На море в Гърция 2022 - IV

• 70 124
  • 790
  •   1
Отговори
# 330
Според мен Кефалония също е извънредно туристически в последните години, с някои изключения на п-ов Пали. Макри Ялос го давам като пример за плажен кошмар от 10 години минимум Simple Smile

Така че това не бива да ви плаши. Има някои извращения на Скиатос, но са малко. Природната красота компенсира. Къде ще отседнете на Трулос?

Аспа Виктория се казва мястото. Надявам се да е добре.
Това за природните красоти звучи чудесно, защото ние търсим плажове, където не просто да плажуваш, а да изпитваш естетическа наслада от това, като не е толкова важно дали са пясъчни или с камъчета. Важно е да са красиви и да не е претъпкано. Например от тази почивка любим ни стана Фтери ❤

# 331
Е, като Фтери няма.

# 332
  • Once there was a Hushpuppy...
Много благодаря,  Фран! Много полезна информация.
Тъкмо си харесах студио, голямо с две спални.
Но, никога не мога да уцеля и плажът да е хубав и мястото за настаняване да е по нашите изисквания, пък и да е близо до границата. Засега правим опити, само два пъти сме били в Гърция и не се решаваме да шофираме още на юг...

# 333
.......... ние търсим плажове, където не просто да плажуваш, а да изпитваш естетическа наслада от това, като не е толкова важно дали са пясъчни или с камъчета. Важно е да са красиви и да не е претъпкано.......

Много добре казано Blue Heart Divi_86

# 334
Една сцена от дългите ни горещи следобеди (на сянка Simple Smile) в малкото рибарско пристанище Скала Сикаминеас, Лесбос.

# 335
Много благодаря! Този някакси сме го изпуснали, но ще го проверим тази година, живот и здраве. На картата виждам, че не може да се стигне с кола съвсем до плажа. Има ли къде да се спре и много ли се ходи до плажа после по горещини?
[/quote]
Горе има паркинг за 10-15 коли, има пътека и за 5-6 минути сте до плажа.

# 336
Аз винаги след почивка си оставям ден два преди да тръгна на работа. И по принцип никога не ходя след отпуска в понеделник, тогава е много напрегнато и ми се разваля кефа...

# 337
Аз винаги след почивка си оставям ден два преди да тръгна на работа. И по принцип никога не ходя след отпуска в понеделник, тогава е много напрегнато и ми се разваля кефа...
И аз съм така. И без това винаги след почивка в чужбина съм в депресия поне седмица Laughing

# 338
  • София
Нямам толкова отпуск, за да губя дни в почивка от почивката.

# 339
Нямам толкова отпуск, за да губя дни в почивка от почивката.
Имам, но все тая Simple Smile Дори ако можех да ги ползвам всичките, пак щях да предпочета да ги прекарам до последната минута на път. Лакомо око Stuck Out Tongue

# 340
  • Русе
Миналата година на Кефалония беше много спокойно и безлюдно, явно сме извадили голям късмет.

# 341
Кефалония е магия.
И като всяка магия, действа не винаги и не на всеки. След като човек обиколи повечето "известни" плажове и се снима на тях, ако има останало сили, време и възможност, може да се отпусне и просто да спре за няколко дни някъде , където няма нищо друго, освен синя, кристална чистота, спокойствие и небрежни таверни. Островът наистина е на път да се обезличи от масовия туризъм, радваме се, че все още успяваме да изпием последни глътки робола от онази, неразредената. И ако все пак, Кефалония ви разочарова, проверете разписанието на Йонион Пелагос и начините да  се спасите на Итака.
Дописвам се, рядко давам препоръки по форумите, но днес бях истински изненадан от ландшафта Порос - Скала. Напомни ми за нашето море на юг от Созопол, което безвъзвратно загубихме. А за ценителите - Kako Lagadi за мен е перлата в короната на Южна Кефалония.

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 19:08 от !JOOP

# 342
Здравейте. Да ви питам, че нещо ми се губи. Като се влезе в Игуменица на едно място ли е опашката за Лефкими и Корфу? Не искам излишно да чакам, помня колоната беше огромна за фериботите.

# 343
Влизате в пристанището и бреговата охрана ви насочва към колоната за вашия ферибот. Не само са различни за Лефкими и Корфу, ами и на различните превозвачи "паркоместата" са различни. Но входът за порта си е един и същ. Важното е да не отивате на международния терминал, където вече са за Италия Simple Smile

П.П. Аз чак километрична опашка за тези фериботи, които са на всеки час, не мога да си представя, ама след това, което видях в Егейско море миналата седмица, нищо не ме учудва.

# 344
Кефалония е магия.
И като всяка магия, действа не винаги и не на всеки. След като човек обиколи повечето "известни" плажове и се снима на тях, ако има останало сили, време и възможност, може да се отпусне и просто да спре за няколко дни някъде , където няма нищо друго, освен синя, кристална чистота, спокойствие и небрежни таверни. Островът наистина е на път да се обезличи от масовия туризъм, радваме се, че все още успяваме да изпием последни глътки робола от онази, неразредената. И ако все пак, Кефалония ви разочарова, проверете разписанието на Йонион Пелагос и начините да  се спасите на Итака.
Дописвам се, рядко давам препоръки по форумите, но днес бях истински изненадан от ландшафта Порос - Скала. Напомни ми за нашето море на юг от Созопол, което безвъзвратно загубихме. А за ценителите - Kako Lagadi за мен е перлата в короната на Южна Кефалония.
На мен Кефалония ми хареса много. Впечатлена съм от плажовете и гледките. Точно района около Порос и Скала обаче не можахме изобщо да посетим, но друг път. Како Лагади ми се искаше да го посетим, но разбрах, че се стига до плажа по-трудно и се отказахме, защото сме с малко дете.

Общи условия

Активация на акаунт