На море в Гърция 2022 - IV

• 69 573
  • 790
  •   1
Отговори
# 660
Да, и аз мисля, че е най-подходящ за вашите цели, само избягвайте топ сезона. Иначе част от островите ги бях забравила и добавих, след като е цитиран постът Stuck Out Tongue

# 661
  • София
Гаврос.Поне за мен да доста еднакви.

Да, това беше, благодаря! Но как се пише на англ/гръцки? И навсякъде ли я предлагат по ресторантите?
Γαύρος/Anchovy
Навсякъде.

Много благодаря!
Сега пристигаме  в Гърция, дано не е крайно зле времето. Иначе и ние ще търсим алтернативи.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 23:08 от denizara

# 662
В момента сме на почивка в Калитеа, но улучихме ужасно време. Вали из ведро, а през следващите дни прогнозите са за още повече дъжд и падане на температурите. За първи път сме в Гърция и ни е непозната. Дайте предложения какво можем да правим наоколо - с кола сме и може да обикаляме наоколо какво можем да видим?
отсреща сме в района на Псакудия. Призори преваля леко, адска жега е.

Тук вали от сутринта и няма изгледи да спира!

# 663
  • София
Благодарение на тази темичка открих Rain viewer апликацията, та свалете си я и гледайте къде са облаците и ще знаете къде да обикаляте плажове.

# 664
Здравейте, бихте ли ми препоръчали най-добрият маршрут София-Керамоти при тръгване вторник (8ч) от София. Благодаря ви предварително.

# 665
Здравейте, бихте ли ми препоръчали най-добрия маршрут София-Керамоти при тръгване сряда сутринта(8ч) от София. Благодаря ви предварително.
https://goo.gl/maps/F1xbKZJwR6D8syT89

# 666
Да, и аз мисля, че е най-подходящ за вашите цели, само избягвайте топ сезона. Иначе част от островите ги бях забравила и добавих, след като е цитиран постът Stuck Out Tongue
а кои месеци е най-удачно да се отиде на Скиатос? Като разбира се изключим август Grinning

# 667
Ако го прочетете по-внимателно, ще видите, че и дати съм написала Wink

# 668
Ако го прочетете по-внимателно, ще видите, че и дати съм написала Wink
Мерси Smile

# 669
а кои месеци е най-удачно да се отиде на Скиатос? Като разбира се изключим август Grinning
Ние ходим в Гърция винаги края на юни, началото на юли. Никога до сега не сме случвали на кофти време. Скиатос е много посещаван остров и от 1.07 става лудница. Преди това е поносимо:)

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 18:30 от BettyBoop

# 670
Добро утро!
Отново предавам от Маказа 😁
Опашка 1 км, движи се бързо. Ветровито и студеено - 18 градуса.

# 671
Здравейте,предстои ми първо пътуване със собствен транспорт в Гърция.Интересува ме плащането на магистрална такса на автомат ли е и ако е на такъв,дали някой има снимка какво представлява.Притеснявам се да не се замотая нещо с плащането.

# 672
Ще ходим на Лефкада, уж набелязах местенца за обикаляне, но все пак - кое препоръчвате задължително да се види/обиколи там?

# 673
  • София
Здравейте,предстои ми първо пътуване със собствен транспорт в Гърция.Интересува ме плащането на магистрална такса на автомат ли е и ако е на такъв,дали някой има снимка какво представлява.Притеснявам се да не се замотая нещо с плащането.

В 99% е на гише с човек вътре.
Няма страшно, може кеш, може и с карта.

# 674
polin1971,
нищо сложно няма. Трябва да се наредите на колона, над която знакът е светещо човече (другите са за автоматично преминаване с електронно устройство). Има кабинка със служител, на когото подавате дребни/карта (дължимата сума я пише на табло преди тола, повечето са около 2 евро). След като ви върне рестото и касова бележка, се вдига бариерата.
Има няколко пункта без човек из Гърция, на които се самотаксуваш през автомат с монети или карта, но те са само на по-малки изходи в провинцията, по магистралите няма такива.

Общи условия

Активация на акаунт