За самотата в брака

• 12 571
  • 347
  •   1
Отговори
# 150
  • Great Britain
Онези грубостите, няма да ги коментирам. Не са ми важни.

Споделух тук и благодаря на всички, които отговориха, много хора писаха и на лично. Благодаря Ви, че ми дадохте перспектива, малко студен душ и всичко.

До преди малко говорихме с мъжа ми - не искал да се разделяме, защото все още ме обичал. Каза какво го дразни в мен, обещах му да работя върху себе си, но ще трябва и той да работи, а не знам дали ще го направи. Пожела да спи отново в другата стая...

Не че моя проблем е най-големия, най-важния и така нататък. Имах нужда да споделя нещо анонимно и не съжалявам. Благодаря отново!
След като не иска да се разделяте и казва , че все още те обича и отива да спи в другата стая проблем има и той остава не решен.Какъв е проблема? Това се пита в казуса От всичко написано остава неизвестен.

# 151
Авторке, като психолог, твърде много дълбаеш. Може би сте се пуснали по течението на ежедневието. И ние с моя мъж сме различни. Той става рано и спи по обяд. Аз предпочитам да стана по-късно и не можеш да ме хванеш да спя на обяд. Разликата е, че ако мъжа ми заспи на дивана, го будя и си ляга в спалнята. Не ни пречи. Различни хора сме и имаме различни интереси понякога. Имаме общи интереси, но не винаги имаме възможността да ги реализираме. Говорете си, но нито ти ще се промениш коренно, нито той. Ако останете заедно, ще се напаснете. Може би ще свикнете заедно и няма нито ти да се опитваш да го променяш, нито той теб.
Може би ви липсва тръпка, стремеж към нещо. При нас също има такива моменти. Минахме и минаваме през много. И ние като вас се събрахме набързо и набързо забременях. Не ме интересува, че някой би го окачествил като "набързо". Вероятно нищо хомосексулано му няма на мъжа ти, просто ви е обезело ежедневието. Има си такива моменти, особено ако и двамата имате работа, детето расте, имате къде да живеете и нямате сериозни проблеми. Когато човек няма проблеми и общ стремеж, залинява и става апатичен. Трябва ви тръпка. Това е. Не мисля че сте спрели да се обичате. Ще мине.

# 152
  • София
Значи не знам проблем има ли, но мъжът проблема го е решил.
Цяла бгмама на крак крои схеми, той ги е пуснал леко у лево и е отишъл да спи в другата стая. Дали е гей не е ясно, но със сигурност е ясно, че е завършен манипулатор.

# 153
Ами, не прочетох цялата тема, ама като да изглежда да го "играе" обиден. И понеже авторката е инициирала разговор и от нейните последни постове разбрах, че тя трябва нещо да се променя.....явно е успял да извърри нещата, като да изкара нея виновна. Сега, дали е с основание нямам идея. Тя си знае защо той спи в другата стая.

# 154
  • Paris, France
Значи не знам проблем има ли, но мъжът проблема го е решил.
Цяла бгмама на крак крои схеми, той ги е пуснал леко у лево и е отишъл да спи в другата стая. Дали е гей не е ясно, но със сигурност е ясно, че е завършен манипулатор.

Не съм съгласна. От едно отиване в другата стая за да е сам го изкарваш манипулатор. Аз обичам да оставам сама. В стаята ни ММ пуска телевизор и това ме дразни. В момента децата ги няма и вечер седя в една от техните стаи. Така той може да си гледа телевизия на спокойствие, а аз да не чувам телевизора.

Може родителите му да са спяли в отделни стаи и такъв да е брачния му модел (моя случай). Може да няма брат и да е свикнал да живее сам в стая.

Манипулация не виждам. Виждам желание да остава сам в друга стая.

# 155
Спането в друга стая не е проблем, ако достатъчно често си ходите на гости.
Това със спането е много подвеждащо - ако спите в едно легло, ама секс няма, какво от това?

