Мнения за гимназии в Пловдив - 3

• 50 738
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Здравейте! Имате ли наблюдения върху школите, които предлагат немски език в Пловдив и бихте ли препоръчали някоя?

# 316
Германо-български център бих Ви препоръчала с две ръце.
https://eu-bs.org/. Той е един от най- старите езикови центрове и с много добри преподаватели. Към IHK-то е..

# 317
Здравейте! Знаете ли какви са приемните изпити за Национална гимназия по сценични и екранни изкуства? Интересуват ме специално Драматичен театър и Куклен театър. Вземат ли се резултатите от матурите? Изпитът по актьорско майсторство ли е? Има ли и танц?

# 318
  • Пловдив
Здравейте! Знаете ли какви са приемните изпити за Национална гимназия по сценични и екранни изкуства? Интересуват ме специално Драматичен театър и Куклен театър. Вземат ли се резултатите от матурите? Изпитът по актьорско майсторство ли е? Има ли и танц?
Трябва да попитате в самото училище. Това, което мога със сигурност да кажа е, че не се вземат резултати от матури. Моят син кандидатстваше преди няколко години там, но с рисуване и затова не съм наясно с изпита в актьорските специалности. Но резултати от матури в училищата по изкуства не се взимат.

# 319
  • Пловдив
В сайта на училището са дадени други специалности за следващата учебна година.

http://www.skadri.org/?%D0%A1%D0%9F%D0%95%D0%A6%D0%98%D0%90%D0%9 … %D0%B0_%D0%B8%D0%

# 320
Здравейте, имате ли отзиви за езикова паралелка в Патриарх Евтимий, Осми Б клас, със засилено изучаване на испански и английски език? И въобще за самото училище. Благодаря. 🌸

# 321
Въпросът ви издава, че не сте от Пловдив. Няма пловдивчанин, който да не знае Лиляната.

# 322
  • Пловдив
Не се пита “знаете ли къде е” а “имате ли отзиви” т.е. Какво е нивото, средата, учителите и тем подобни подробности.

# 323
Госпожата по испански е любимка на всички ученици. Предимството на т.наречената Лиляна е, че е в центъра на града, първата година учат 21 ч. език седмично.. Не е като в езиковите по 150 думи на ден, мах по 80 дневно им дават. Нивото е средно, води се топ 6 за града след МГ, ЕГ, Хуманитарната и Търговската. Балът последните години е по-висок от на Френската. Учителите си изискват, често имат тестове, например по история имат 7-8 оценки за срок.

# 324
Госпожата по испански е любимка на всички ученици. Предимството на т.наречената Лиляна е, че е в центъра на града, първата година учат 21 ч. език седмично.. Не е като в езиковите по 150 думи на ден, мах по 80 дневно им дават. Нивото е средно, води се топ 6 за града след МГ, ЕГ, Хуманитарната и Търговската. Балът последните години е по-висок от на Френската. Учителите си изискват, често имат тестове, например по история имат 7-8 оценки за срок.
Благодаря много! Френската и езиковите са ни в квартала, завършваме седми клас в Княза, просто исках повече информация за тази паралелка, звучи чудесно. Лиляната си държи нивото и при по-малките. За френската се говори, че не е същото. Не знам дали да прави .

# 325
  • Пловдив
Тази тема я създадохме мамите, които сега имаме 9-класници. По традиция и съвсем резонно се активизира по време на матури.
Аз ще разпитвам като излязат резултатите от НВО, живот и здраве.
Heart Sunglasses

# 326
  • Пловдив
Нивото в гимназиалния етап на "Патриарх Евтимий" не е като в прогимназията, но вероятно е много по-добре отколкото във ФЕГ. За нея още по мое време преди 20+ години се говореше, че е по-слаба.

# 327
Благодаря на всички, които се отзовават. Голямо напрежение е за всички преди НВО-тата и вашите съвети много помагат.

# 328
  • Пловдив
Това за 150 думи на ден в Езиковите,че дори и за 80 думи на ден не е вярно. Миналата година на дъщеря ми,която е в немска паралелка в Руската им даваха по около 30 думи на седмица. Не всеки ден се взимат нови думи,а се упражнява и много граматика,правят се по три теста на седмица. Думи им се даваха веднъж в седмицата и през останалите дни се работи с тях,за да ги затвърдят.
Подобен е методът и за другите езици.

# 329
Това за 150 думи на ден в Езиковите,че дори и за 80 думи на ден не е вярно. Миналата година на дъщеря ми,която е в немска паралелка в Руската им даваха по около 30 думи на седмица. Не всеки ден се взимат нови думи,а се упражнява и много граматика,правят се по три теста на седмица. Думи им се даваха веднъж в седмицата и през останалите дни се работи с тях,за да ги затвърдят.
Подобен е методът и за другите езици.

При 30 думи на седмица ще завършат подготвителен клас с около 1000 думи. Не звучи добре.

Общи условия

Активация на акаунт