Всичко за всички марки гел лакове - тема 41

• 29 280
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Принцесата, аз не говоря за белеща се база в случая, а за стандартна Коди каучукова или линт.
Но дори и с белеща се база моите нокти пак бяха тотал щета. Пробвах веднъж и никога повече не бих си го причинила. Може и за някого да работи, но аз лично съм абсолютно против. Всеки метод на сваляне крие рискове, ако се прави калпаво. Всеки си преценява кой е най-добрият метод за сваляне за него, аз просто давам идея защо според мен покритието на Алмира не държи повече от 10 дни.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 13:18 от esmeralda23

# 526
  • София
Ще си позволя да не се съглася с последното мнение. Ползвам белещи бази от много години и когато се прави грамотно беленето е най-щадящия метод за поддръжка на маникюр. Нямам проблем с трайността. На маникюр ходих близо година от мързел и ме лакорайа стандартно с тая разлика,че слагаме слой белеща база под цялата дандания без запечатване ма свободния край.
 Свалям си го сама предния ден преди часа и ноктите ми са все едно ме са били лакирани.
 Вече съвсем друго нещо е ако някой е решил да кърти стандартно покритие.....Но това не е белене,а мародерство.
Може ли да споделите марки белещи се бази и откъде ги купувате.И аз се оглеждах за такива,но не искам да поръчвам онлайн, а от реален магазин.Благодаря

# 527
  • Plovdiv, Bulgaria
Освен с електрическа пила, по какъв друг начин махате лака в домашни условия? С тия течности лесно ли се случват нещата?

# 528
Някои сва;ят с пила, други киснат, трети правят каре(преди да се сложи гел лака се поставя по средата на нокътната плочка о бикновен лак с цел по-лесно сваляне) и пак киснат, четвърфти ползсват белещи се бази, които добре ввървят с каре. Зависи от лака и течността, но средно гел лак трябва да падне за 10-20 мин. Някои лакове, особено китайските, обаче много трудно падат и са упорити. Аз не кисна, свалям с пила.

# 529
  • Варна
Ел пилата не ми е силна страна...Не,че не мога да сваля покритие с нея-мога,но ш...ят прахоляк ме побърква. Ами не е моето-сори. Даже с маникюристката ми сме водили люти спорове по темата.
Кисненето с течност също не е моето. Кожата ми не държи на ацетон и след 2 поддръжки се налага да спра да ползвам гел лак или да търся алтернатива.
Белещата база за мен си е най-доброто/но това съм си аз с моите странности/.

B.U 2 белещата база,която ползвам в момента е на IBDgel от али. Почти като Алесандро е и като консистенция и като държание върху ноктите.
Имам и една съхнеща на въздух/смърди на мухъл/ на Neess от мейкъп.  Първата се пече в лампа и е желязна. Сваля се без проблем върху каре с микросел.
 Втората е също прилично държаща,но под нея не слагам каре. лакирам внимателно на 1мм. от свободния край. Отгоре стандартен протокол.

# 530
  • Шумен
Аз свалям с киснене и вече явно свикнах и се научих, но ноктите ми са си супер след като сваля лака, гладки и здрави 😊 искам да си взема Ел.пила, но все още не съм се престрашила 😄
А това е новият ми маникюр ☺️

# 531
Аз свлям като пиля топа и малко от цвета  с обикновена пила. С пилата не мога да махна целия цвят, можеби с Ел пила бих успяла, но сега нямам пари за да пробвам 😀. После кисна с лакочистител няколко минути и махам останалото с метален избутвач☺️. С метален избутвач си работя повече от 15години,та си го познавам добре. Знам, че това е най-лошият метод, според преобладаващото мнение, но ми е най-удобен. Като сваля лака ноктите ми са здрави, твърди и лъскави.Сменям лака всяка седмица. Базата която ползвам е някаква обикновена на Quadra, която се каня да сменя. Не ми държи дълго, но не мисля, че е от съсипани нокти. Преди обикновени лакове ми държаха по 2-3дни и почваха да се белят. Предполагам, че с друга база и цветове ще държи повече. Сега пробвах друг лак, не на Quadra, вече една седмица не е мръдна, но пък цвета ме дразни и ще го махам😊 А и бързо ми израства и не мога да си представя след 3 седмици например, как ще изглежда?

# 532
Определено имам проблем със свалянето на гел лака. Базата ми е каучукова на Коди. Кисна и след това избутвам с избутвач, но на места виждам, че лака пада с все част от повърхността на нокътя. От скоро правя маникюр вкъщи. Вчера свалях лака и оставих ноктите да си починат. Изглеждат ми наранени. Как се прави това каре точно, за което говорите? Или да си купя от тази белеща база? Моля за помощ момичета Sad

# 533
С обикновен топ лак (не гел) се прави карето,като слагаш само в средата на ноктите,не до края. От всякъде да имаш поне 1-2 мм без каре,че иначе ще се отлепи лесно. Чакаш да изсъхне и вече върху него си слагаш базата и продължаваш както си се действа.

# 534
От Мейкъп винаги ли поръчките пристигат след 1 седмица? Не че ми беше спешно маслото за кожички, де. Забелязах, че на доставчик беше посочена полска фирма. Може би затова се бавят толкова.

# 535
  • Plovdiv, Bulgaria
А какви течности за сваляне използвате? Или някой изпитан лакочистител?

# 536
Аз съм доволна от тази, съдържа ланолин и не изсушава толкова ноктите и кожата.
https://makeup.bg/product/513631/

# 537
  • Бургас
https://vian.bg/bg/nachalo/511-forte-%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D1 … %D0%BC%D0%BB.html
Аз ползвам този на Форте откакто слагам гел лак. Доволна съм, но не мога да сравня с други. Хубавото е, че го има почти във всички парфюмерии и се ползва дълго време.

# 538
От Мейкъп винаги ли поръчките пристигат след 1 седмица? Не че ми беше спешно маслото за кожички, де. Забелязах, че на доставчик беше посочена полска фирма. Може би затова се бавят толкова.
Уж склада им е в Полша.
С малкия карахме известния вирус и ноктите ми направиха месец- добре,че бяха с неутрална база и не личеше.
Скрит текст:
Сега отново съм с Клареса - тънка подложка база 4 и изравних с 5
Скрит текст:

# 539
  • Light of Zartha
Обичах, френският е феноменален! Останаха ми очите! Аз съм с едно омбре но хич не ми харесва. Базата ми свърши и не е хич равномерно. В момента сме на море и е израснал, а пък в събота на сватба. Много не ми харесва но няма как. Основата на френския е с бази клареса предполагам?

Общи условия

Активация на акаунт