# 156
Как в началото на връзката им не е имало такова желание за отделно спане, пък сега има? Да не би сега да се е сетил, че е свикнал да спи сам?
Абсолютно съзнателно я манипулира. Първо я държи в напрежение, после ѝ казва какво го дразни и че тя трябва да се промени, той самия не поема никакви ангажименти да прави нещо. Накрая пак отива в другата стая, тоест показва ѝ, че отстъпки няма да прави.
Колкото и да искаш да си сам, е ще издържиш една нощ с някой друг, за да му покажеш, че държиш на него. Може и да не спиш, но ако обичаш някого, една безсънна нощ нищо нищо не е.
Както се разкри, човекът може и да има проблеми - лошо минало, болести - но не мисля, че това може да е извинение да се държиш лошо с околните. Не му е засегнат мозъка и  много добре знае какво прави и го прави нарочно.
Както и да е, авторката знае вече какъв е проблема, той е споделил, остава сега да види дали ще може да се промени както той иска. А и дали си струва, защото едно е да спреш да ядеш чесън преди лягане, защото другия не понася миризмата, друго е да спреш да говориш за работата си, защото другия има комплекси. Съвсем примерни промени казвам, авторката не е уточнила какво го дразни.
Каза какво го дразни в мен, обещах му да работя върху себе си, но ще трябва и той да работи, а не знам дали ще го направи. Пожела да спи отново в другата стая...

# 157
Прах в очите - тя да се промени, защото на принца не му изнася, бла бла. Друг е проблемът.

# 158
Погледни от друга гледна точка:
*  една жена бърза да прави второ бебе, ако е над 35-38г и вече часовникът тик-така. Ти реално имаш ли  нужда?
* как се справяш и с дом, и с работа, и  бебе на 1 годинка - явно или имаш много помощ, или си доста изморена
* един изморен, изтощен,кърмещ организъм е добре да се възстанови, а ново бебе ще се появи, когато тялото може да го износи
* мъжът ти спокоен ли е , че вашия апартамент, финанси са подходящи за  ново бебе

Представи си, че имаш син и той те пита ( като мама -психолог):
"....Жена ми не ми дава лично пространство, един ден иска бебе, другия ден  развод,
една нощ секс, другия ден само ме разпитва и притиска.."
Ти какво би го посъветвала?

*Как един мъж да прави второ дете на жена, която  го заплашва с раздяла?

То явно темата е пързалка,  толкова журналисти, психолози си направиха проектите, дипл работи с  бгмамма.
Хайр да им е!

# 159
  • София
Мъжът драпа за второ дете...

# 160
Мъжът няма да стане по-ведър и по-мил. Оттам нататък авторката може да си реши какво да прави. Ако все ще се напъва да му угоди, животът става сложен, неприятен. Няма начин да живееш щастливо с някого, с когото не си себе си, а все се "представяш" за някой друг. Но докато млад, човек прави всякакви глупости...  минават години, преди сам да ги видиш.

# 161
О Много често дори през последните 2 седмици заспива пред телевизора в другата стая и там пренощува... Избягва ме просто.
.. той се оправдава все с нещо, или бил уморен, или изнервен или не му е добре

А ако наистина е изморен,
или другата стая е на хладно, течение и му е по-комфортно
или е изнервен от нова работа, колеги, шеф

На колко години е?  над 35-40г   - ами да, изморят се хората.

Ако един пациент ти каже тези думи, ти какво  би му казала?
Би ли реагирала  на пациента  така , както на съпруга ти?

# 162
Никакви проблеми не са оправдание да се държиш вкъщи като темерут. Щом все не му е добре, колко дни / месеци / години да се цупи из къщи и как да живее жена му през това време?

И аз имам моменти да не съм на кеф, даже казвам на мъжа ми - дай ми един час и ще ми мине. Не го пържа с дни, седмици, години...с лошото си настроение.

# 163
  • Somewhere beyond the moon and stars
Щом все още се обичате, другите неща са поправими. Просто трябва да си изясните за кого какво е важно във връзката и да опитате да си върнете тръпката (извън секса); подобрете си отношенията и правете неща, които носят положителни емоции и за двама ви. Наблягайте на доброто, а не на негативите.
Хубаво е, че не е приел да се разделяте с толкова малко дете. Това е тежко решение и не трябва да се взима прибързано.
Въобще не е нужно да е гей, за да няма привличане към жена си. Може да се чувства притиснат и да няма желание заради това, което също се случва.

# 164
Ако сега няма желание, кога ли ще проима...?

Общи условия

Активация на акаунт