На море в Гърция 2022 - IV

• 69 964
  • 790
  •   1
Отговори
# 210
Змия, къде сте?

# 211
  • София
Евия
За втори път това лято.

# 212
Здравейте и от мен. Живот и здраве, в събота отново отиваме за кратка почивка до Неа Врасна. Ще тръгнем доста рано, за да избегнем чакането на границата, да видим какво ще стане. Преди не харесвах хич това селце, но след тази година мнението ми доста се промени.
От миналата година обмисляме и покупката на каравана в някой къмпинг, но тази идея все още и отлежава в главите. Дори и за малка къща за ремонт гледаме, предвид колко често пътуваме натам, но засега нищо.

# 213
  • Sofia
За Пелион, както вече са писали от източната страна са красивите плажове, от западната - спокойните. На изток бяхме в Агиос Йоанис, но виждам че в нашето студио не приемат домашни любимци. Като градче е удобно за отправна точка към повечето плажове, а на пешеходно разстояние са Папа Неро и Плака. На запад сме били в Милина и сега съм запазила в Хорто. Малки спокойни градчета със закътани малки плажчета наблизо. Но побързайте с резервацията, защото за първата половина на Септември нямаше голям избор за настаняване още преди месец.

# 214

Привет от Никити!Снимката е по пътя за Kalogria beach.
Някой возил ли се е на корабче от Ормос Панагияс,цени и времетраене?
И от Керамоти до Тасос също?
Кое си заслужава? Обмислям след Никити да отидем до Керамоти за 1 нощувка,за да отидем до Тасос  .

# 215
Предстои ни пътуване до Крит. Кацаме в Ханя - имаме запазени трипове до Елафониси и Балос, тъй като нямаме възможност да наемем кола. Всякакви препоръки и отзиви биха ми
били полезни. Това ни е и първо море в Гърция и ми е доста непознато 😊

# 216
Препоръчайте хубава таверна в района около Ormos Panagias - Vourvourou.
Мога да препоръчам Makis в Agios Nikolaos, ако сте любители на месото. Ако не сте разглеждали селището - струва си.
Във Вурвуру не бих препоръчала Gorgona и Paris - ужасна масовка! На пътя има една таверна - някъде срещу супермаркет Dionysos, нищо особено, но порциите са огромни и в пъти по-вкусни от споменатите "Топ" Gorgona и Paris . Има е две хубави пицарии - едната е вляво по пътя към Кариди, другата е при Кариди - има комплекс с басейн. За съжаление не мога да дам по-точна локация и наименования, не си ги спомням, не ги открих и в Гугъл Карти.

# 217
Тъкмо вървим към Парис, но ще погледнем тази, която описваш.

П.с. с 2 жени на глава не се излиза.
Посетихме Парис. Фулл, шумно, изнервено.
Храната беше добра.

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 18:32 от aiwabg

# 218
Пицарията вдясно преди Кариди се казва "Топ".

Поздрави от терасата ни в Лимнос, където се оказахме малко непредвидено поради логистични препятствия по пътя ни към Лесбос Simple Smile

И един фериботен залез.

Вече сме на крайната цел, гледката тук е дори още по-хубава! Скоро снимки и оттам.

# 219
  • София
Змия, Параход , на страхотни места сте Blue Heart.  Очаквам още снимки да покажете. Страхотна почивка ви пожелавам.
Току-що получих E-mail от уест фери  с който ме уведомяват за промяната на пристанището от Нидри във Василики. часа на тръгване и, че резервацията ми е валидна

# 220
Параход, ще съм благодарна, да споделиш логистиката 😊

# 221
Поздрави от вечерно Бали.
Миналата година идвахме пак тук, началото на юли. Едно и също е, и никакви хора не могат да ми попречат да се чувствам разкошно на този остров.
Критците като цяло казват, че това лято е много хладно.

# 222
От мен един нетрадиционен Тасос Sunglasses

# 223
От мен един нетрадиционен Тасос Sunglasses

[/spoiler]

Дай локация на гуги мапс

# 224
pinko, заповядай:
Kefalogourna waterfall is located in Theologos village in Thassos. Location on Google Maps: https://---shoretner923-3B1yF7Q.
Ето тук има повече информация
https://www.portothassos.gr/blog/waterfalls-in-thassos/

Общи условия

Активация на акаунт