На море в Гърция 2022 - IV

• 70 181
  • 790
  •   1
Отговори
# 375
Ние сме ходили на Лимнос преди пет години, в края на юни, и тогава нямаше кой да те напсува, дето се вика. Толкова беше нетуристическо, че даже някои заведения по плажовете не работеха, а другаде изобщо нямаше. Все пак за отчитане е, че на острова чадърите и шезлонгите продължават да са срещу консумация навсякъде, макар на някои по-тъпи места (от тези с дебелите шалтета на шезлонгите) да изискват минимум на човек.

Сега само да не се юрнат всички към Самотраки! Simple Smile

# 376
Вчера, привечер, отидохме до Ставрос.Хапнахме в Amalthia, благодаря за препоръката! Отидохме и до плажа, да, по- малък е,но пясъчен,без камъчета и по- бистра вода сякаш.В селото кипи живот вечер, ресторантите -пълни,по централната улица едвам се разминавахме.Наистина, нещо като Китен и Приморско,но в крайна сметка, всичко трябва да се види и да се събират впечатления и преживявания!

# 377
  • София
Параход, чакам с нетърпение продължение на разказа.
Отдавна обмислям Самотраки, но от няколко места чувам, че не е за кемпер.
ЕлиТ, така ли е?

# 378
  • някъде ... тук ...
Ами поне за мен не е или поне не си струва цената. Тогава и за кола ми се струваше много, но не помня цена (юни 2019). Има един път по брега, по който не може да се направи обиколка, а другите са бая теснички пътчета.
Ние с колелетата обикаляхме, само единия ден наехме скутер, за да стигнем до пясъчния плаж, че не ни се катереха баири. Има една бензиностанция и с горивото за 10е, което заредихме, обиколихме отново де що можеше да се мине и види и не можахме да го свършим. Дават скутера почти празен, колкото да стигнеш до бензиностанцията.
Къмпингът беше супер евтин тогава - 3е/човек и 3е/палатка, на 15 км от пристанището.
Има един пясъчен плаж и въпреки, че сме почитатели на камънака, тамошните каменисти плажове много ми ръбеха Simple Smile

# 379
  • Там където
Параход, много благодаря за пътеписчето! Увлекателна, но и  полезна както винаги.
Точно за Лимнос оглеждах за догодина, ама не знам юни или септември е по-добре. Самотраки също ми е в ту ду листата, а и този ферибот от Александруполи накланя везните за него.
Тази година след морето в Неа Рода ММ отсече, че повече в Северна Гърция и близки региони няма да се ходи.....хахахха
Та сега за догодина живи и здрави съм планувала Лимнос и примерно нещо около Александруполи да видим как е в този регион

# 380
Аз да си кажа, тъй като не сме ходили на Тасос, планирам за догодина там. Обаче ММ каза, че иска Самотраки и видях, че има фериботи Самотраки _ Тасос и реших да ги съчетаем. Обаче като продължих да разглеждам видях, че от Самотраки има ферибот до Лимнос. Сега и Параход с мнението за Самотраки ми затвърди, че ще обиколим там, но се чудя Лимнос или Тасос, или дали ще можем и трите.... Е, това са мечти за следващата година и всичко може да се промени....
Чакам разказа за Лесбос. Като момиче Сафо ми беше една от много любопитните личности на Античността...

# 381
  • Варна
дали ще можем и трите.......

може ама ще трябват поне 2/3 седмици

# 382
Три едва ли, но се надявам вече догодина ММ да има възможност за две седмици отпуск. Тази година не го пуснаха...

# 383
Две седмици са достатъчни за Тасос, Самотраки и Лимнос. Ама не съм засичала никога ферибот Тасос-Самотраки, може ли по-конкретна информация?

# 384
Здравейте! Следя всичко написано за различните места в Гърция за почивка. На Нея Ираклица съм и се доверих на отзивите за някои заведения тук. Благодаря на всички , които са си дали труда да споделят впечатленията си, защото много ми помогнаха и  бях очарована от всичко похвалено!

# 385
Параход, проучването ми е само отгоре-отгоре, не е сериозно, но...
Тук като разглеждах видях, че пише, че от Самотраки може да се стигне до Тасос - пътуване от остров на остров:
https://www.ferryhopper.com/bg/destinations/samothraki
Не съм се ровила сериозно, тъй като още всичко е в сферата на мечтите и не сме решили накъде да тръгнем догодина. Обсъждаме още няколко идеи, но засега нищо конкретно.

# 386
Аха, прегледах статията - "може да се стигне", но може и да не се стигне Simple Smile. Демек не разчитайте на тая линия. Ако обявят такава наистина, тук веднага ще я прилапаме!

Между другото, два дни след като извърших еквилибристиката с билетите, Seajets обявиха линия Солун-Лимнос-Лесбос. Като знаем колко прокопсват маршрутите от Солун, не се знае докога, но засега я има. 6 часа е и май само във вторник.

А от 10 септември тръгва и този интересен курс на Блу стар
https://www.gtp.gr/RoutesDetails.asp?routeid=4847&schedid=51 … =1,2&Intern=0

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 13:34 от Параход

# 387
Здравейте! Следя всичко написано за различните места в Гърция за почивка. На Нея Ираклица съм и се доверих на отзивите за някои заведения тук. Благодаря на всички , които са си дали труда да споделят впечатленията си, защото много ми помогнаха и  бях очарована от всичко похвалено!
Здравейте, може ли да споделите има ли хубави плажове наоколо (единствено условие: водата да е прозрачна)?

# 388
Kaк си захранват с електричество островите ?

# 389
Много са с подводно окабеляване, така тече и интернет, а на Цикладите - и вода (допреди няколко десетилетия е карана с цистерни с кораби, нямат собствени източници на питейна вода; Хидра има завод за преработка на морска, но той даже май след 2000 г. беше открит). По-големите си имат собствено захранване, а има и острови почти изцяло на възобновяема енергия, като Тилос. На някои електричество и пътища са прокарани чак след влизането в ЕС на 1 януари 1981 г.

Общи условия

Активация на акаунт