Тема 5; темата за китайски и корейски сериали, все още наречена "Гоблин"

• 31 080
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Аз от снощи насам изгледах 4 епизода от Why Her? и сега започвам пети. Много ме увлече, значи!
Роца, това не е ли “нуна романс”? Аз след Forecasting-а (дето ме дразнеше голямата разлика между главните и не можах да изгледам повече от 1-2 епизода 😀) вече ги избягвам тия сериали… Ама ако кажеш, че бива, ще го пробвам Simple Smile

# 196
  • пак на Рив Гош
Змейче, да от типа "нуна-романс" е, заради разликата във възрастта им (при актьорите - 6 години, при героите - май горе-долу пак толкова). Но пък стоят по-добре заедно, отколкото във Forecasting-а.
Но за момента романсът е едностранно увлечение, а действието се движи повече около съдебни дела, тъмни бизнес сделки, удари под кръста, отмъщение и подобни. Тоест, не очаквай нещо розАвко и пуФкавко. Hug Добър е, поне за мен.
Аз по принцип нямам нищо против "нуна-романсите", стига да не са ми нездрави (какъвто е за мен I Hear Your Voice - там Той беше още ученик, а Тя - вече работещ адвокат). Например, много харесах Temperature of Love (пак със Soo Hyun Jin в главната роля), Romance Is a Bonus Book, Search WWW. Та, може да пробваш някой от тях някой ден, ако искаш.

# 197
Това с анимацията сигурно е нещо еднократно. Нямам нищо против да анимират малко и императрицата - харесва ми, като се облече в традиционни дрехи прилича на кукла Simple Smile
Надявам се докрая да продължат с темата за отмъщението на главния герой и да не я оплескат. Много добре му се получава, въпреки че е малко наивен. Напомни ми за Едмон Дантес.

# 198
  • Русия
Започнах "Принцесата-вълчица"/The wolf princess, засега 4 серии.
Сюжетът е доста забъркан, но той не е особено важен, всъщност. Важен е главният герой - и актьорът, който учудващо добре играе като за айдъл. Героят е един живичък и устат, с добро чувство за хумор и доста хитрост. Не е от ония замръзнали интровертни типове. които често ни ги показват като лидери, които са като направени от камък и не издават пред другите нито грам емоция. Тук е доста емоционален екстраверт, много активен, понякога и натрапчив. Направо балсам за сърдцето ми.
Актрисата е с руски произход, външността й наистина е нетипична за китайките, но и на рускиня не прилича. Виждала съм я в други, второстепенни роли, и там беше никаква. Тук засега е средна, губи се на фона на партньора си.
Обаче! Героинята е с раздвояване на личността. Едната личност е хитра, манипулативна, тиха и много търпелива. Втората личност - много агресивна и е склонна не да манипулира, а да решава проблемите със сила. Това се откри едва към края на четвъртата серия, и тъкмо засега ми предстои да видя,  как и дали актрисата ще успее да изиграе двете личности.
Засега е интересно, макар че сюжетът е толкова забъркан, че чак не ми лягат пръстите върху клавиатурата да го опиша. Стига да кажа, че светът е фентъзиен Древен Китай, с халати и интересни прически. Май нямаха много финансиране, но се оправят добре, особено мъжките дрешки ми харесаха, добър специалист по костюмите имат.

# 199
Здравейте, едва от скоро съм фен на корейските сериали. Лятото по случайност попаднах на "Алено сърце" по БТВ Лейди и после го изгледах още 2 пъти. Сега изгледах "Тайната градина" след като пак по случайност го засякох и ми беше интересен. От 2 дни си търся друг подобен лек китайски сериал. Моля, за препоръки за някой лек, романтичен с много забавни моменти сериал и най-вече да го има на български език. Ще съм много благодарна да споделите и вашите любими сериали.Blush

# 200
  • вятърничава
Guffi, добре дошла! Докато експертките по китайски сериали се включат ти предлагам единствения изгледан от мен Love At Night (2021) / Среднощна любов.

# 201
bb6 много благодаря за предложението Flowers Bouquet Ще го изгледам с удоволствие. Не съм очаквала, че ще бъда впечатлена от корейски сериали  и съм приятно изненадана. Определено имам много да наваксам, но ще го направя с удоволствие

# 202
  • Русия
Ами че Love At Night е китайски сериал. Малко друга им е атмосферата. За мен китайските са някакси по-близки и разбираеми.

