Тема 5; темата за китайски и корейски сериали, все още наречена "Гоблин"

• 31 096
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Aз сега догледах Време е за шоу - мислех, че поне последният епизод ще е изцяло драматичен, но не Joy Уникален нефритен император Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последната императрица е много по-тежък, дори и без предишни животи и сериен убиец. Липсата на логика в някои моменти дразни, но пък като цяло задържа вниманието.

Другата седмица може би ще си потърся Кралят на сълзите - канех му се. Той е сериозен исторически, без подбрани красавци и романтика.

# 211
  • Русия
Друг, който гледах наскоро беше Master's sun. Приятно, забавно филмче, което гледах с удоволствие. Но финалът беше ненужно разводнен. Освен това все си мислех, колко по-добър би бил, ако имаше повече хорър.
SmileySmileySmiley
Азиатски сериал без разводнен край? Има ли такова чудо? За 10 години гледане не съм срещала. Това им е особеността: първо глупави ситуации (демек хумор), после влюбване (в корейските сериали обикновено целувка в 9 серия), после 1-2 серии щастие, после 5-6 серии страдане, накрая една серия (или 5 минути от последната серия) събиране. Китайските понякога оригиналничат и не събират героите, а обратно, ги убиват или ги правят нещастни за цял живот.
Ако искаш неразводнено, леко, романтично, закачливо и не съвсем глупаво, без много-много страдания, горещо препоръчвам китайския My bargain queen. Засега ми е любим сред китайските ромкоми. От корейските няма да отбегнеш горепосочената схема никак, но може да опиташ Oh my Venus, Something about 1%, My secret romance, City hall, The greatest love.

# 212
Привет отново. Изгледах Love At Night и ми хареса. Благодаря на bb6 за предложението. Това е първият ми китайски сериал, но по бедния ми опит корейските повече ми харесаха като режисура, диалог а май и като визия. Така, че ако се сетите нещо леко, любовно, неангажиращо ще го изгледам с удоволствие.
Роца, видях твоите любими сериали, но не ги намирам на български. Записах си ги да ги следя и ще ги изгледам ако ги преведат.
Ако се сетите някой друг сериал ще го изгледам с удоволствие.

# 213
  • гр. София
Guffi, стана ми любопитно. Ти сериалите с бг дублаж или субтитри ги търсиш?

# 214
  • Русия
О, какво видях! Върви нов онгоинг с Пак Миньон - Love in contract. Според описанието момата ще се среща фиктивно едновременно с двама мъже. Излезе 2 серия. Двама! Фиктивно! Как да не го гледаш, не знам.

Със същата актриса мога да препоръчам всичко, особено Хилър/Healer! За всички новаци и не само е задължителен. Защото е с с двама симпатяги в главните роли - Пак Миньон и Чжи Чанук, страхотен хумор, доста, но не прекалено, екшън и разбира се, романтика. Пък и не е разтеглен. И Личният й живот/Her private life с не по-малко приятния Ким Чжеук.
Какво не е наред със секретарката Ким/What's wrong with secretary Kim също го бива. Останалите нейни дорами не са моя тема, но на мнозина се харесват.

Още за препоръчване е старата дорама  Първото кафе Принц/First shop coffee prince. Ама много са хубавите, постоянно нещо ново си припомням.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 21:45 от Naili

# 215
  • вятърничава
Guffi, много си бърза. Ето предложенията от Naili, дано се ориентираш в епизодите.
Първото кафе Принц/First shop coffee prince
Оооо, да! 100 пъти да, от най-любимите. Но е по-старичък и качеството не е добро.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 21:59 от bb6

# 216
  • пак на Рив Гош
Naili, не хареса ли Her Private Life?  Хем е с любимия ти Kim Jae Wook Wink
П.П. докато пишех, видях, че си редактирала твоя пост Wink
Love In Contract почна онзи ден, но още се чудя дали да го гледам на 1-2 епизода седмично, или да изчакам да се понасъберат, та да го биндж-на. Ще си помисля още ден-два и ще реша Grinning
Азиатски сериал без разводнен край? Има ли такова чудо? За 10 години гледане не съм срещала. Това им е особеността: първо глупави ситуации (демек хумор), после влюбване (в корейските сериали обикновено целувка в 9 серия), после 1-2 серии щастие, после 5-6 серии страдане, накрая една серия (или 5 минути от последната серия) събиране.
Да не пропускаме и абсолютното скофтване на ситуацията в 13ти епизод (любим момент). Даже и в най-голямата розовина ще вкарат някой прът в колелата Joy
Но пък затова и ги обичаме Grinning

Guffi, ти само с български субтитри/превод ли търсиш? Сега се сещам, че във Вики (https://www.viki.com/), където гледам, съм срещала сериали с български субтитри, ако искаш мога да потърся и да ти кажа дали си заслужава да си правиш регистрация.
Ако гледаш и с други субтитри и търсиш нещо леко и китайско от тип на Love At Night, може да погледнеш и  Love Scenery, Sunshine of My Life, Love Is Sweet. От корейските - Her Private Life, A Business Proporsal, The Beauty Inside (много любим!), Cinderella and the Four Knights, Extarordinary You, My Love From the Star, Temperature of Love.
От моя списък, имай предвид, че не всичките са леки и романтични. Първите 4, са медицински драми, последвани от бизнес такава Joy

