На море в Гърция 2022 - IV

• 69 928
  • 790
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
стииииииига де всяка втора кола в Северна Гърция е БГ - десетки хиляди , другите румънски и сръбски - кой пък вярва че са все екологични

# 166
Привет, идвам за съвет. Някой летял ли вътрешен полет с Volotea? Върти ми се една сложна схема в главата с вътрешен полет до Миконос и от там с ферибот до Парос, което ми е така желаната цел. Отворена съм на предложения как най-бързо и бюджетно да се стигне до Парос, без кола. И изобщо, добра идея ли е без кола да сме там?
Благодаря!
Септемврийските полети на Уиз от София до Миконос, по сегашно разписание, кацат там в 20:50 часа. Ако няма закъснение и си усигурите бърз трансфер до пристанището, можете да хванете най-късното фери до Парос в 21:30 ч. Връзката между двата острова е ежедневна, има поне по 4-5 курса дневно.
Другуят вариант е да пренощувате в Миконос, за да не си причинявате излишен стрес, а може би и по-сигурният, защото на нашия полет до там му променяха 3 пъти часа на отлитане, все за по-късно време.
Има публичен транспорт на Парос, нямам личен опит:
https://ktelparou.gr/en/bus-schedules.html
При Егейците излизат най-прилични цени за директни полети Солун-Парос февруари месец, с включен в цената чекиран багаж.

# 167
Да не говорим за техните 40 годишни пикапи които могат и в движение да се разпаднат…

# 168
  • София
В Глифа едва успяхме да се качим на ферибота. Такава навалица тук не бях виждала.
Днес и утре фериботите са през час.

# 169
Парга ме изненада повече от неочаквано като  плажна дестинация. Толкова съм замаян, че май ще поостана ден два повече от планираното. Така де, Кефалония няма да избяга, а Фискардо се надявам да не се обиди за закъснението.

# 170
  • Бургас
Бях ви изтървала, но бързо наваксах. Това лято май ще карам на вашите споделяния от почивката в Гърция 😢. Ако нещо се отвори то ще е след 7.09.

Имаме един бебок куч, разбрах, че ако не е чипиран не може да излиза извън страната, а за да се случи това трябва да е минал всички ваксини или да е на годинка, вярно ли е това?
Мечтая за близка дестинация Тасос през септември с куч, но той ще е едва три месеца и половина.

# 171
Здравейте на всички....
Знам, че тук ще намеря отговорите които ми трябват и компетентно мнение и добри съвети.
Трябва ми агенция за 5 дне на о. закинтос със самолет. Но всичко което намерам е за 7 нощувки- много ви моля за помощ. Това е желанието на синът ми.....  мога от 18 август. Моля за помощ и съдействие. Мнение и помощ... Благодаря ви

# 172
  • Стара Загора
Бях ви изтървала, но бързо наваксах. Това лято май ще карам на вашите споделяния от почивката в Гърция 😢. Ако нещо се отвори то ще е след 7.09.

Имаме един бебок куч, разбрах, че ако не е чипиран не може да излиза извън страната, а за да се случи това трябва да е минал всички ваксини или да е на годинка, вярно ли е това?
Мечтая за близка дестинация Тасос през септември с куч, но той ще е едва три месеца и половина.
За кучто трябва паспорт и ваксините поставени /написани в паспорта/ първите 3. Няколко дни преди влизане в Гърция васината за бяс. За чип не зная, защото ние сме с поставен. Най-добре говорете с ветеринаря.

# 173
  • София
Мая, според правилата се изискват ваксини и чип, както и обезпаразитяване.

На практика никога не са ни проверявали. Веднъж гръцки граничар ни поиска паспорта на кучето, нямаше идея къде и какво да гледа.
Минаваме границата поне 10 пъти годишно в посока Гърция.

# 174
За кучо да допълня ако е под 3 м. може и без ваксини. Питала съм на граница

# 175
  • София
Важно съобщение за всички, които ще пътуват до Кефалония през Лефкада:
From Tuesday 26 July the ferry connection Lefkada-Kefalonia-Lefkada will be operated from the port of VASILIKI and not from Nidri.
Duration of trip 60 minutes

# 176
Вчера плажувахме в Родакино, но пообиколихме с колата доста от плажовете в Сфакия, в целия район духа страхотен вятър, направо си мислех, че ще отнесе малкото ни хюндайче Simple Smile На плажа под таверна Зои ( то заради нея основно се насочихме там) момчето което сервира, каза с такъв отчаян тон, че от месец работи там и духа така всеки ден. Вика, не е имало и три дни без вятър. Ама такъв вятър ви казвам , като дигне пясъка, все едно камшици те удрят. Иначе плажа и водата са… топ! В таверната разбира се , всичко също беше ммммм..
Да се има предвид от тези насочили се натам. Наистина много е неприятен този вятър.

# 177
  • София
Както вече писах, и нас ни издуха на Атон преди седмица. Следобед вятърът се успокояваше.

# 178
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Утре пътуваме за Закинтос.
Кога беше най-доброто време за посещение на Навигио?
Някой да препоръча голямо кораб че дотам, мислехме да наемем лодка, но някой хора имат страх от водата?

# 179
Утре пътуваме за Закинтос.
Кога беше най-доброто време за посещение на Навигио?
Някой да препоръча голямо кораб че дотам, мислехме да наемем лодка, но някой хора имат страх от водата?
Здравейте, тъкмо се върнахме от Закинтос. Направихме обиколка на острова с корабче с тази агенция - https://mytours.gr/tour/cruise-around-the-island/. Доволни сме. За 33 евро цял ден, няколко спирания с къпане в няколко от най-красивите плажове. Разбира се спират за 1,5 час на Навайо. На другия ден си взехме лодка от Порто Вроми, което също е много добър вариант.

Общи условия

Активация на акаунт