# 203
Ами че Love At Night е китайски сериал. Малко друга им е атмосферата. За мен китайските са някакси по-близки и разбираеми.
Naili, аз съм точно на обратно.
Опитах снощи да гледам 2 китайски сериала и се отказах - много бързо говорят Grinning не смогвам да прочета субтитрите на английски. А корейците хем говорят по-бавно, хем вече някои неща "ги чувам" малко от малко... и така де, установих, че поне в момента гледането на китайски сериали изисква много повече усилия Simple Smile

# 204
  • гр. София
Имах нужда от разтоварване, започнах Ashes of love  за сега е много забавно Simple Smile

# 205
  • пак на Рив Гош
Змей, аз на китайските сериали редовно си спирам за няколко секунди, докато прочета субтитрите, особено ако има чат-диалог Joy

Guffi, добре дошла!
За сериали на български не мога да помогна, понеже рядко гледам с български субтитри.
Но не разбрах, последно корейски, или китайски лек и романтичен сериал търсиш? Че не са съвсем еднакви, и като атмосфера, актьори или типове герои Grinning. Понеже не съм гледала "Тайната градина" не мога точно да преценя какво ти се гледа - нещо повече романтика, или нещо с малко по-свръхестествени елементи (понеже, ако не ме лъже паметта, в "Тайната градина" си разменят телата).
А моите любими сериали можеш да ги видиш тук (почти всичките съм ги изгледала поне по 2 пъти) - https://mydramalist.com/list/47aq7AnL

Аз днес съм щастлива, понеже видях, че една от любимите ми медицински драми, Dr Romantic, е потвърдена за трети сезон Heart Eyes. Е, малко съм разочарована, че засега в каста май няма да участват главните "млади доктори" от първия сезон (които бяха моите корейски Номер 1 и Номер 3, съответно), но дори и да запазят останалите, ще съм доволна. Чакам първата половина на 2023! Heart

Иначе на драма-фронта, всичко върви по реда си. Утре или вдругиден ще приключа с Why Her? - вече съм на 12ти епизод и чакам нещата да се скофтят Joy

# 206
  • Варна
Здравейте. Търсех си хубав сериал и попаднах на "The world of the married" с рекорден рейтинг. От първия епизод обаче, едва изгледах 30 минути. Стори ми се скучен и бавен.

Преди това гледах Jirisan и много ми хареса. Имаше някои минуси, но на общия фон се губеха.
ВНИМАНИЕ СПОЙЛЕР ЗА КРАЯ С БЯЛ ТЕКСТ:
Скрит текст:
Захаросаният край не прилягаше на общия тон на сериала.
Друг, който гледах наскоро беше Master's sun. Приятно, забавно филмче, което гледах с удоволствие. Но финалът беше ненужно разводнен. Освен това все си мислех, колко по-добър би бил, ако имаше повече хорър.

По-принцип харесвам разнообразни жанрове и не държа на реализма, макар и за някои жанрове да е важен. Не ми допадат локуми, импулсивни главни герои, които действат без да мислят, множество конфузни ситуации, дупки и пропуски в сюжета, висящ край. "The world of the married" сякаш ще има разтягане на локуми и много конфузни ситуации.

Чудя се дали да се пробвам да го гледам или да не си губя времето. Как ще ме посъветвате?

# 207
  • гр. София
Не съм го гледала, не мога да кажа.
Другите два да- the master's sun ми е любим сериал Simple Smile, а Jirisan го гледах текущо и нещо не ми хареса края съвсем, остави някакво неприятно усещане, въпреки финала Simple Smile
Може някой да го е гледал и да сподели Simple Smile

# 208
  • вятърничава
По ON AIR японски сериал "Най-голямата сестра" от 20.30ч, повторение от 12.30ч.

# 209
  • гр. София
Гледаше ми се корейски исторически сериал. Започнах Horse doctor. Много интересен, въпреки някои нелогичности Simple Smile Качват го в Замунда с бг суб. До сега са качени 10 епизода.

Общи условия

Активация на акаунт