На море в Гърция 2022 - IV

• 70 022
  • 790
  •   1
Отговори
# 255
  • софия
Не мога да отговоря на въпроса с лимита, защото не ни се е случвало, но от опит препоръчвам да си генерирате и QR код в приложението. Случи ни се да не работи системата и за да се ползва паса той или трябва да се отлепи и даде на човек на будката, за да мине през четец, или да платиш таксата. С QR кода това не е проблем.

# 256
Първия след крепостта:
https://goo.gl/maps/3bi9jZNJZZDZP5b6A
[/quote]
Много благодаря! Този някакси сме го изпуснали, но ще го проверим тази година, живот и здраве. На картата виждам, че не може да се стигне с кола съвсем до плажа. Има ли къде да се спре и много ли се ходи до плажа после по горещини?

# 257
Много благодаря! Този някакси сме го изпуснали, но ще го проверим тази година, живот и здраве. На картата виждам, че не може да се стигне с кола съвсем до плажа. Има ли къде да се спре и много ли се ходи до плажа после по горещини?
[/quote]
Приятелски Ви съветвам да пропуснете плажа "Кефалас". Ние го посетихме през 2019г. и след това жената ме заплаши с развод, ако пак я заведа там. И аз си го харесах от мапса, но там се вижда само разстояние, но не и денивелация. Та....плажът "Кефалас" е вторият след "Олимпиада" и е нудистки. Горе до пътя има място за паркиране на 3-4 коли. До самият плаж се стига по една козя пътека-много тясна, много стръмна, много крива, с много остри камъни. Пътеката е може би 300-400м. /или поне на нас ни се видяха толкова/. Слизането е приключение, но качването след плаж си е мъчение, особено с багаж и чадър. Предупредени сте!:grinning: Хубаво лято!

# 258
  • Пловдив
Здравейте, насочили сме се към Лефкада за кратка почивка в началото на септември. Иска ми се вила,ако може с басейн и гледка...Ще се радвам, ако някой предложи нещо, а и всичко което споделите ще ми е полезно-фериботи,допълнителни екскурзии и интересни места на острова,които да видим.Весело и синьо лято на всички🏖

# 259
  • София
Вижте тази вила в Лефкада: https://melivaro.gr/. Бяхме там преди 5 години и останахме много доволни. Надявам се, че се поддържа в същия вид.

# 260
Моля за мнения за Неа Каликратия под Солун, по-конкретно има ли хубави плажове, кои таверни препоръчвате и като цяло как е там?
Благодаря!

# 261
Препоръчвам хотел Георгалас, както и плажа и ресторанта към него. Самото село вечер е страшна гмеж, но този хотел е извън селото. С кола е на няколко минути. Помня, че имаше хубава сладкарница, и съжалих, че не влязох, защото после я хвалиха тук в темата. Ако намеря снимки, ще допълня поста.

Само да кажа, че плажът не е изцяло пясъчен, има и камънак, но за моето семейство поне не е проблем.

Само това намерих.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 23:34 от Giada

# 262
Привет от Офринио. Силно препоръчвам Таверна Питари. Намира се след лудницата в центъра, посока изхода на селото. Управителят е албанец, знае английски, български. Много вкусна храна и бързо обслужване. Намерихме и магазин за всичко по 1 евро, точно на центъра, храна, декорации, домашни потреби. Беше много горещо, бяхме на плаж до макс 2 часа, после в хотела. Много ми хареса. Плажът е чист, в началото има камъни, но малко навътре като се влезе в морето си е само пясък.

# 263
Здравейте, планирам почивка на Крит, досега не сме ходили. Някой ползвал ли е трансфер с кола/минибус от летището на Ханя до определено място, и какъв? За 4 човека с големи куфари. По-скоро няма да наемаме кола, мисля. Също, освен booking, какво бихте препоръчали за търсене на място за настаняване-апартамент или хотел?

# 264
От моя опит с летищни трансфери, обаче не в Гърция, предварително се договаряте в хотела колко човека пътувате и с какъв багаж и те си правят сметката с какво да дойдат. Иначе в рамките на договорената цена чакат определено време, след това плащате допълнително за престоя.

# 265
  • София
И аз търся препоръка за Крит. Група от 6 девойки от офиса. Хубаво е да има заведения, че две бая обичат купона. Е, може би и другите, но не сме били скоро.
Къде бихте препоръчали да се отседне (иска ми се хубав хотел с басейн, приятен плаж)? Още се ориентирам, но островът е огромен и надали останалите ще искат да губим твърде много време в път. Кацаме в Ханя.
Как са цените по заведенията? Някакви препоръки за хубави таверни/ресторанти?
Много благодаря!

# 266
  • София
Нашите са все категория 2.
Чудех се просто - дали мога да "изцедя" акаунта с последното преминаване на последния тол преди границата и да оставя налична сума под тези 2,40 евро.
Вероятно не може, ама реших да питам. Simple Smile
По описаното на листа с указания - може, но при последното минаване през тол пункта, ще трябва да минете през будките за плащане.
Т.е. няма да минете през "бързата лента".

# 267
Моля за препоръка за хубава таверна в Мецово 🙂

# 268
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
На Лефкада вижте vila Timoklia

# 269
https://nova.bg/news/view/2022/07/30/377936/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D … 1%86%D0%B8%D1%8F/
Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция

Общи условия

Активация на акаунт