Всичко за всички марки гел лакове - тема 41

• 29 275
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, момичета! Отскоро се уча и аз да си правя сама ноктите. Подариха ми стартов комплект, поръчах си и други цветове от Алиекспрес като четох препоръките ви. Засега, мисля, че се получава, но имам още да уча.

# 496
Благодарение на съфорумка се сдобих с гел ноктите gel x. Та на кратко ... Изключително увредени нокти от професионалист. В последствие започнах да усещам, че леко ги гризкам (стар навик, забравен от години, явно сега като бяха олюспени и се върнах към това да ги оформям със зъби).

Изобщо не съм доволна, но мисля да не се отказвам.

,
Скрит текст:
Защо не опиташ с полигел и формичките към него, аз си ги правя така, в случай, че ми се счупят. Лесно се работи с него, има и клипчета в ютуб.

# 497

Не е, отлепя се, за нокти, който нищо не държат препоръчвам с две ръце тази. На щерката нищо не и държеше с тази се роди.
https://makeup.bg/product/546378/
[/quote]

Над, това база от сорта на kodi lint ли се води?
Много ме чопли да си я поръчам, но ако е подобна няма смисъл.

# 498
M_Oliviya, пише fiber base и ме води на мисълта, че е като линт базата на коди с фибростъкло.
Елена, супер се е получило. Може ли да разкажеш подробно как залепи, имаше ли затруднения? Любопитно ми е, защото имам прителка гризач с по-малка плочка. Изградих и веднъж с гел и хартиена форма ноктите, но беше дълго и предвид колко време издържа - за мен не си заслужава, въпреки че тя каза че в сравнение с други изграждания дълго и е издържало. Но все пак търся друг вариант за нея и ще ми е интересно някой с подобни нокти да ми сподели опит преди да куппя формите.

# 499
  • София
Пробвах с полигел преди и беше страшно. Излезе от всякъде изпод формите. Изобщо не ми се получи.

Karmilla общо взето никакво затруднение нямах. Ще видя как ще е като трайност. Почистих кожичките, обработих си ноктите леко с пила, праймер, после сложих тънък слой база и изпекох. Преди това бях си подготвила изкуствените нокти по размер и бях изпилила леко, колкото да стане грапаво там където ще залепне за моя нокът.

После слагах база (каучукова на Коди) на тях, слагах ги върху моя нокът, придържах ги, а дъщеря ми държеше лампата над нокътя, който правя. После изрязах, матирах с буфер пила и вече стандартно лакиране - база, два слоя цвят и топ.

# 500
Елена, браво ! Много добре си се справила. Моите първи пъти с полигел бяха ужас. Още не съм си купила пила … Без нея няма да ми се получават добре.

# 501
Благодаря ти за полезната информация! Ще се радвам да споделиш и за трайност и имам последен въпрос - колко време плюс-минус ти отне. Съжалявам за въпросите, но сте с подобни нокътни плочки и сте гризачи, а търся решение за нея, което хем да е удовлетворяващо като резултат и трайност, хем да не ми отнема около 6 часа за маникюр, който по моите критерии не е траен. Въпреки, че четейки мения и преди за гризачи и изграждания времето з носене е ок, но не си заслужава толкова време правенето.

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 12:29 от karmilla

# 502
Здравейте,

Пристигна ми базата с частици на UR sugar и снощи на бързо си направих един маникюр. На едната ръка съм ги разпределила доста по добре от другата. 😄
Формата няма да я коментирам не ме бива просто. 😄

Скрит текст:

# 503
Влизам да похваля млечната база на Сикретли. Самоизравни се, прозрачният ефект е налице. Нищо общо с млечната ръбър база 17 на Клареса. Изобщо, нищо общо с всички бази, които съм ползвала досега. Не ми се даваха толкова пари, но сега не съжалявам изобщо.

# 504
  • Бургас
hrrisss, покажи как изглежда - и опаковката и лакирана на ноктите. Аз съм много доволна от топа на Сикретли, та нищо чудно и база да взема, макар че имам едно голямо шише от руска TNL, която за съжаление вече не доставят до България.

# 505
Здравейте,

Пристигна ми базата с частици на UR sugar и снощи на бързо си направих един маникюр. На едната ръка съм ги разпределила доста по добре от другата. 😄

Скрит текст:

Коя е базата, кой номер?

# 506
Здравейте,

Скрит текст:

Коя е базата, кой номер?

Rubber base gel 09

# 507
Показвам с уговорката, че нищо не съм си обработвала. Лятото едва дишам от умора.

# 508
Кой топ на сиктетли ползвате? Аз имам един, който се води rubber, но е ужасно гъст, трудно се нанася - консистенцията е като на база

# 509
Реших да правя омбре. Нещо се измъчих пощ в жегата, а с жмцре четката преля на черти. При вски изгледани клипчета не се справих баш и не разбрах къде бъркам. Всеки пръст стана сам за себе си. На всичкото отгоре реших да пробвам водни стикери д прозрачен печат - там по-лесно стана и е удобно, защото виждах хубаво къде хлясщом стикера и добре хрилепна по нокъта за разлика от поставяне с пинсета. Ако правите омбре с четка хубаво изтегляйте краищата,.че свощи в тъмницата 100 часа коригирах. На живо  изглежда една исея не толкова калпаво.

Общи условия

Активация на акаунт