Мнения за гимназии в Пловдив - 3

• 50 721
  • 734
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
galina_malina и моят син е 10 клас в ЕГ Пловдив, но аз пък съм доволна  от госпожата по Български и Литература, но не съм много доволна от тази по Английски Wink .
Както и преди съм писала, зор си е в Английската и няма как да минеш без учене, но моят и сега като го питам казвам, че ако сега кандидатства пак това би избрал.

# 346
А отзиви за МГ без графика и програмиране?

# 347
  • Пловдив
Моята дъщеря е в МГ - 8 клас - математика с английски. Първо желание й беше. Чувства се добре, децата са приятни, не усещам напрежение в учебния процес, с изключение на първите 3 месеца от годината, когато нямаха титуляр по математика, което беше странно. Догодина, когато включат всички общообразователни предмети, ще видим как ще върви...

# 348
  • Пловдив
Наистина си е до дете. Племеницата ми завърши НТГ и мога да споделя мнение от нея. В нейния клас не се учеше определено. Знам й възможностите, не са никак големи, беше отличничка. Последната година дори учителите не си даваха зор да им преподават. Но знам, че има паралелки, в които се влиза с много висок бал и предполагам, че там положението е по-различно.
В каква паралелка беше племенницата Ви в НТГ?
Търся отзиви за паралелките Икономическа информатика и Електронна търговия

И моята голяма дъщеря е в Руската 10 клас в момента - аз също никак не съм доволна от учителката по БЕЛ - сигурно е същата като при  lili_78. Оказва се, че дори не са взели всички произведения по литература, които ще се включват в утрешната матура, нито са правили пробни матури - нищо...

# 349
  • Пловдив
Електронна търговия май сега ще приемат за втора или трета година. До 10 клас мисля, че има минимални разлики в професионалните предмети, които се учат.

# 350
Моята дъщеря е в МГ - 8 клас - математика с английски. Първо желание й беше. Чувства се добре, децата са приятни, не усещам напрежение в учебния процес, с изключение на първите 3 месеца от годината, когато нямаха титуляр по математика, което беше странно. Догодина, когато включат всички общообразователни предмети, ще видим как ще върви...

В изцяло нова паралелка ли сте или попаднахте в старите паралелки?

# 351
  • Пловдив
Мисля, че е изцяло нова.

# 352
  • Пловдив
За МГ мисля, че трябва да настояваш за да те сложат в паралелката с  децата, които продължават от 5-ти клас. Поне аз имам позната, коята преди 4 години съвсем целенасочено набута там дъщеря си, тоест ходи да ходатайства да е в този клас. Но сигурно може и случайно да попаднеш там.
Моят пък в Руската 11 клас има прекрасна учителка по БЕЛ вече 3-та година. Тя води уроци по БНТ, проверяваща е, следи всички новости и още от тази година ги побърка направо с тренировка за ДЗИ догодина. Те мрънкат, че е много взискатлена, но ние родителите я харесваме много. Само в 8-ми клас бяха с една странна госпожа.
Моят син има приятел в паралелката икономическа информатика, сега 11 клас. Понеже сме приятелки и с майката, та горе-долу знам какво учат. Освен, че имат някаква информатика, от което не разбирам, имат и всички останали специални предмети, които се учат в търговската- право, счетоводство, маркетинг и т.н., което ме навежда на мисълта, че имената са гръмки, пък същината все една и съща, за жалост...

# 353
  • Пловдив
Изненади за това какво и кога се учи в дадено училище могат да имат тези, които не са запознали с учебните планове за съответната паралелка/профил/професия и т.н.
Предприемачество и икономика се учи и в системно програмиране.

