На море в Гърция 2022 - IV

• 69 933
  • 790
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро!
Опашката на Маказа е към 3 км, дъждовно!

# 181
Тези три километра за колко време се очаква да се преминат?

# 182
Тези три километра за колко време се очаква да се преминат?
В събота едната колона вървеше много бавно. Бяхме в 6 часа на Маказа, на не повече от километър от фургоните и минахме за час и половина. Дано при вас е по-бързо.

# 183
  • София
Вчера минахме за пет минути на влизане в БГ на Кулата. Около обяд почти нямаше коли и движението беше спокойно.
Бяхме на Ситония в района на Сикия., Ползвахме два плажа. Турколимнионас и Климатаря. За малки деца и хора, които обичат по-топла и плитка вода са страхотни.
Иначе ние имахме приятели на Талата, с тийнове сме и целта на почивката беше малко по-различна от друг път, затова в два от дните бяхме там на плаж.
Като цяло народ колкото искаш. Сърби, румънци.., препоръчвам една таверна на плаж Каламици GiorgakisTavern и по препоръка от тук To Akrogiali.
Студиото в което се настанихме е много хубаво откъм поддръжка, но на много шумно място, затова и няма да го препоръчам. Ако все пак някой прояви интерес да ми пише на лично.

# 184
Има ли някой със скорошни впечатления от Фурка? Simple Smile С малко бебе сме,та се надявам да е спокойно.Как са таверните,селцето и тн?

# 185
миленка_д, благодаря за инфото за феритата от Лефкада- Василики до Кефалония- Фискардо. Ако някой скоро ги позлва да напише цени за ориентир. Като гледам, не са ги променяли скоро. А също и от къде точно се взимат билетите на место, ако имаш резервация. 

# 186
Вчера минахме за пет минути на влизане в БГ на Кулата. Около обяд почти нямаше коли и движението беше спокойно.
Бяхме на Ситония в района на Сикия., Ползвахме два плажа. Турколимнионас и Климатаря. За малки деца и хора, които обичат по-топла и плитка вода са страхотни.
Иначе ние имахме приятели на Талата, с тийнове сме и целта на почивката беше малко по-различна от друг път, затова в два от дните бяхме там на плаж.
Като цяло народ колкото искаш. Сърби, румънци.., препоръчвам една таверна на плаж Каламици GiorgakisTavern и по препоръка от тук To Akrogiali.
Студиото в което се настанихме е много хубаво откъм поддръжка, но на много шумно място, затова и няма да го препоръчам. Ако все пак някой прояви интерес да ми пише на лично.
В момента сме на Сикия, пиша от плаж Климатаря. Да, този плаж и Турколимнионас са страхотни, но вече чадър с два шезлонга е 5 евро. Преди 2 години не се заплащаше. Най-големият плаж на залива, паралия Сикия е със свободен достъп, но бързо става дълбоко. Ние вече трета година сме в Евдоксия студио и много сме доволни.

# 187
Цитат
В момента сме на Сикия, пиша от плаж Климатаря. Да, този плаж и Турколимнионас са страхотни, но вече чадър с два шезлонга е 5 евро. Преди 2 години не се заплащаше. Най-големият плаж на залива, паралия Сикия е със свободен достъп, но бързо става дълбоко. Ние вече трета година сме в Евдоксия студио и много сме доволни.
На Климатаря ли се плащат?

# 188
След като е станало платено дали са поразредили чадърите? Преди бяха брутално близо един до друг. Българите не сме свикнали на такова гъчкане и прави впечатление.

# 189
  • София
Все още са брутално един до друг.
Към скалите и двете таверни не се заплащат.
Не препоръчвам таверната с карираните покривки. Добра салата, но само това.
Иначе е безплатна сянката там. Срещу консумация.
Последният път като бяхме, дойдоха някакви познати на стопанката, ми те донесоха по още един шезлонг, и направо седнаха върху мм.
Добре, че имаше свободни други, та се преместихме.
Не знам догодина как ще бъде, но Халкидики ще остане място, на което просто да заведа тийна на Талата да гони булките, а пък ние с малката ще си обикаляме готините острови.

# 190
Цитат
На Климатаря ли се плащат?
И на двата

# 191
Здравейте, на плажовете около Кавала , заплаща  ли се за шезлонги и чадъри или на консумация ?

# 192
  • София
миленка_д, благодаря за инфото за феритата от Лефкада- Василики до Кефалония- Фискардо. Ако някой скоро ги позлва да напише цени за ориентир. Като гледам, не са ги променяли скоро. А също и от къде точно се взимат билетите на место, ако имаш резервация.  

Да, и аз се вълнувам от тези въпроси. До колкото видях в сайта на уест фери пише , че ферибота от Василики е от 10:00h. , преди това от Нидри тръгваше в 9:00. Също тата пише , че "ВСИЧКИ НАПРАВЕНИ РЕЗЕРВАЦИИ СА ВАЛИДНИ И СКОРО ЩЕ БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ ЗА НОВИЯ ЧАС НА ТРЪГВАНЕ ОТ ВАСИЛИКИ." .  За момента не съм получила e-mail за промяната. Само този с потвърдената резервация още на 11.07. Надявам се всичко да е наред

# 193
Добро утро!
Опашката на Маказа е към 3 км, дъждовно!
За 1 час и 20 мин. минахме.

# 194
Имаше наскоро коментари за плащане с карта - не бих рискувал да тръгна без кеш пък ако може с карта също е добре дошло. В тази връзка искам да питам как се сдобивате с евра - гледам на ПИБ таксата вече е в проценти - 0.5% от сумата - ако изтеглиш 1000 евро ти вземат 5 евро такса .. мисля, че съвсем полудяха тези банки.. мин година още беше някаква фиксирана сума, мисля, че 2лв за 1000 евро или нещо такова..

Може би не е точно за темата, но все пак за Гърция си трябва евро кеш - някой с опит как с най-добър курс и най-малко такси да се сдобие човек с евро кеш?
Имаше един стар трик за краткосрочни депозити, май седмични имаше и да теглиш на пандеж, но нямам цяла седмица да го чакам ако го направя сега..

Общи условия

Активация на акаунт