лош финал, но има много какво да се желае.

# 239
Пиянски сцени, тоалетен "хумор", носенето на гръб.... има и още "специфични" неща, които ще видиш в почти всеки корейски сериал.

Общи условия

Активация на акаунт