На море в Гърция 2022 - IV

• 70 098
  • 790
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Прекарали сме в Кисамос повече от две седмици, но за пръв път чувам за този плаж – може би, защото принципно нямаме интерес към градските плажове. Simple Smile
Имайте предвид, че вероятността специално на това място (погледнах го на картата) да има вълни, е доста голяма. Ако това не ви притеснява, всичко е OK.
Самото градче е приятно и, всъщност, е най-оптималната отправна точка за пътуване из западната част на острова. Ще ви е много удобно да посетите и емблематичния Балос. Simple Smile Голям пропуск ще е да отидете на Крит и да прескочите този магнетичен плаж. Доколкото знам, има корабчета, които тръгват от Кисамос всяка сутрин и връщат летовниците привечер.
Иначе, Кисамос си е малко по-селски тип селище – по хубост и изящество, според мен, не може да си съперничи с градчета, като Наксос Таун, например.

Балос:

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 09:56 от Blаck Cat

# 406
Здравейте, утре сутрин ще пътувам за Керамоти през Маказа и искам да попитам за трафика има ли опашки някой може ли да сподели.
Според вас по кое време е най удачно да се пътува, мислим рано сутринта към 5ч да тръгнем.

# 407
Не е важно кога ще тръгнете, а кога ще сте на Маказа. Едно е да тръгнете в 5 от Кърджали и съвсем друго от Търговище.

# 408
Не е важно кога ще тръгнете, а кога ще сте на Маказа. Едно е да тръгнете в 5 от Кърджали и съвсем друго от Търговище.
На 200 км от границата сме принципно, да така е.

# 409
Ден с ден не си приличат. Вчера бях в 14 ч. на Маказа / посока Гърция/ и минах за час и половина. Опашката беше 1км и малко според Гугъл мапс.

# 410
Тази сутрин в 5.15 минахме за 5 мин през маказа
В 7 опашката е била след лукойл
Колкото по-рано' толкова по-добре

# 411

Мисля, че това е основното при минаване на коя да е граница с Гърция, ако човек не иска да виси на опашка. Напредне ли денят, е въпрос на късмет.

# 412
Винаги минавам през Илинден , по всяко време се е случвало и досега на опашка повече от 10-15  минути не съм чакала. Вчера,  в 15.00 - 10 минути, пред нас бяха 6-7коли.

# 413

Мисля, че това е основното при минаване на коя да е граница с Гърция, ако човек не иска да виси на опашка. Напредне ли денят, е въпрос на късмет.
Изобщо не е така. Обаче нашенецът знае само два пункта-Кулата и Маказа.

# 414
Blаck Cat благодаря за включването. По-скоро не ни се иска да има вълни. А до Балос няма да успеем да стигнем, тъй като е по-трудно достъпен и отнема цял ден - детето няма да издържи.
Другият ни вариант е да търся нещо на изток от Ханя - без вълни, но и по-далеч от Елафониси.

# 415
  • София
miss26, ако има вълни от северната страна на Крит, то почти всички плажове ще са засегнати, и на изток, и на запад от Ханя. Спокоен плаж без вълни,  дори при ветровито време, е Ставрос и е само на 20 минути от Ханя. И е съвсем близо до летището.

# 416
miss26, ако има вълни от северната страна на Крит, то почти всички плажове ще са засегнати, и на изток, и на запад от Ханя. Спокоен плаж без вълни,  дори при ветровито време, е Ставрос и е само на 20 минути от Ханя. И е съвсем близо до летището.

Благодаря! Ще го погледна!

# 417

Ами нормално е да мина през пункта, който ми е най-близо. Смятате ли, че ми се минава през Маказа, но като ми е на час път, разбира се, че от там ще мина, но ще ида там рано или ако е възможно, няма да тръгна в събота. Дали си заслужава да пътувам 4-5 часа по български пътища, за да ида на Илинден и да мина за 15мн? Айде по-внимателно с изказванията.

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 19:07 от Lora30

# 418
Blаck Cat благодаря за включването. По-скоро не ни се иска да има вълни. А до Балос няма да успеем да стигнем, тъй като е по-трудно достъпен и отнема цял ден - детето няма да издържи.
Другият ни вариант е да търся нещо на изток от Ханя - без вълни, но и по-далеч от Елафониси.
Колко голямо е детето? За мен Ханя е добра отправна точка за всичко в западната част на острова. Балос определено си заслужава! Не за плажуване, но за разходка и плуване! Ако сте с кола предвижването става сравнително бързо. До Балос от паркинга  има доста слизане и изкачване на връщане, но не е нещо супер страшно. Моето дете( 7г) взе пътя на връщане без проблем в 13ч на обяд в най-големия пек. Около нас имаше хора и с бебета. От Ханя може да се разходите до манастира Holy Trinity (Agia Triada). Впечатляващо място!

# 419

Ами нормално е да мина през пункта, който ми е най-близо. Смятате ли, че му се минава през Маказа, но като ми е на час път, разбира се, че от там ще мина, но ще ида там рано или ако е възможно няма да тръгна в събота. Дали си заслужава да пътувам 3 часа по български пътища, за да ида на Илинден и да мина за 15мн. Айде по-внимателно с изказванията.
Много съм внимателен даже. Дали си струва да чакам 2ч. на Маказа и да припаля колата 50 пъти, отколкото да карам 2 часа и да мина за 3 минути на Илинден? Не мисля! Предишните години минавах само през Маказа, но този юли минах в събота през Илинден и в 9.30ч. имаше 2 коли. Минах без да гася колата. На връщане в 12.00ч. бях трета кола. Сега пак ще пътувам в началото на септември и пак ще мина оттам. Ще се радвам повечето да мислят като Вас.

Общи условия

Активация на акаунт