Аз снощи приключих с Why Her? (започнат основно заради Seo Huyn Jin) - дадох му 9*. Потвърждавам, дори и да има "нуна-романс", романсът е на много заден план. Е, цАлунаха се, разбира се (но няма да ви кажа на кой епизод Wink ). Останалото време беше посветено на съдебни дела, разследвания, сделки за милиарди (с подкупи за милиони), корумпирани бизнесмени и политици, удари под кръста, ножове в гърба, обрати на всеки епизод, трагедия, мноооооого драма, като накрая стана още повече мнооооого драма. Злодеят беше изключително злодеен, Нашето момиче се държа мъжки до края (с подкрепата на Нашите хора). Като цяло, добре написан, (тоест, достатъчно, че да не го гледам с превъртане и на края на всеки епизод да натискам копчето за следващия), добре изигран, с моя тип край Wink.

И понеже в момента съм на вълна "тазгодишните сериали на харесвани корейски актриси", на негово място започнах Extraordinary Attorney Woo с Park Eun Bin в главната роля - https://mydramalist.com/705723-strange-lawyer-woo-young-woo
Сериалът има много суперлативи, и преди седмица-две мернах статия, че е сред най-популярните в Нетфликс, и върви уверено по стъпките на Squid Game. Възлагам му надежди.
Този уикенд трябва да обърна и малко внимание на текущия китайски, Nothing But Thirty, че, горкия, го оставих настрана заради адвокатските драми.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 22:14 от Роца

# 217
Страхотни сте моичета:kiss:, bb6 ще ги почна под ред, благодаря ти Flowers Rose
Olia T предпочитам субтитри, но и на дублаж съм съгласна. Просто не мога нощно време да спя, че имам прищипан седалищен нерв и много ме боли левия крак. Преди четох книги, но не предполагах, че ще вманиача по корейски/китайски сериали. Така като гледам сериал се вживявам и не усещам болката. За това искам лек, романтично-любовен сериал. Ще се радвам да препоръчаш любим твой сериал.
Благодаря на всички за предложенията и бъдете здрави!

# 218
  • гр. София
Guffi, помислих да не би да търсиш само с дублаж, защото знам, че  някои от предложенията на Роца имат бг субтитри. Излъчените и дублирани сериали в бг са много малко. Сред тези, които са ми любими са Faith, The Master's sun, Deserving of the name, Secret garden, последно ми хареса много Tomorrow, но не бих казала, че са леки във всички има някаква драма, къде повече, къде по-малко, въпреки забавните и смешни моменти. Аз обичам да има свръхестествен елемент Simple Smile

# 219
  • Русия
Love In Contract почна онзи ден, но още се чудя дали да го гледам на 1-2 епизода седмично, или да изчакам да се понасъберат, та да го биндж-на. Ще си помисля още ден-два и ще реша Grinning
Ще го излъчват чак до 10 ноември. Аз ще изчакам дотогава. Ето китайците колко са по-напред по въпроса: всеки ден 1-2 епизода, не се измъчваш с очакване.

Последното леко от корейските беше Sh**ting stars. Още от леките са Crazy love, Strong woman Do Bong Soon, Weightlifting fairy Kim Bok Joo, Fated to love you (корейската ми е любимата, но и другите версии са хубави, може и всички да изгледаш: много са различни), Fight for my way, Love in the moonlight, Suspicious partner, Oh my ghost, Protect the boss, Oh! My lady.

# 220
Допълвам списъка за Guffi.
A Gentleman’s Dignity
City Hunter
Cunning Single Lady
Descendants of the Sun
Doctor Stranger
Emergency Man and Woman
Flower Boy Ramyun Shop
Go Back Couple
Goblin
Goong (2006)
High Society
Hogu’s Love
I Do, I Do
I Need Romance
It's Okay, That's Love
Kill Me, Heal Me
Kim Sam Soon
Lucky Romance
Me Too, Flower!
Mr. Queen
My Girlfriend is a Gumiho
My ID Is Gangnam Beauty
My Princess
Pasta
Personal Taste
Pinocchio
Queen Inhyun’s Man
Reply 1997
Scent of a Woman
Search: WWW
She Was Pretty
So I Married The Anti-Fan
Sungkyunkwan Scandal
The Rooftop Prince
True Beauty
Twenty Again
Twelve Men in a Year
W-Two Worlds
Woman Who Still Wants to Marry
Worlds Within...

# 221
2в1 доста дълъг списък, но ще изгледам всичкокоето намеря на български Hug
Започнах "Какво не е наред със секретар Ким" и е много забавен, наистина се смях на младежа, който се събуди с пъпка на перфектното си лице Joy А това ядене на свински кожички май е традиционно за тях, че поне в 3- ти сериал го виждам, чак на мен ми се доядоха Wink

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 17:25 от Guffi

# 222
  • гр. София
О, да, и този сериал ми е любим за секретар Ким Simple Smile И на мен ми харесва как си приготвят месо в заведението Simple Smile

# 223
Guffi, всичките, които съм дала са преведени на български Wink.

# 224
  • гр. София
Guffi, китайски сериал, който много напомня на секретар Ким и е много хубав и който ще те накара да се усмихваш е Well dominated love Simple Smile

Друг любим корейски сериал е 100 days my prince Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 19:49 от Olia T

Общи условия

Активация на акаунт