На море в Гърция 2022 - IV

• 69 981
  • 790
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Момичета ,какво ви е мнението за Атон ?
Намирам свободно място в Александрос палас, не държа на изхранване но там има свободни  места за др.седмица. Хубав ли е плажа? Има ли къде да се разхождам вечер?

Плажа на мен ми допадна, бяхме с малки деца и за тях беше супер. Дават лодки под наем и ходихме на разходка с тях по островите. Само дете е много стълби до стаята. Бяха ни настанили най на високото. Вечер определено нямаше къде да се разхождаме. Бяхме голяма компания и се събирахме в една от къщите. Инъче на лоби бара имаше всяка вечер жива музика и беше доста приятно.

# 616
Здравейте, плануваме по-следващата седмица едно бързо ходене до Гърция, за три - четири дни, в района на Лептокария. За огромно съжаление, няма как за по-дълго. Та, тъй като никога не сме ходили в тази посока, въпросът ми е кои са хубавите плажове наоколо. И разбира се, ще съм благодарна за препоръка за най-добрите ресторантчета.

Тъй като времето ни е много кратко, няма да имаме много възможноси за проба-грешка и ще съм ви благодарна за всякакви препоръки. Благодаря!
Възможно е да см видяла малка част от Лептокария, но което видях, не е моето. Пренаселено и с тясна каманиста плажна ивица. Нямахме време за оглеждане в района. Само до Паралия Пантелеймонас успяхме да отидем, и там ми се струва приятно. Плажът не е нещо особено, но е пясъчен. Изглежда като типичен семеен курорт със средно големи къщи за гости или хотели. Може би в тази част бих отишла пак там.

# 617
Момичета ,какво ви е мнението за Атон ?
Намирам свободно място в Александрос палас, не държа на изхранване но там има свободни  места за др.седмица. Хубав ли е плажа? Има ли къде да се разхождам вечер?
Б

Плажа на мен ми допадна, бяхме с малки деца и за тях беше супер. Дават лодки под наем и ходихме на разходка с тях по островите. Само дете е много стълби до стаята. Бяха ни настанили най на високото. Вечер определено нямаше къде да се разхождаме. Бяхме голяма компания и се събирахме в една от къщите. Инъче на лоби бара имаше всяка вечер жива музика и беше доста приятно.
Благодаря,
Храната как е ? Четох лоши отзиви в Google. И аз искам да наемем лодка до Амолиани и да се разходим и плаж ?До кой друг остров сте ходили?

# 618
До Дреня се ходи и с водно такси: там шезлонгите са безплатни, а барът и таверната са прилични. Пясъкът е хубав ситен, водата чиста, плитко е и на децата много им харесва.

# 619
Alia 1, В сравнение с таверната Делфин от предната страница, тази е по- добра според мен
Flisvos FC
+30 2352 041409
https://goo.gl/maps/mWrE6P2vCNXyiwjx5

# 620
Alia 1, В сравнение с таверната Делфин от предната страница, тази е по- добра според мен
Flisvos FC
+30 2352 041409
https://goo.gl/maps/mWrE6P2vCNXyiwjx5

Много благодаря за препоръките. Ще ги посетим тези таверни, на 15-тина мин. са от мястото където ще бъдем.

# 621
  • София, България
Момичета, Параход, пак аз, чета в момента, образовам се, но ако мога така систематично да си задам въпросите, да ми дадете рамка на нещата, така да се каже ...
Имаме две седмици 28.08-10.09. В състав двама възрастни, три деца (от 9 до 16 годишни), не сме претенциозни, важно е само да сме близо до плаж, притежаваме кану (пътува вързано отгоре за колата) и палатка, обичаме да шнорхелуваме. ММ иска да се сплескаме на Арменистис за 13 нощувки и да не мърдаме никъде. На мен ми се иска, понеже: 1. Имаме много време 2. Не сме ходили 3. Децата ще полудеят сами толкова време на едно място, да обиколим района на Волос и островите. Та:
1. Ще може ли с това кану да се возим по фериботите?
2. Ако го закараме на островите има ли къде да го караме? Спокойни води и хубави гледки има ли?
3. Имаме ли нужда от нощувки и на трите острова - Скиатос, Скопелос и Алонисос?
4. В какъв ред е най-удобно да ги видим?
5. Трябва ли предварително да търся разписанията и да купувам билети за фериботите или е като за Тасос?

Ако вече е писано, може ли линк? Предварително благодаря на отзовалите се!

