На море в Гърция 2022 - IV

• 69 980
  • 790
  •   1
Отговори
# 630
  • София, България
радос, от чисто любопитство - сигурна ли си, че е кану, а не каяк?
Каква е дължината спрямо дължината на колата?

Ние днес тръгваме за 3-дневен уикенд. Идея нямам къде ще ходим?

Каяк е разбира се Flushed

Май не стърчи от колата напред или назад ... само на височина ...

Иначе целта на мероприятието е ... 13 нощувки ... разпределени между Волос и островите, да поразгледаме, с кола и с лодка и накрая се прибираме. По принцип предпочитаме нощувки на плажа, за да стои каяка там /ма то така само на къмпинг може/. Сега си мисля, ако няма да спим точно на плажа, каяка може да си стои върху колата, едва ли някой ще тръгне да го сваля и да го краде ... От плажа, поне досега, никой не го е взел Simple Smile

# 631
  • София
В сайтовете на някои фериботни компании може да се отбележи дали има нещо върху колата - много неща може да са, включително багажна кутия. Ако не стърчи отпред и отзад, не би трябвало да е проблем. Но все пак си проверете.

# 632
  • Варна
Храната как е ? Четох лоши отзиви в Google. И аз искам да наемем лодка до Амолиани и да се разходим и плаж ?До кой друг остров сте ходили?
Извинявай,  че чак сега отговарям.
Ами храната не ни допадна. Имаше много храна, но безвкусна. Определено подправки изобщо не използваха. Не сме останали гладни, но останахме разочаровани откъм храна.
Не съм сигурна къде точно сме ходили с лодките. Обиколихме няколко плажа, и самотни, и с кози и един със заведение, там беше вкусно.

# 633
  • Варна
Колкото за кануто, мисля че в Гърция изискват специална регистрация за да може да се влезе с лодка или кану в морето. Информацията ми е от риболовните форуми.

Такава регистрация се изисква от доста по сериозни лодки . Иначе такъв каяк е по скоро в категорията на всевъзможните сърфове , Суп бордове , падълборд , Надуваема под високо налягане дъски , да не говорим за огромното разнообразие надувни лодки.Винаги имам в багажника една с 2,5 к.с. моторче или електрическо моторче колкото да влизам за риба щот ме мързи да греба.Дори за доста  по сериозните плажни 5-6 м. катамарани не се изисква регистрация. Какви ли не неща се влачат по фериботите - едва ли ще ви върнат заради едно кану ама може да питате в https://www.nariba.com/ в раздела  за риболов в Гърция Simple Smile

# 634
Искам да попитам как са тоалетните по плажовете-за Паралия Офорино и НеА Перамос.В Поморие се намьчих с една химическа.

# 635
  • Sofia
Може ли да ми препоръчате наистина добри таверни в Родос (столицата)?

# 636
Здравейте! Има ли някой в момента в Неа Перамос, Ираклица, Палио да сподели как е времето там. Предстои ни пътуване следващата седмица, но много лошо време го дават и се чудим дали да не анулираме Sad

# 637
Здравейте! Има ли някой в момента в Неа Перамос, Ираклица, Палио да сподели как е времето там. Предстои ни пътуване следващата седмица, но много лошо време го дават и се чудим дали да не анулираме Sad
Не съм там (познати са), но времето днес е прекрасно. Влошаването по прогноза ще започне утре или в понеделник. Как може да ви помогне относно анулирането някой, който в момента е на плажа?

# 638
  • тук и там
Ние утре заминаваме. Цяла седмица ще е лошо времето, а ни е първата почивка в Гърция. Не мога да отменя  резервациите, защото така или иначе ще ми вземат 100 процента от сумата. Още повече ме притеснява прогнозата за бури. На Тасос ще сме, на мен от сега ми се скапа настроението. Притесняват ме тези бури насред остров в морето...

# 639
Кайсия,
не знам къде гледаш прогноза, но виж тази от най-големия гръцки метеорологичен сайт. Не изглежда толкова безнадеждно положението.
https://www.meteo.gr/cf-en.cfm?city_id=71

# 640
На морето винаги климатът е динамичен и нищо чудно да не вали въобще.

# 641
  • Sofia
Аз в AccuWeather си следя. Там не дават дъжд.

# 642
  • София
Здравейте,
Отново за Ставрос моля за идея - къде може да се хапне вкусно без дълго чакане - компанията ни е баба, дядо и внучета - 4-10-13 години.

# 643
  • София, България
На Амуляни сме ходили два пъти, веднъж с кола, веднъж с лодка, ресторантчето на плаж Свети Георги е разкошно, последния път бяха направили и много хубава тоалетна, мисля,че го държат българи, плажчето също ми е много симпатично.

Относно прогнозите - миналия уикенд ходихме да изкачваме Митикас. Прогнозата беше гръмотевични бури и двата дни. Аз щях да се откажа, но беше голяма организация, две коли, 10 човека, резервации ... И тръгнахме. В събота се добрахме от Литохори /Приония по-точно/ до хижата за3 часа и половина без да капне капка дъжд. През нощта валя, на сутринта беше мрачно, но даваха бурите за следобяда, решихме да тръгнем в 7,00 та да можем до 12 да се върнем. В момента, в който бяхме на Скала, и върха беше пред нас изгря най-великото слънце на света, изсуши и камъни и всичко, качихме се и слязохме без проблеми, запръска чак късния следобед, почти си бяхме стигнали до колите ... Така че прогнозите ...

# 644
Здравейте. Решили сме малко от по-рано да плануваме почивката си догодина в Гърция. Мислим  да избегнем месец Август заради жегата и многото народ, предпочитаме юни и юли. Понеже ще ни е за първи път в Гърция имам няколко въпроса ... Кои месеци са най-подходящи според вас с оглед топлина на водата, туристопоток и т.н.? Другия и по важен въпрос е къде бихте ни препоръчали да отидем... критериите са: хубави плажове със ситен пясък, приятни таверни с хубава автентична гръцка кухня в близост и като цяло спокойно място за почивкa, държим да не е толкова шумна типична парти среда. Без кола сме, мислим да летим до там, няма да ползваме рент а Кар,така че няма да имаме мн възможност за обикаляне! Какво мислите за Ставрос, Халкидики, Парга, Лимнос, Крит, Скиатос, Кефалония, Корфу, Родос, Нея Перамос? Дали някои от тях отговарят на някои от посочените критерии Ще се радваме да ни дадете насоки и препоръки. Благодаря Ви!

Общи условия

Активация на акаунт