Тема 5; темата за китайски и корейски сериали, все още наречена "Гоблин"

• 31 031
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • пак на Рив Гош
Роца, на това му викам аз голям проблем Yum
Нали? Joy

Ако тази змия ще те уплаши, не гледай:
Много страшен звяр в спойлер Heart
А, това ще го издържа, благодаря ти! Отивам да го търся в Замундата, значи Joy

Змей, благодаря за отзива за From Now On, Showtime! Ще го подхвана наесен и него

# 106
Роца, няма за какво Hug
Кажи после дали ти е харесал, като знам как ни съвпадат вкусовете сигурно, ама пак ще ми е интересно какво ще ти е мнението Simple Smile
И като ти прочетох отзива за Forecasting-a едва се сдържах не напиша “Аз нали ти казах” 😂 😂
А аз изпуснах нещо, за какви змии говорите?

# 107
  • пак на Рив Гош
Змей, каза ми ти, ама нали не слушам Joy Ще ти пиша като гледам Шоутайм-а.
А за змията, става въпрос за сериала The Destiny of White Snake - https://mydramalist.com/22500-the-destiny-of-white-snake , в който играе Ren Jia Lun, когото двете с Liu Ying много харесваме. Но аз досега се колебаех дали да го гледам защото ме беше страх, че има истински змии, а аз тях не мога да ги гледам (а да не ти/ви разправям как съм държала изпит по зоология навремето... че по закона на Мърфи, на практическия ми се падна да разпознавам змии Joy Joy Joy)

# 108
  • България
На  From Now On, Showtime! му писах 10ка и е в списъка ми с корейски сериали.
Финалът беше много забавен. Grinning
И аз искам да гледам Ren Jia Lun и затова въпреки Дилраба започнах The Blue Whisper: Part 1 (2022).
Преди това бързо изгледах Dreaming Back to the Qing Dynasty (2019).
Започнах го с надежда, въпреки ужасните бръснати глави с плитка при мъжете.
Актьорът в главната роля е толкова красив, че и така е хубав. Главната в съвременно облекло бива, но в средновековно, хич.
Не това обаче ме накара да прелетя над средните серии. Който харесва дворцови интриги, сигурно ще гледа с удоволствие. Сериалът силно напомня на Алено сърце. Началото е доста по-интересно, седем епизода бяха добре, с пътуване във времето и после - скука за мен. Трите последни епизода, плюс първите седем са напълно достатъчни, другите са излишни.

# 109
  • пак на Рив Гош
Destiny of White Snake вече е смъкната и чака своя ред.
Liu Ying, харесва ли ти The Blue Whisper, или непоносимостта ти към Дилраба надделява?
Аз съм на морето и уай-фай-ът в хотелската стая хич го няма, та засега изоставих сериалите от платформите.
Започнах от смъкнатите:
- корейски - "Аленото сърце" (Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo), да го изгледам най-накрая и да си наваксам пропуските. На втория епизод съм и Главната героиня много ме дразни засега. Но пък много хубави принцове. И много на брой! 🤣
- китайски - още се чудя вуксия или една съвременна романтика, че имам по няколко и от двата.

# 110
Започнах от смъкнатите:
- корейски - "Аленото сърце" (Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo), да го изгледам най-накрая и да си наваксам пропуските. На втория епизод съм и Главната героиня много ме дразни засега. Но пък много хубави принцове. И много на брой! 🤣
Роца, "Аленото сърце" ми е един от най-любимите сериали!
А главната и мен ме дразнеше, с това държание на модерна еманципирана жена Grinning Направо нахална и без никакво чувство за такт!
Но после й свикнах и даже ми стана симпатична Simple Smile
А 4-я принц с маската появи ли се вече? Simple Smile

# 111
  • пак на Рив Гош
Змей, точно - все се вре, дето не й е работа 🤣. Дано да се пооправи с времето.
И 4ия принц се появи, даже и в банята влезе 😍. Хубавец е той!
Показах на щерката една от първите сцени, където няколко от принцовете са в банята, каза че е почти като в Hwarang 🤣

# 112
  • България
Алено сърце е страхотен сериал, само не мога да напиша същото за финала.
Все си е досадна главната, не я харесах да края. Мислех, че е от актрисата, но се оказа, че е от ролята.
В Hotel del Luna (2019) я оцених, беше страхотна там.
И така стигам до Дилраба. В The Blue Whisper: Part 1 (2022) е доста прилична, вече не се кокори като миньон, ще гледам.
Зао Луси остава фаворитката ми в класацията за противни, а е още млада и може да прецака много вуксии.
Нашият любимец става все по-красив. Heart

С нетърпение чакам Thousand Years For You (2022).
На корейския фронт започнах Secret Garden (2010).
Добро начало, но Hyun Bin никак не ми харесва. Харесвам слаби хора, но на него не му прилича, има вид на мумифициран.
Скрит текст:
И това са му подбрани снимки от фен, не съм го дебнала да снимам, когато е още по-зле.

