На море в Гърция 2022 - IV

• 69 568
  • 790
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Ето една примерна снимка от нета

Избирате гише с човече, под което свети зелена стрелка.
Преди поста има предупредителен знак

Непосредствено преди гишетата на табела е написана цената за видовете превозни средства, но можете да си я проверите и в нета предварително.

# 676
  • Бургас
Здравейте!
Приключи и нашата почивка в Гърция, но чак сега сядам да пиша.
Бяхме от 01,08 - 08,08 в Афитос, Касандра, Халкидики.
Изкарахме незабравима почивка. Бяхме във самостоятелна вила в Афитос с прекрасен двор. Страхотна къща с всички удобства и любезен домакин. Времето беше прекрасно през цялото време 32- 33 градуса.

На плаж предимно бяхме на Сани и Калитеа.  И двата плажа са страхотни, плитки, прозрачна вода, за малки деца е страхотен. Посетихме и плажа в Певкохори, заради Crazyland Water Park, на който децата много се забавляваха. Препоръчвам. Иначе за плаж там - на 2 метра вече е много дълбоко .
В Афитос плажа не  е ок. Във водата има много камъни, които зверски се пързалят, има морски таралежи.
Правихме си разходки из повечето места по целия ръкав - Неа Потидеа, Калитея, Певкохори и т.н.,
но Афитос Heart EyesHeartpulse................ - това малко очарователно райско кътче. Влюбих се в това прекрасно място.
Място изпълнено с невероятен дух и атмосфера.
Храната навсякъде беше прясна и страхотно вкусна.
Ах..... вече мечтая за следващо ходене...
Слагам и малко снимки в скрит текст
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 13:40 от IrrA_78

# 677
Плажът Сани действително е разкошен, особено за семейства с малки деца. Много плитък, с хубав пясък и без таралежи.

# 678
  • софия
Плажът Сани извън комплекса организиран ли е или е свободна зона? Има ли вход или е безплатвн достъпа до зоната извън комплекса?

# 679
Те са няколко зоните за плаж в комплекса. Освен това има плаж пред къмпинга, който е отделно от ризорта и не му знам цените.

За външни в ризорта е 40 евро - чадър и два шезлонга. Има и такса паркинг, която не помня колко беше, но примерно 20 евро.

# 680
  • Бургас
Плажът Сани извън комплекса организиран ли е или е свободна зона? Има ли вход или е безплатвн достъпа до зоната извън комплекса?
Може да се ползва плажа към комплекса, като таксата е 25 евро за чадър и 2 шезлонга без консумация/за тази част, която е близо до къмпинга в частност/
Или пред къмпинга, като има платена зона/10,15,20 евро, без консумация/ според това коя линия сте/ и в долната част има свободна зона, но е доста тясна.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 15:09 от IrrA_78

# 681
  • София
Здравейте. Отдавна приключи нашето пътешествие из Пелопонес, но чак сега намирам време да пиша. Ще сложа снимките в скрит текст. Искам да благодаря на ЕлиТ и змия за насоките на лични относно маршрута. Изкарахме си невероятно. Догодина отново.
Скрит текст:
Уверих се, че това е моят начин на пълноценна почивка - с кемпер. Още през зимата проучих маршрута, набелязах си плажоте и преди заминаването само прегледах последните коментари в приложението.Този път наехме кемпера за 16 дни, които не бяха достатъчни за разглеждане на двата запланувани ръкава на полуострова. Пропуснахме доста от плажовете, които бях планирала да посетим, но ще се върна отново на Пелопонес някой ден. Бяхме 9 дни на диво и 7 на къмпинги, от които две нощувки на къмпинг в Атина. Не исках да спираме там, но бях обещала на дъщеря ми и племенничката, че ще ги заведа на Акропола.
Дори видяхме костенурка карета карета да снася яйца в полунощ (това беше малко под Гитио), случайно кучето ни я откри. Не знаех, че гнездят и там. Ето и няколко снимки:

# 682
  • някъде ... тук ...
Хехе, няма защо. Аз пък пращах преди седмица един твой стар пост за Хиляду и Лимнионас на мъжа ми Simple Smile
Скрит текст:
Вече не сме в Евия, но и на нас не ни стигнаха 11 дни за всички плажове на източната страна. Обаче колкото палатки видях на Лимнионас, никъде другаде не съм. Даже не стигнахме до морето и беж да ни няма. Ужасна лудница. Катуни, народ...
На Хиляду нудисткия плаж също беше пълен, но на другите беше ОК. Наистина е много як плаж.

# 683
Момичета и момчета, преди няколко дена питах за района на Лептокария. Запазих там, защото е сравнително близо, а имаме само 4 нощувки, и освен това сме с куче и няма много възможности в близост на нормални цени. Не в самия град (или е село?), а извън. Обаче, не намирам почти никакава информация за района или тази, която намирам, хич не ме грабва. И коментрите тук не бяха много въодушевени.

Та се чудя дали си струва да ходим натам или да търся друго място? Имам възможност до утре да откажа резервацията. По принцип търсим спокойно и чисто място, с красива природа, красиви гледки и хубави ресторантчета на брега, както стана ясно на по-близко разстояние, за да не губим време в път. Навалица не искаме, магазини (освен за храна) и нощни клубове не ни интересуват. Като се има предвид, че до сега последните години се подвизаваме предимно по островите, дали Лептокария и "олимпийската" част ще бъдат голямо разочарование, нищо, че сме за кратко? Лошото е, че нямам много време за отказването и за търсенето на ново място, че сме от 30.08...

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 16:39 от Alia1

# 684
Здравейте, утре заминаваме за Неа Перамос. Моля, препоръчайте ми хубави таверни в района.

# 685
  • Once there was a Hushpuppy...
Алиа, аз съм разколебана за Лептокария. Трябваше да платя резервацията в петък, но се отказах. Разглеждам още места, сега се насочих към Ставрос. Видях много красива снимка със зеленина и планини и ми хареса. Все още търся и следя всичко в темата.
Благодаря на всички за препоръките!

# 686
Като се има предвид, че до сега последните години се подвизаваме предимно по островите, дали Лептокария и "олимпийската" част ще бъдат голямо разочарование, нищо, че сме за кратко?
Ако сте свикнали по островите, със сигурност има шанс да ви разочарова за повече от 1-2 нощувки (за толкова сме отсядали и нямаме проблеми, дори сме били в чудесни хотели на атрактивни цени). В района има една-две сериозни археологически забележителности, планини, плажове бол. Но не е традиционно, не е красиво, не е типично гръцко. Има много балкански туристи. Лептокаря е доста смотано място.

# 687
Допълвам с информация за паркирането - Платеният паркинг в началото на комплекса е 7 евро за ден, колите са предимно на сянка под дървета. Започва да работи в 9,30 - запомних го, защото мъжът ми ходи да мести колата там, когато отвори. Преди самия комплекс в лявата страна има безплатен паркинг в нещо като утъпкана нива.
Ние бяхме на свободната зона на плажа в лявата част, защото сме много ранобудни, освен това беше делничен ден. След десет часа вече стана доста пренаселено навсякъде.

# 688
  • софия
Благодаря за инфото относно плажът на Сани!

# 689
iRRa_78, благодаря за отзивите от Афитос - изглежда прекрасно и мисля да отидем. Ще оставим Сарти за догодина, а и там цените в момента за нашите дати са много високи, пък в Афитос изглежда и прекрасно за разходка и обикаляне наоколо.

Общи условия

Активация на акаунт