# 622
  • софия
2. Ако го закараме на островите има ли къде да го караме? Спокойни води и хубави гледки има ли?
Ако под островите се имат предвид Спорадите - да, има гледки и спокойни води.
3. Имаме ли нужда от нощувки и на трите острова - Скиатос, Скопелос и Алонисос?
Не съм сигурна, че правилно разбирам целта на ходенето до тях. Ако е просто да се разходите и видите, бих избрала дей трипове. Иначе не мога да си представя, че няма да има поне по една нощувка.Не съм гледала дали има ферибот/и, които могат да бъдат ползвани за обикаляне за ден на трите острова, но и не мога да си представя да се обиколят за ден. Преди няколко години ходихме за по ден без нощувка на Скопелос и на Алонисос с фери от Скиатос и категорично не мога да кажа, че сме ги разгледали. Просто ги видяхме.
4. В какъв ред е най-удобно да ги видим?
Не мисля, че има каквото и да било значение редът. Алонисос е най-малък, Скиатос - най-шумен, с най-много пясъчни плажове и пъстър, Скопелос - най-зелен.
5. Трябва ли предварително да търся разписанията и да купувам билети за фериботите или е като за Тасос?
Да, в сезона трябва да се купят билети предварително. Феритата са най-много 2 на ден.

# 623
Не съм сигурна за превозването на кану. Ако е вързано отгоре на колата и не е силно извънгабаритно (колите на фериботите са доста наблизо наблъскани) вероятно ще ви пуснат с него в гаража. Ако има съмнения, най-добре е да се обадите да попитате компанията превозвач - за Спорадите са Анес и Блу стар, като с кораба на Анес е по-евтино.
От трите острова аз най-малко харесвам Скопелос, като Алонисос и Скиатос са с напълно различна красота - първият е див, автентичен и плажовете са леко тъпи и предимно каменисти, докато Скиатос е силно туристически, с разкошни пясъчни плажове и борови гори. Къде да се кара, ще се намери. Дори на Скиатос северният бряг не е урбанизиран и е спокоен.
Билетите до Спорадите са доста скъпи и е хубаво да се отделят повече дни и да се посетят повече острови, за да си струва инвестицията (помежду им са евтини, скъпото е придвижване от и до Волос).
Вариант без ферибот може да бъде Пелион, но южната част, където кануто позволява разходка до плажове, труднодостъпни по суша, както и до малкия остров Алатас срещу Милина (дори имам приятели, които редовно го правят). Определено не бих седяла 14 дни на Арменистис, ще умра от скука, но хората имат различен стил на пътуване и почивка.
Има какво да се прави и в частта под Волос, между брега и Северна Евия. Самата Евия също.

Zvanche,
всъщност Алонисос е най-големият от трите Wink

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 14:05 от Параход

# 624
Момичета, Параход, пак аз, чета в момента, образовам се, но ако мога така систематично да си задам въпросите, да ми дадете рамка на нещата, така да се каже ...
Имаме две седмици 28.08-10.09. В състав двама възрастни, три деца (от 9 до 16 годишни), не сме претенциозни, важно е само да сме близо до плаж, притежаваме кану (пътува вързано отгоре за колата) и палатка, обичаме да шнорхелуваме.
Колкото за кануто, мисля че в Гърция изискват специална регистрация за да може да се влезе с лодка или кану в морето. Информацията ми е от риболовните форуми.

# 625
Това се отнася за риболова от открито море (тъй като от брега в Гърция е безплатен за всички и не се изисква билет, както у нас). За влизане с кану, без да ловят риба, няма никакъв проблем.

# 626
  • София
Благодаря за препоръките за заведения в Платамонас, ние ще ходим  от 3 септември в Скотина и някоя вечер ще се възползваме.
Малко ме притеснява дали времето ще е ОК, но каквото - такова.

# 627
  • София
радос, от чисто любопитство - сигурна ли си, че е кану, а не каяк?
Каква е дължината спрямо дължината на колата?

Ние днес тръгваме за 3-дневен уикенд. Идея нямам къде ще ходим?

# 628
  • София
Ще си позволя да допълня Параход относно фериботите до Спорадите. Втората компания, която от това лято обслужва маршрута от Волос, е Seajets - https://www.seajets.com/ с кораба Sporades Star - конвенционален ферибот (скъсаха ме от реклами в youtube Grinning, даже на рекламата им има снимка от Алонисос и отдолу пише Скиатос). Мисля, че са малко по-евтини от Blue star. Май имат и отстъпка в момента, но не съм сигурна докога. Другата компания от предните години е Анес , не Анек https://www.anes.gr/en/itinerary/sporades, но те обслужват маршрута от Глоса до Мантуди и останалите Споради. Може и да са ви удобни между островите.

# 629
Миленка Д, мерси за корекцията, наистина бъркам буквата в Анек и Анес!
Корабът им Протеус пътува до Волос, както и преди, само че от 31 август насетне и тогава става доста странен маршрутът. Явно до Мандуди е във високия сезон. Агнондас (по неговия маршрут) също е пристанище на Скопелос впрочем, за пръв път чувам голям ферибот да спира там!
За Sporades Star и на мен ми излизаха реклами, дори не се замислих, че е конвенционален ферибот, а не джет. Благодаря за информацията. Имам предразсъдъци към тази компания, макар че съм пътувала само с джет на Цикладите, а те имат и големи кораби доста вече.

П.П. Между другото тази година има страшно много промени в разписанията по всяко време, през целия сезон и в gtp.gr например много от тях не са актуализирани. Проверявайте на няколко места за всеки случай.

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 14:23 от Параход

Общи условия

Активация на акаунт