# 354
За МГ мисля, че трябва да настояваш за да те сложат в паралелката с  децата, които продължават от 5-ти клас. Поне аз имам позната, коята преди 4 години съвсем целенасочено набута там дъщеря си, тоест ходи да ходатайства да е в този клас. Но сигурно може и случайно да попаднеш там.
Моят пък в Руската 11 клас има прекрасна учителка по БЕЛ вече 3-та година. Тя води уроци по БНТ, проверяваща е, следи всички новости и още от тази година ги побърка направо с тренировка за ДЗИ догодина. Те мрънкат, че е много взискатлена, но ние родителите я харесваме много. Само в 8-ми клас бяха с една странна госпожа.
Моят син има приятел в паралелката икономическа информатика, сега 11 клас. Понеже сме приятелки и с майката, та горе-долу знам какво учат. Освен, че имат някаква информатика, от което не разбирам, имат и всички останали специални предмети, които се учат в търговската- право, счетоводство, маркетинг и т.н., което ме навежда на мисълта, че имената са гръмки, пък същината все една и съща, за жалост...
Тази учителка по БЕЛ е моя близка приятелка и подготвяше сина ми за матурите. С две ръце я препоръчвам, синът ми идва от Алекото с никакви знания по БЕЛ. Благодарение на нея изкара почти максимален успех на матурата. Наистина е прекрасна и като преподавател, и като човек!
змейковица, беше  счетоводство и данъчно облагане

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 15:14 от geo_antonina

# 355
Има ли алгоритъм кои преподаватели поемат новите 8. клас в ЕГтата по БЕЛ и математика?
В МГ няма слаб учител по български или не съм чувала за такъв. В класа на дъщеря ми са влизали като заместници Б.Иванова, Ичевска, Тошева, Гаджева и децата са доволни от преподаването. Титуляр е Гайдаджиева. По информация от РС новите 8. клас ще бъдат разделени при две преподавателки по български и две по математика,. Тези, които продължават с випуска до 12 клас и водят на сегашните 7. клас са Гайдаджиева и Вазова по математика. И двете са доста взискателни и много раздаващи се, децата си ги харесват въпреки обема домашни, които имаха през годините Simple Smile. И при двете има ученици на националния кръг на НВО, което доведе и до освобождаването им от НВО.
За АГ чух, че се пенсионират много учители по БЕЛ в следващите години и нямало да сме доволни, за ИВ - отговорът беше - ако детето учи, няма как да не научи, навсякъде било едно и също, но нищо конкретно за преподаването и изискванията.

# 356
  • Пловдив
Е значи моята дъщеря е дръпнала късата клечка за лош учител по БЕЛ в МГ, но пък го пенсионираха. Вярно, че беше преди доста време, но аз лично и от Гайдажиева не бях доволна, особено в подготовката за ДЗИ.
Дано се намерят млади и ентусиазирани учители, които да заместят пенсиониращите се. Това, че са млади, не ги прави автоматично неспособни.

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 16:22 от dundi73

# 357
Е значи моята дъщеря е дръпнала косата клечка за лош учител по БЕЛ в МГ, но пък го пенсионираха. Вярно, че беше преди доста време, но аз лично и от Гайдажиева не бях доволна, особено в подготовката за ДЗИ.
Дано се намерят млади и ентусиазирани учители, които да заместят пенсиониращите се. Това, че са млади, не ги прави автоматично неспособни.
А не сте само вие
Синът ми изтегли късата клечка и по БЕЛ-Бакалов и по математика-Терзиев
Ако знаех ,че ще е така , щях да настоявам да не ходи в паралелка програмиране
Миналата седмица е влизала да замества по български Шинка Дичева, синът ми беше впечатлен
За жалост с новото ръководство, не идват нови читави учители
Особено по математика има два-трима, за нищо не стават
А в коя паралелка ще те разпределят ,мисля е според бала ( с изключение на старите ученици)

# 358
AsitaNew, Невена Ичевска ми беше класна преди 150години, когато аз бях ученичка. Като тръгнах на уроци за кандидатстване , частната учителка се хвана за главата с мен LaughingLaughing Доста слаб преподавател е , а аз винаги имах 6ци при нея

# 359
AsitaNew, Невена Ичевска ми беше класна преди 150години, когато аз бях ученичка. Като тръгнах на уроци за кандидатстване , частната учителка се хвана за главата с мен LaughingLaughing Доста слаб преподавател е , а аз винаги имах 6ци при нея
Е явно оттогава доста е вдигнала нивото, защото много добре подготвя учениците
На синът ми му преподава една година и бях страшно доволна
И Тошева му води, нея по не я харесвам, много сложно обеснява и дава толкова объркани тестове, че всички отговори може да са верни, с това я запомних
Синът ми ходеше на школа при Бистра Иванова-впечатлена съм от нея

Общи условия

Активация на акаунт