На море в Гърция 2022 - IV

• 69 912
  • 790
  •   1
Отговори
# 150
Моля да споделуте за Тасос как е положението с тестовете и фериботите?! Благодаря ☀

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 14:36 от Ellinor*

# 151
  • София
Моля да споделуте за Тасос как е положението с тестовете и фериботите.?! Благодаря ☀

Фериботите от Керамоти са през около половин час , не е нужно да запазвате предварително билети. Тестове и сертификати за сега не се изискват никъде в Гърция , дано и така да си остане.

Минаха ни всички терзания около кандидатстването след 7-ми клас, сега мога спокойно да си планирам почивката. След 10 дни е , вече нямам търпение  Blue Heart

# 152
Сега да не се смееете много , ама не зная как се търси информация в дадена тема Simple Smile Затова и не мога да си реша проблема със споделяната от вас информация за Крит, която разбира се съм чела , но вече забравила.
Та конкретно, понеже утре мислим да плажуваме от южната страна, в района на Сфакия, дайте предложения за плаж (може и не един, да има поне чадъри), който си заслужава, и къде там може да се хапне нещо интересно. Миналата година по ваши препоръки заведох чаветата във Върджин Мери , и си облизаха пръстите. Та там пак ми е вариант, но ми се ще и друго място май да пробваме. Благодаря ви, безценни сте!

# 153
Аз не съм ходила в Сфакия, но преди време намерих сравнително систематизирана карта на плажовете в Крит, която може да се филтрира по цвят на водата, пясък, чадъри и т.н.
Карта на плажовете край Ханя.
А тук е началната страница с останалите региони.

# 154
  • Пловдив
Сега да не се смееете много , ама не зная как се търси информация в дадена тема Simple Smile Затова и не мога да си реша проблема със споделяната от вас информация за Крит, която разбира се съм чела , но вече забравила.
Та конкретно, понеже утре мислим да плажуваме от южната страна, в района на Сфакия, дайте предложения за плаж (може и не един, да има поне чадъри), който си заслужава, и къде там може да се хапне нещо интересно. Миналата година по ваши препоръки заведох чаветата във Върджин Мери , и си облизаха пръстите. Та там пак ми е вариант, но ми се ще и друго място май да пробваме. Благодаря ви, безценни сте!
Значи, Франгокастело има няколко крайбрежни таверни и ги харесахме. Примерно Babis - Popi Μπάμπης & Πόπη
+30 2825 092093
https://maps.app.goo.gl/rvnLwyFvu7LRQje28. А от там в западна посока Καφέ Ταβέρνα Σταύρος
+30 2825 092205
https://maps.app.goo.gl/M5EUmAa3Wwx2LhSZ6 и на плаж Ваталос, където и плажът е супер Taverna Vatalos
+30 697 434 8071
https://maps.app.goo.gl/7R6ea3MFHUyoHLdv8. Тези трите са лично пробвани и са чудно съчетание плаж/храна.
Не знам какво конкретно да ядете, всичко ми беше вкусно. Това с дневните менюта навсякъде е нещо, което не съм виждала и мнооого ми хареса 🐷🐷🐷

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 23:17 от jul

# 155
Привет, идвам за съвет. Някой летял ли вътрешен полет с Volotea? Върти ми се една сложна схема в главата с вътрешен полет до Миконос и от там с ферибот до Парос, което ми е така желаната цел. Отворена съм на предложения как най-бързо и бюджетно да се стигне до Парос, без кола. И изобщо, добра идея ли е без кола да сме там?
Благодаря!

# 156
  • София
Поздрави с гледка към нощен Волос.

# 157
  • София
Привет, идвам за съвет. Някой летял ли вътрешен полет с Volotea? Върти ми се една сложна схема в главата с вътрешен полет до Миконос и от там с ферибот до Парос, което ми е така желаната цел. Отворена съм на предложения как най-бързо и бюджетно да се стигне до Парос, без кола. И изобщо, добра идея ли е без кола да сме там?
Благодаря!
От къде ще летите с вътрешен полет до Миконос? По принцип Aegean имат вътрешни полети от Солун до Парос. От Атина разбира се също.
Вариант също е полет от София до Миконос и от там с ферибот до Парос.

# 158
Здравейте, момичета!
Влизам тук с малко странен въпрос: някой запознат ли е с наредбите за влизане на коли в Гърция, понеже моя мъж основно това го спира да тръгнем натам. Нашата кола е със стикер за еко категория 1, двадесетгодишен дизел, и според него в южната съседка там не пускали такива коли. При вас гледали ли са такива неща на границата, правили ли са ви някакви проблеми относно това?
Ако почакаме още малко накрая никъде няма да отидем и много ще ме е яд. Ако има някакви пречки да пътуваме с нашата кола, ще вземем рент-а-кар в краен случай, но трябва да действаме отсега, че то лятото си мина докато се начудим. Иначе сме се ориентирали към Северна Гърция- Кавала, Аспровалта, Ситония.....да видим дали ще се организираме. Confused

# 159
  • София
За първи път чувам подобно ограничение. Ако знаеш какви трошки карат там! Да не те подведа, но не мисля че кола на 20 г. е проблем.

# 160
Единствено зная от познат, че правят проблем с колата ако имаш теглич и той не е с ЕС сертификат. По тази причина ще тръгнем с другата ни кола, която няма теглич, за всеки случай, въпреки че не ни е толкова удобна.

# 161
  • Там където
florin4eto, най-хубавите ни пътешествия в Гърция бяха с едно дърто Пежо 406 комби- никой не ни е спирал заради години. Събираше толкова багаж горкото + надуваеми глупости Simple Smile

Влизам само да споделя, че около Неа Рода много ми харесаха плажовете Кумица и Какудя (до Йерисос), но сутрин бяха ужасно ветровити. Не знам дали е така цяло лято, но при нас 10 дни беше ветрилник от тази страна на ръкава. Също тази таверна е страхотна- порции, цени, обсулжване: Ο Πόντιος, https://www.google.at/maps/place/%CE%9F+%CE%A0%CF%8C%CE%BD%CF%84 … .925633,18z/data=!4m5!3m4!1s0x14a8c67487e1c30b:0x6622e4c820e515df!8m2!3d40.3816177!4d23.9269577?hl=en

# 162
От Солун до Миконос. До Парос не открих директен от Солун за периода който гледах през септември, само през Атина. С оглед на ситуацията по летищата последно време… предпочитам директен полет.
Именно това е единствения вариант, който сглобих - до Миконос и после фери.

Благодаря!
От къде ще летите с вътрешен полет до Миконос? По принцип Aegean имат вътрешни полети от Солун до Парос. От Атина разбира се също.
Вариант също е полет от София до Миконос и от там с ферибот до Парос.

# 163
  • София
Аз гледах също такава схема, но от София до Миконос с Уиз. Мисля, че е късен полет. Нр знам обаче часовете на феритата как са.
Може да се комбинира с някаой друг остров.

# 164
Florin4eto, действайте смело. Никой не гледа документи на колата. Поне на нас до сега никога не са ни ги искали. Такива трошки сме виждали в Гърция, особено по островите, да не говорим, че голяма част от автопарка на рент-а-кара е за пред брак от много ръчкане. Стига да нямате проблеми с колата, не си слагайте точно това за пречка. Весело лято и побързайте, че темата с ковида пак е на масата.

Общи условия

Активация на акаунт