На море в Гърция 2022 - IV

• 70 018
  • 790
  •   1
Отговори
# 240
...моля за малко помощ.
Divi_86, говорих днес с жената от Наутилус, агенцията във Фискардо. Нямате проблем, преди тръгване на ферито, тя ще е в кабинката на пристанището и ще може да си вземете билетите. Но по принцип, щом имате рез. код и е платено, всичко е ок. Хубава почивка, няма да останете на острова, дори и да искате Simple Smile

# 241
Спонтанна разходка до Олимпиада си направихме и до Вурвуру за 3 дни.

Може би, защото бяха делнични дни, но в Олимпиада беше супер спокойствие. Плажа на мен ми хареса, чиста вода, плитък, вървиш много напред.
Барове много и всичко беше празно. Само се прецакахме с избора на заведение - Капитан Манолис.

По-безвкусна гръцка храна , никъде другаде не съм ял. Като почнеш с гадните домати в гръцката салата и странните тиквички тиганита сервирани с картофено пюре с чесън.
Отсрамиха се с комплимент десерти и някакви ликьорени шотчета. За сефте не ни таксуваха хляба и 2те бутилки вода.

Крепоста Стагира беше стабилно заключена, но "любезни туристи" бяха огънали оградата. Влезнахме, разгледахме, не сме рушили, не сме си хвърляли кенчетата и др. такива, така че моралистите да си спестят писането.

Във Вурвуру също не бих казал, че беше лудница.
Въпросната по-назад масовка -  Парис, беше яко навалица и шумно, дори и на обяд, но пък храната беше ок.

# 242
Значи Диварата - има няколко таверни и магазин, близо е до Миртос, Вути, Агиос Кириаки, Фтери, Асос, Петани не е прекалено далече, както и Фискардо, Антисамос, Мелисани. За мен това са най-интересните места на острова.

Благодаря за отговора! За съжаление не намирам свободни места за отсядане там, но ще опитам да открия нещо в близост.

# 243
  • Русе
Ние бяхме близо до Аргостоли и обиколихме целия остров.

# 244
Значи Диварата - има няколко таверни и магазин, близо е до Миртос, Вути, Агиос Кириаки, Фтери, Асос, Петани не е прекалено далече, както и Фискардо, Антисамос, Мелисани. За мен това са най-интересните места на острова.

Благодаря за отговора! За съжаление не намирам свободни места за отсядане там, но ще опитам да открия нещо в близост.
Според мен сте позакъснели с търсенето и вероятно ще намерите нещо в ултра туристическите места, но може и да греша. Днес бяхме на Песада бийч и ни хареса, а и районът сякаш не ми се стори чак толкова поангличанчен като около Макрос Гиалос, но по-запознатите може да ме поправят. При евентуално следващо идване бих се пробвала с няколко нощувки около Песада.
Nellily, видях ти въпроса за заведенията, но ще ти отговоря по-подробно, когато се приберем, че сега влизам набързо. Доколкото се сещам, вие ще пътувате август, та има време Grinning

# 245
Олимпиада хубаво селце ли е? има ли крайбрежна       улица, магазини?

# 246
Скрит текст:
Спонтанна разходка до Олимпиада си направихме и до Вурвуру за 3 дни.

Може би, защото бяха делнични дни, но в Олимпиада беше супер спокойствие. Плажа на мен ми хареса, чиста вода, плитък, вървиш много напред.
Скрит текст:
Барове много и всичко беше празно. Само се прецакахме с избора на заведение - Капитан Манолис.

По-безвкусна гръцка храна , никъде другаде не съм ял. Като почнеш с гадните домати в гръцката салата и странните тиквички тиганита сервирани с картофено пюре с чесън.
Отсрамиха се с комплимент десерти и някакви ликьорени шотчета. За сефте не ни таксуваха хляба и 2те бутилки вода.

Крепоста Стагира беше стабилно заключена, но "любезни туристи" бяха огънали оградата. Влезнахме, разгледахме, не сме рушили, не сме си хвърляли кенчетата и др. такива, така че моралистите да си спестят писането.

Във Вурвуру също не бих казал, че беше лудница.
Въпросната по-назад масовка -  Парис, беше яко навалица и шумно, дори и на обяд, но пък храната беше ок.

Кой е плажът на първата снимка? И как се стига до него? Уж сме ги обиколили всички около Олимпиада, но този не ми е познат, изглежда доста примамливо.[/spoiler]

# 247
С палатката ли ?

# 248
  • Варна

Диварата е съвсем мъничко селце с мн.малко места за отсядане и няколко вили наоколо - търсете или в по голямото село Агия Ефимия  или по на юг по брега където има мн.повече. Включете и  Agia Paraskevi Beach
Αγία Παρασκευή с много вкусната таверничка на него - скариди саганаки , кефалонийски пай .....................

# 249
# 250
# 251

Диварата е съвсем мъничко селце с мн.малко места за отсядане и няколко вили наоколо - търсете или в по голямото село Агия Ефимия  или по на юг по брега където има мн.повече. Включете и  Agia Paraskevi Beach
Αγία Παρασκευή с много вкусната таверничка на него - скариди саганаки , кефалонийски пай .....................
Това беше единственото място на Кефалония, където водата беше ужасно студена. Не зная защо така. Плажчето е живописно, но дотам. Храната в таверната не ни хареса:(

# 252
  • София
Имам си чисто нови три EgnatiaPass устройства. Пристигнаха днес.
Попълних заявление онлайн и посочих номерата на 3 автомобила, защото не знам с коя от колите ни ще пътуваме като тръгнем за Гърция. Изпратиха 3 отделни устройства за всяка - на кутийките са сложили стикер с номера на всяка от тях.
Всичко стана лесно и бързо, за няколко дни. Подадох заявлението през уикенда. В първия (може би) работен ден на мейла ми изпратиха документи, които да подпиша, сканирам и върна обратно като отговор на писмото, вчера ми се обади куриер, който днес ми донесе трите устройства безплатно.
Благодаря на всички, които писаха тук за тази възможност. Simple Smile

И в тази връзка - чета Subscription Programs Pricelist-а, който са ми изпратили и имам въпрос към тези, които вече ползват EgnatiaPass.

Ако наличността по акаунта ми е под 2,40 евро и трябва да премина през тол, на който се заплаща 1,20 евро - примерно - ще получа ли "Bad" Limit Notification или ще мога да премина, все пак?

# 253
  • София
Vivi, доколкото разбирам, още под 8€ ще бипне системата, за да си вкараш пари, а вече под 2,40€ ще трябва да минеш през обикновените коридори, като си платиш на ръка. Това за категория 2. Не зная какви са точно описанията на категориите коли.

# 254
  • София
Нашите са все категория 2.
Чудех се просто - дали мога да "изцедя" акаунта с последното преминаване на последния тол преди границата и да оставя налична сума под тези 2,40 евро.
Вероятно не може, ама реших да питам. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт