На море в Гърция 2022 - IV

• 70 045
  • 790
  •   1
Отговори
# 555
Помислих, че сте изкачили Митикас.

# 556
Не, търсихме зъболекари тогава и не успяхме.

# 557
  • някъде ... тук ...
Снощи Олимп беше обвит в черни облаци и боговете се сърдеха Simple Smile (светкаше яко).
А цяла нощ в Глифа беше лудница и гъмжило от хора. Добре, че има фери в 6 Crazy
Привет от североизточна Евия

# 558
  • София

От вчера сме в Неа Врасна.
Вчера се еазходихме до Аспровалта.
От 2019 няма промяна  на цените в ресторантите.
Днес ще плажуваме на Ставрос,  мога да пиша по-подробно.
Вчера,  към 8 минахме през Кулата за около 5 минути,  имаше сано 2-3 коли пред нас.

Сърдечно благодаря за информацията !  Успокоихте ме.  Всичко ми е интересно и благодаря за отделеното време!.

# 559
  • here and now
Момичета, знам че сте на друга вълна, но все пак... Simple Smile Ако някой е нощувал в Александропули, моля за препоръка...за 1, 2 нощувки ми трябва.

В Thalassa Apart Hotel бях скоро. Непретенциозно място, става за една нощувка, аз за толкова бях. Стаята ни гледаше към една нива и Лидъл. Чуваше се шум от дискотека, но не беше силен.
Alexander Beach Hotel & Spa - този е много добър. Преди няколко години съм го посещавала и горещо го препоръчвам.

# 560
А плажовете там как са?

# 561
  • here and now
А плажовете там как са?
Ако питаш за Александропули, то не знам.
Когато съм без детето ходя на Макри. Там е дълбоко за малки деца, за възрастни, които не могат да плуват е Ок, има камъчета на влизане в морето, след това не.
В сезон е претъпкано по бийч баровете (за събота и неделя имам поглед само)но по свободните зони няма много народ.
Когато съм с детето сме на Фанари, там плиткото продължава доста навътре. Скоро не съм била аз, баща ѝ я води там.

# 562
  • Варна
се правят на тарикати и се скъпят да дадат някое и друго евро за къмпинг.

гледните точки са  няколко:
 - изобщо не става въпрос за няколко евро - който ходи по къмпинги може да каже колко е цената за нощувка/каравана , последните години и особено някой къмпинги си е солено , няма нищо общо с цената на платен паркинг където разбира се никакви масички и столове не сваляш или с цената на целогодишното пребиваване на караваните където цената за ден също е твърде по ниска. По северна Гърция има много бг.каравани които си стоят там с години и собствениците им когато не ги ползват ги отдават за любителите на къмпингуването които по този начин си спестяват инвестицията в купуването/наемането на къмпинг/каравана - сложено на кантар така цената е най ниска като разбира се си има и неудобства , а и пътуват много по леко с обикновен автомобил.
-  разбира се къмпинга с неговата пренаселеност е твърде различен като усещане от дивото къмпингуване , за съжаление почти няма държава в Европа където да не е забранено и свързано със солени глоби Sad

# 563
Здравейте, търся мнения за Lily Ann botiguie hotel/ vilige в Ситония? Това един комплекс ли е? Плажа, мястото, храната как са? За първи път ще бъдем в Гърция.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 08:46 от J_M_L

# 564
Здравейте!
Вероятно в темите е писано, но така и не успях да открия, затова моля за извинение, ако повтарям вече зададен въпрос.
Предстои ни пътуване до остров Лефкада, тъй като пътя е доста бихме искали да го разделим. Тръгваме от София към обяд, къде можем да преспим, интересува ни място, което да не е много скъпо и по възможност да е на морето Simple Smile или да има какво да се види.
Благодаря предварително!

# 565
Здравейте!
Вероятно в темите е писано, но така и не успях да открия, затова моля за извинение, ако повтарям вече зададен въпрос.
Предстои ни пътуване до остров Лефкада, тъй като пътя е доста бихме искали да го разделим. Тръгваме от София към обяд, къде можем да преспим, интересува ни място, което да не е много скъпо и по възможност да е на морето Simple Smile или да има какво да се види.
Благодаря предварително!
Йоанина е един прекрасен град! Море няма, но пък е на езеро:)

# 566
И аз давам един глас за Янина. Отбихме се там на път за Кефалония, отново по препоръки от форума. Страхотен град с много история и собствен дух. Със сигурност ще се върнем отново за повече време.

# 567
Янина наистина е прекрасна, но е доста далеч от София и само на два часа от Лефкада, т.е. не върши особена работа за разделяне на пътя и натоварването.
Също така пътят минава през почти цялата вътрешност на Гърция и няма как мястото да е на морето - Солун е първата и последната точка, в която този маршрут стига до морския бряг. Ама Солун си е хубаво, де - макар и доста близо до България. Иначе има и други варианти около Вергина/Верия например.

# 568
  • София
Пътят от София до Лефкада е около 7-8 часа и за мен няма особен смисъл от междинна нощувка. Едно време толкова се пътуваше до нашето море. Ако тръгнете сутринта, може да направите някъде една почивка от 2 часа за обяд, например в Мецово, и да продължите. Ще пристигнете вечерта, но сутринта ще сте готови за плаж/разглеждане. Разбира се този вариант не е подходящ ако пътувате в събота заради чакането на границата.

# 569
Но не всеки иска да пътува 7-8-10 часа наведнъж, а и не всеки може (здравословни причини, малки деца или нещо трето, което той си знае).

Аз например никога не съм пътувала 7-8 часа до морето, защото живеех във Велико Търново, когато морето беше българско, а превозните средства - бавни Stuck Out Tongue Освен това прекрасно си спомням времето, когато 7-8 часа отнемаше пътят до Халкидики - заради лош път, строежи по него, обходи през Петрич, задръствания и чакане на границата. И тогава сме правили попътна нощувка Simple Smile В този период открихме езерото Керкини и ни стана любимо, ходили сме много пъти, дори и след това, когато вече бе построена магистралата и не се налагаше - просто да хапнем или да погледаме птиците.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 23:19 от Параход

Общи условия

Активация на акаунт