# 113
  • пак на Рив Гош
Нашият любимец става все по-красив. Heart
...
С нетърпение чакам Thousand Years For You (2022).
О, да! ❤️ И аз го чакам!
Вярно, че Дилраба се кокори по-малко в последните сериали, където я гледах. Но трябва да й сменят грима, оранжевото стои странно.
Аз почти преполових Аленото сърце. Става ми все по-интересно. И май претръпнах на героинята, понеже ме дразни по-малко с всеки епизод. А Четвъртият принц е чуден! Heart Eyes
Като китайски започнах офисния романс Love is sweet (2020) -https://mydramalist.com/49871-love-is-sweet . И взе, та ме увлече. Започнах го основно заради Бай Лу 😍 и Гао Хан Ю, но открих Луо Ян Син, който също много ми хареса. Айде и неговата биография ще трябва да следя 🤣.
Списъкът ми със сериали се увеличава стремглаво- след два дни пускат новия сериал с корейския ми Номер Две (Jung Il Woo Heart Eyes), Good Job - https://mydramalist.com/723887-good-job
Май след отпуската ще трябва да си взема още отпуска, за наваксване със сериали Joy

# 114
  • България
Веднага ти пускам Luo Yun Xi и като певец.

Ashes of Love (2018).
Я и един клип оттам с новия ти любимец:

# 115
  • гр. София
Аз гледам The Uncanny counter. Задържа ми вниманието. Имам и други сериали, но нещо не ми се гледат. Все нещо не ми допада, но този е много интересен Simple Smile
Liu Ying, изгледа ли Gu Family book?Извинявай, ако си го споделила.

# 116
  • България
Може да се каже, че го изгледах.
Без средата обаче.
Подведох се, че главните са майката и бащата и като видях кой ще е в центъра на събитията бързо ми се отгледа.
Сюжетът също не ми беше много по вкуса.
Затова гледах няколко епизода в началото, няколко от финала и го писах "гледан".
По-рано такива ги изпращах в папка "изоставени", но като минеше малко време им давах шанс и с едно изключение всичко пак се връщаше там. Сега гледам финала, пиша си реалната не много висока оценка и отива в списък "гледани". Няма шанс да се подлъжа отново. Simple Smile
Същото стана с Secret Garden (2010). Нещо хич не ми тръгна още от първите епизоди.
Обаче отбелязвам много добри първи два епизода на Link: Eat, Love, Kill (2022).
И в Hotel del Luna Yeo Jin Goo визуално не ми допадна, и тук така, обаче май е добър актьор и сериалът ме увлече. Актрисата в главната женска роля Moon Ga Young ми харесва.

# 117
  • гр. София
Майката и бащата пак се появяват в един момент. Като изключим края беше добре, но краят ми беше като мокър парцал през лицето.
Secret garden е хубав сериал, не знам защо не ти е допаднал.

# 118
  • Русия
Аз пък започнах Love like the galaxy - и двамата в главните роли ми харесват (Чжао Лу Си и У Лей). На третата серия съм, прилича на "Историята на Мин Лан" (сценаристката е същата) - главната героиня е подценявана и подтисната от семейството си. Ако аналогията ще е пълна, после героят ще я спасява от семейството й.
Героинята е 15-годишно момиче, умна и хитра интригантка. Героят е реномиран генерал. Засега още не се запознаха лично, но вече се познават задочно.
Семейството на героинята е доста интересно, актьорите са добри. Гледа се лесно. Дано и по-нататък е така приятно.

# 119
  • България
Secret garden е хубав сериал, не знам защо не ти е допаднал.
И дъщеря ми каза, че много се е забавлявала, но аз въобще.
Нищо не ми хареса, актьорите, декорите, историята.
Само заради добрите отзиви се мъчих, иначе щях да го зарежа още на първи епизод.
Lee Phillip ми хареса, но заради едно симпатично лице цял сериал трудно ще избутам. Трябва и историята да ми допадне.
Ползата ми е, че четох за актьора. Гледах го и във Faith (2012) и ми стана странно как бързо излезе от сериала, а то си имало причина.

Общи условия

Активация на акаунт