Всичко за всички марки гел лакове - тема 41

• 29 306
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
О,да. Какво съм търсила и аз. 😆

# 361
  • София
Реших да пробвам с къси квадратни за първи път 😁

# 362
  • Варна
Есмералда колкото повече режеш и пилиш кожи толкова по-бързо растат. Руски маникюр с ремувър няма как да направиш. Моят е на SNB и върши добра работа,но той маха само птеригиите. Ако нещо стърчи клъцвам с клещите иначе кожи не режа. Маникюристката ми прави апаратен,но мен ме търпи с моите капризи. Не давам и точка. Изключително тънки са ми кожите и при всеки опит сме стигали до кървища.

# 363
Принцеске, и да не ги пипам изобщо, пак са така. Но не ме дразни, когато съм без лак. На майка ми ги обработвам по същия начин и почти няма.
Просто тип кожа. Моите са загрубели и почнали да растат много от доста години Grinning

# 364
И моите кожи са зле. Винаги съм ползвала римуувъра на Коди. Ако има нещо стърчащо след това клъцвам с клещите.

# 365
Аз съм много доволна от този римувър

# 366
Не съм доволна от римувъра на Евелин, а и като цяло с никой нямам задоволителни резултати.

# 367
  • София
Имам проблем, дали е алергия? Мина около 1 ден откакто направих маникюра. Първо безименния пръст на дясната ръка леко се поду точно над плочката и помислих че някъде съм го ударила. После и показалеца на лявата се поду и помислих, че може да е от маникюра. Прикачих снимка на втория, но не знам дали си личи на снимката. Не боли, само като го пипна леко се усеща. Обаче ме е страх да не стане по-лошо. Ползвам база и топ каучуковите на коди в черни бутилчици. Цветът е куча марка, mtssii. Укрепих със твърд гел на ibd, уж бил добър?! Но нито един от продуктите не съм го докосвала до кожа, много съм внимателна. Докосват само нокътната плочка. Сутринта преди да се подуят си намазах ръцете със зехтин уж да са по-меки и започнах да се съмнявам да не би пък на него да му е свършил срока, не знам вече... Какво мислите?

# 368
Да не би да си порязала кожата и от там да се е получило възпаление? Дай снимка на пръста и в анфас.

# 369
  • София
Качвам снимка на двата. При първия, който се поду, вече не усещам дискомфорт като го пипам, но отстрани особено все още ми изглежда подут. Дали пък не съм ги препилила с пилата, като оправях кожите? Ама като пилех нямах проблеми 🤔
На подутите сложих стрелки, защото не мисля, че на снимка е толкова забележимо, но може да се сравни с другите пръсти

# 370
Възможно е и от обработката на кутикулите да е, но пък подуването не е никак малко. Обикновено при алергична реакция има малки мехурчета, зачервяване и сърбеж, а не подуване.

# 371
  • Варна
Здравейте.
Първо искам да ви благодаря за хубавите теми! Благодарение на вас от месец май сама си правя маникюра.
Понеже ноктите ми са много тънки, меки и чупливи и на всичкото отгоре явно имам мазна плочка, тъй като не задържат гел лак за повече от седмица си взех системата на Коди, като цвета е друга марка. Все още пробвам варианти, за да видя как ще ми издържа най-много и на мен как ще ми допада - два слоя база - тънък и с укрепване, три тънки слоя база, понеже нещо не ми се получава това бомбе. Първия път (късмета на начинаещия) с един тънък слой база и с укрепване ми издържа най-много - 3 седмици, като изключим показалеца на лявата ръка, който се надигна откъм свободния край на 4-я ден, но след като го направих отново не мръдна. Мислих да го държа да видя дали ще издържи месец, но се появи повод и трябваше да го сменя. Знам, че 3 седмици е препоръчително, а и мен ме дразни като израстне, но само за проба.
Когато ми се наложи да правя само единия пръст забелязах, че топа сякаш се е изтрил. Нали в лампата има един синкав цвят и когато си правя някой пръст след около 5 дни виждам че този синкав цвят не е по целия нокът, а точно изглежда като изтъркан покрая. Иначе нищо няма, нито обелено, нищо.
Другия проблем, може би, топа ми се вижда доста течен. Ако сложа нормално количество ми се разтича, ако сложа много тънък слой не издържа. Аз правя по един пръст и пека, ако реша да лакирам всички с топ и после да пека, дори с много тънък слой ми се разтича. Не знам защо се получава така.
А във видеа съм виждала и съм чувала да говорят за по гъст топ с който може дори да се направи като леко вграждане. Дори гледах на едно място че го обръщат като базата да се изравни.
На предната страница прочетох, че този топ на Коди се маха трудно(всъщност не знам дали точно за този става въпроса, моят е rubber top gel), а аз въобще нямам такъв проблем. С нормална пила си го махам и после другото махам с течност.
Моля дайте съвет, или препоръчайте марка хубав топ!

Последна редакция: вт, 09 авг 2022, 23:31 от Magdi

# 372
  • София
Благодаря, Есмералда, ще видя по-натам как ще бъде. За сега не е сериозно.
А добра идея ли е редките лакове да се слагат за малко в хладилник, за да станат по-гъсти? От жегата дори твърдия ми гел се беше втечнил 🤔 Специално той ми трябва по-гъст, иначе не мога да поудебеля и се разтича 😆 иначе на коди не е ли най-добрия топ 🤔 така бях чела

# 373
  • Варна
meoww на възпаление ми прилича и на мен. Не е алергия. мажи някакъв антисептик или чаено дърво/масло ако имаш/. Аз съм си накапала в маслото за нокти чаено дърво. Дезинфекцията не е излишна.

# 374
И според мен е в следствие на нараняване - по-грубо избутване на кожичките плюс препиляване с ел пила, да кажем. Наблюдавай го и утре и ако не стане по-зле, значи всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт