Всичко за всички марки гел лакове - тема 41

• 29 385
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Аз ще сменям за 2-ри път акрил гела на Коди (който впрочем се разтваря в течност за сваляне на гел лак), защото нещо не правя като хората (чупи се на някои пръсти почти през средата). Нещо техниката ми куца.
Четката ми стана рошава, какво трябваше да й направя за да се сплеска пак ?

# 181
  • Бургас
Аз пък да ви споделя нещо забавно, а може и за някой да се окаже полезно Simple Smile
Миналата седмица си обикалям в Лидл (не в БГ) и виждам едно черно шишенце UV Gel top coat, че и намалено, на супер цена около 5лв. И не, че скоро не си взех топ Secretly от който съм много доволна, ама нà. Викам си един топ никога не е излишен и го взех. На другия ден си правя аз маникюра с един семпъл бледо розов лак тип цветна база и за малък акцент слагам воден стикер на единия пръст. Мажа топа и пека. Обаче забелязвам, че картинката се е размазала/разложила, все едно със спирт или лакочистител съм я поляла. И тогава ми светна, че нещо не е наред. Сетих се вашите съвети за тест с намазване върху алуминиево фолио и изпичане, само че аз не пекох. Ами изсъхна си са за нула време. Та в заключение и с извинение за подробния разказ, ама това не е гел, да знаете. Иначе си е в непрозрачно шише (което пак оттук научих като признак за гел)

# 182
  • София
Привет, някой ползвал ли е лакове на марката Tertio? Пише нещо на италиански, но в същото време е произведена в Китай, та се притеснявам малко да я ползвам заради съставките. Подариха ми един много готин цвят и съм 50/50 да го пробвам.

Аз с тях стартирах - база свят и топ и съм доста доволна! Simple Smile
По-добре се разнасят от Клареса например.

# 183
  • Варна

sunny-n
Това е топ лак,който си се пече в лампата и съхне за отрицателно време така,но може да си изсъхне и на въздух де. Ползвам го когато си лакирам сама краката/педикюр с гел лак не правя/ и не ми се чака да съхне 100 години. Идеален е и за маникюр с обикновени лакове. Сваля се с лакочистител като нормален топ.  Едно време бях зарибила сума народ тук с тоя на SNB Grinning

# 184
  • Бургас
prinzesata, възможно е. Факт е, че изводите са мои, на гърба на шишето няма нищо друго освен баркод, нито състав, нито начин на ползване. Така или иначе аз си сложих отгоре и един слой rubber top Secretly и вече седмица съм добре, без поражения на лака

# 185
Ув топ-а е хубаво нещо 😀 аз имам на Месауда и Перфект, този на Месауда го ползвам при лакиране с обикновен лак, пека го 2 минути. Разреждан е няколко пъти, но още върши работа.
Имам и топ на СНД (обикновен) в непрозрачно шише, съхне сравнително бавно и не е УВ.

# 186
  • Бургас
Само че на SNB пише, че се втвърдява по UV/LED ,  а се сваля с лакочистител. Ако тош от Лидл съхне на въздух и се сваля с лакочистител, кое му е UV-то тогава? Да е по-траен ли или по лъскав?
Ще пробвам разни варианти като ми остане време.

# 187
  • София
Аз си купих от един китайски магазин 2 лака на Tertio - с единия правих педикюр на майка ми, с другия се намазах аз и след около 2 часа получих алергична реакция. Явно някоя от съставките не ми понася, затова и не бих го препоръчала (имала съм подобни инциденти и с други китайски лакове), но пък майка ми няма никакви проблеми с него.
Момичета, за колко време горе-долу пристигат продуктите от makeup.bg? Искам да пробвам продуктите на Hi Hybrid, надявам се да няма проблем с тях откъм алергии.

# 188
Раче Oсмокраче, може би зависи от продуктите, но средно е м/у 5 до 7 раб. дни. Имала съм случаи поръчвам в понеделник и идва в петък, понякога от понеделник до понеделник, а последно беше сряда-понеделник. При мен идва една много любезна мацка и ми ги носи до офиса.
Като казахте китайски лакове - на майка ми онзи ден и коригирах един пръст и се оплака, че я събри и не и е комфортно. Съответно само него беше пекла в лампата, а не цялата ръка. Дали е някаква алергична реакция или лампата повече я е изпекла, че все се оплаква от новата лампа, че и пече много. А и сложих един по-стар лак(от най-първите ми) на китайчетата прити, но искаше точно този цвят. Дали е от лака, да рискувам ли  да я лакирам пак? Нзправих и и педикюр, а там нямаше проблем. Попринцип и аз и тя имаме слънчева алергия. Такова чудо за пръв път ми се случи. Казах и да махнем лака напълно и обясни, че мохе да е алергия, но ми отказа.

# 189
  • на брега на морето
Щом имате слънчева алергия, може и да е такава, а не от лака. И на мен ми излизат понякога малки ситни пъпчици ( алергия) заради слънцето на някои пръсти. И минават бързо.

# 190
Да, на мен са ми излизали по ръка и деколте и не нея също, ако много ме е напекло слънцето, особено ако съм била в държава с по-силно слънце. Тя миналата седмица се върна от такова място  и се ччудя дали е това. Иначе с педикюра нямаше грижа никаква. Та дали да рискувам и да я правя само на 99 сек или да изкарам старата лампа и нея там да я правя? От нея нямаше оплаквания, че много и пече. Или хич да не рискувам?

# 191
Karmilla, може и да не е от лака, а новата лампа да е наистина силна и мощна и от нея да се получава проблемът. С други лакове имала ли е сърбеж? Аз лично бих зарязала Прити-то за всеки случай, дори да не е от него, щом и без това е старо, а имаш нови лакове от мейкъп, не бих рискувала.

Иначе при мен също пристигат за около седмица с куриер на Мейкъп, със Спиди е една идея по-бързо.

# 192
На 22.07 вечерта пуснах поръчка от Майкъп,днес я чакам. 😍 Иначе имах мейл за 28 или 29-ти,но явно са по-бързи. Имам и подаръче някакво,а и ваучер за 5 лв отстъпка за следваща поръчка. 😁 Много са хитри.

# 193
О да, определено повече няма да рискувам, за да премахна един фактор повече. И независимо какво иска ще и слагам само от полските и украински марки. Иначе не я кълцам, кожа не мажа, хубава база и топ слагам. Ще пробвам следващия път с нови лакове, на слабата програма пък дано няма проблем, че от алергии много се притеснявам.
Мейкъп нямат грешка. Напоследък са ми любимци и  то благодареие на Есмералда, която ни зариби. В началото трудно се оправях и ми се струваше по-малък избора и за това малко го ползвах. Като го разучих и попаднах в заешката дупка. Даже продукти за коса си поръчах на милкшейк и за сега съм доволна - легитимни са, а бяха на промоция.

# 194
Anyyyone, късметлийка си, на мен никога не са ми пращали подарък или ваучер за отстъпка, а ме е срам да кажа колко поръчки имам с тях Tired Face

На мен една от първите ми поръчки с тях беше страшна мъка и борба, заплахи с КЗП и тн, защото ми бяха пратили един дефектен полигел, но все пак им дадох шанс отново, защото само те зареждат толкова продукти за нокти, които харесвам, на такива достъпни цени. Като цяло са ок, от време на време има някоя фира, но не е фатално.

Общи условия

Активация на акаунт