Тема 5; темата за китайски и корейски сериали, все още наречена "Гоблин"

• 30 180
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • Русия
Гледай "Бойната императрица" - и двата сезона. Актьорита са добри и красиви, има хумор и сюжетът е забавен.

# 601
  • Дубай
Гледай "Бойната императрица" - и двата сезона. Актьорита са добри и красиви, има хумор и сюжетът е забавен.
Благодаря,ще го погледна 😍🤗 Извинявам се ,може ли заглавието на английски език-това е чинесе драма ,нали?

# 602
  • България
Да ви попитам нещо  ,понеже тези  дни гледам мини драми-един епизод е 10,20 минути ако сте гледали такива , предложете нещо.Много са компактни предвид забързаното ежедневие.
В момента гледам A Familiar Stranger (2022) и ми харесва.
В руския сайт, откъдето предимно се ориентирам има и опция да се разглеждат само мини сериали:
https://doramatv.live/list/category/mini_drama

# 603
  • пак на Рив Гош
Последните "кратки" корейски драми (основно романси), които гледах (тоест, епизоди от по 20-25 минути), бяха Wednesday 3:30 pm, Scripting Your Destiny и Would You Like a Cup of Coffee?. Timing е 4 епизода по 10 минути (но е мното сърцераздирателен... поне за мен), Best Mistake са по 8-10 минутки (тийн истории).

Докато чакам "Последната мисия на Ангела", започнах "Винченцо". Но днес успях да гледам само част от първия епизод, че епизодите му са дълги повече от обедната ми почивка! Joy

# 604
  • Русия
Извинявам се ,може ли заглавието на английски език-това е чинесе драма ,нали?
The Queen of Attack
Не знам, какво е чинесе.
Първият сезон са 18 серии по 9 минути заедно с титрите, вторият сехон също са 18 серии, но по 13 минути.

# 605
Извинявам се ,може ли заглавието на английски език-това е чинесе драма ,нали?
The Queen of Attack
Не знам, какво е чинесе.
Първият сезон са 18 серии по 9 минути заедно с титрите, вторият сехон също са 18 серии, но по 13 минути.
Ех и ти сега не знаеш какво е чинесе.
чинесе = chinese Stuck Out Tongue Winking Eye

# 606
Аз съм на пети епизод на Винченцо - тепърва навлизам, както се казва Simple Smile 

# 607
  • Дубай
Добро утро! ☕
Благодаря на всички за предложенията,ще погледна всяко едно от тях  в даден момент...Много компактни драми ,може да гледаш докато пътуваш ,работиш и така нататък.
Точно така, Chinese=чинесе казано направо, Китай.
Само мен ли Винченцо не ме впечатли,но аз и като цяло не съм фен на актьора,нещо ми е безличен на екран😁

Familiar Stranger ,ако не друго имам нов любимец, Лей Ченг

Костюмите и декорите са  много красиви...

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 10:36 от I.V

# 608
  • България
И аз не харесах актьора в ролята на Винченцо, но сериалът Vincenzo (2021) много ми хареса. Толкова, че вече ми е номер 1 при корейските сериали.
Café Minamdang (2022) леееко напомня на горния, обаче тук актьорът ми е от любимците.
Има и други, които не са за пропускане, а екипът им е много интересен.

Familiar Stranger ,ако не друго имам нов любимец Лей Ченг

Костюмите и декорите са  много красиви...
Радвай се, той участва и в други мини драми:
Ryan Cheng

# 609
  • Дубай
О,много му се радвам ...даже мисля да го сложа в темата за "красиво мъжко лице"
За моя радост видях,че е главен и в "The Queen of Attack" ,което автоматично го прави ,следващия по ред след FS
Кафето Минамданг и аз ще го гледам-харесвам много главния от "doom at your service"

# 610
  • Русия
И на мен Чен Лей ми е любимец. Явен талант, пък и хубавец.

Завърших Мечтата за просперитет/A dream of splendor. Дъъълго го гледах. Защото не е сериал, който е за превъртане.
Може да бъде наречен исторически, и е пълен със всякакви културни подробности от средновековния Китай. Много интересно.
Сюжет:
Тя е дъщеря на осъден големец, продадена в робство, впоследствие амнистирана. Понастоящем е собственичка на чайна. Пратила е любимия си на държавен изпит. Очаква да се оженят, след като го издържи. Това е нейният шанс да се върне към класата, в която е родена. Обаче изведнъж всичките й надежди се срутват. Но тя не е жена, която лесно се предава. И заедно с двете си приятелки тръгва към столицата.
Той е работник в тайните служби, заема голям пост, постоянно рискува живота си. Към момента на запознанството им е на поредната си тайна мисия. Случва се така, че тя му спасява живота. И така съдбите им се преплитат.

Героите са свестни. И най-важното, живи. Особено второстепенните - всички са добре прописани и добре изиграни, всеки със свой кусур, със свой неповторим чар. Леко схематични са само главните - той е романтичен герой, тя е типичната последно време феминистична героиня. Но благодарение на изключително добрите актьори тая схематичност не пречи. Плюс той не е студен герой с капка доброта, която отмерва само за героинята. Той е любезен с приятните му хора, държи се възпитано дори с тия, които са му неприятни, и не се репчи на всеки, когото сметне за заплаха. Тя пък, макар и с невиждано голямо за средновековието свободолюбие, е разумна и знае, кога да отстъпи, а кога да си пази интереса.
Главният антагонист е страхотно изигран. Неприятен ми беше актьорът поради прекаляването му с пластиката, ама май така дори добре стана, той и трябва да бъде неприятен. Виждала съм го в друга отрицателна роля (и вие също - в "Орхидеята и демона"), образите му са различни, не играе шаблон. Тук героят му почва от гадост и стига до обсебеност. Това бавно нарастване на поквареността в него е страхотно изиграно. Накрая го гледаш - натурален изрод, истински дявол. А поначало едва ли не го съжаляваш.

Пак да отбележа изключително добрата режисьорска и операторска работа. Сценарият леко запецна, когато героите трябваше да се разделят по традиция, но нищо, не беше чак толкова зле. Намалих оценката до 9,5 само заради това запецване. А иначе средната ми оценка за дорамите е 6,5. Simple Smile
Много се радвам на актьорите и за актьорите - не са много дорамите, където има какво да се играе, а тук материал много, можаха да си покажат талантите.
Горещо го препоръчвам! Сериалът практически няма кусури, а актьорската игра на всички е забележителна.

# 611
Ще си го запиша в списъка Simple Smile Колко епизода е и краят нещастен ли е?

# 612
  • Русия
40 и хепиенд. Ако краят беше лош, нямаше и да пиша за него. Мразя, когато лошо завършва.

# 613
  • България
А иначе средната ми оценка за дорамите е 6,5. Simple Smile
Ехаа, аз имам 105 сериала оценени с 10ка.
Под 7 имам 16, това е от 308 изгледани.

Изгледах A Familiar Stranger (2022), имаше малко скучни моменти, но на финал имаше интересни обрати.
Актьорите са красив бонус.

# 614
  • Русия
Аз съм много строга. Simple Smile От 250 дорами едва 20 имат оценка от 9 нагоре, и 30 - от 3 надолу.
Седмици получават тия сериали, които стават за гледане. Под 7 - не искам и да си ги спомням, и такива са мнозинство.

Общи условия

Активация на акаунт