Хайде на театър - 9

• 105 392
  • 999
  •   1
Отговори
# 150
# 151
Още един + за "Една задръстена звезда" в Сатирата. Целият състав се раздаде, много добра игра и отново с любими и добри актьори! Петър Калчев е № 1 в този спектакъл!
Много добра комедия, пресъздаваща на какво е способен човек в името на егото си.
Сюжета, ако някой не го разбере, ще му се стори просто една обикновена комедия с много смях, но всъщност е нещо много повече.

# 152
На 18-ти ноември се играе в Сатирата, все още има свободни места Simple Smile

[/b][/b]
Момичета, къде дават "На живо", моноспектакълът на Александра Сърчаджиева. Прочетох една рекламна статия за "Биотен" с нея, в която коментира моноспектакълът си и ме просълзи на път за работа. Много искам да го гледам.

# 153
Момичета, къде дават "На живо", моноспектакълът на Александра Сърчаджиева. Прочетох една рекламна статия за "Биотен" с нея, в която коментира моноспектакълът си и ме просълзи на път за работа. Много искам да го гледам.

Аз го гледах в Сълза и Смях миналата година. Страхотно представление.

# 154
Този уикенд ходих общо на две театрални постановки и един мюзикъл.
Първо започвам с "Фантомът от операта" в Музикалния театър. Класика. Всичко, което съм гледала в Музикалния театър е истинско изкуство, без пошлост и кич. Препоръчвам за ценители.
Следва "Пепеляшка" в Младежкия театър. Смятам, че децата не биха я разбрали. Твърде модерен прочит на класическата детска приказка. Не ми хареса, че не я бяха адаптирали за детския вкус. За възрастни е по-подходяща. Преиначиха приказката и в крайна сметка мащехата не беше представена толкова лоша. А и дъщерите на мащехата, а и принципът бяха жертва на токсично отношение, дори повече и от Пепеляшка. Не ми хареса, че дъщерите на мащехата се играеха от един актьор, с маска, която трябва да съвместява двата различни персонажа. Същата концепция бяха възприели и по отношение на стражите на принца. Като цяло не я препоръчвам.
И накрая "Горчивите сълзи на Петра фон Кант" в театър "Сълза и смях". Това ми хареса най-много, може би и защото средата ми до някъде е такава истерична, като Петра. Аз лично много се забавлявах, не открих никаква драма и горчивина. По-скоро един творец, който черпи енергия, като натоварва околните. На мен много ми хареса, но имаше хора, които си тръгваха от постановката, така че може и да не се одобри от почитателите на по-класически и умерени пиеси. От категорията на "Тирамису" е. Типично женска пиеса.
Ако някой иска да води деца и да възпитава вкус, само "Фантомът от операта" е подходящ. Другите бих ги нарекла: особени.

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 21:42 от christina1980

# 155
Здравейте, нахлувам в темата, с въпрос коя постановка е подходяща за ходене семейно- с дете на 10 години? Има много забавни спектакли, но и с много цинизми.

# 156
Законът на джунглата в Музикалния

# 157
Минавам да благодаря за препоръките за "Лабиринт" във Възраждане. Отдавна не бях плакала на постановка, а играта на Свежен Младенов беше безкомпромисна от първата секунда на сцената.

# 158
  • софия
"Антигона" на Морфов. Спектакълът, типично по Морфовски, напълни всичките ми сетива. Донков е колос (колкото и да ми е неприятен в реала). Останалите артисти, с изключение на Торосян, са от Плевенския театър. Не са ми познати, но и те бяха добри. Милена Ерменкова ми направи силно впечатление.
Не съм театровед, театрален критик. Ако не усетя как е минало времето, за мен постановката е хубава. В Антигона краят дойде бързо.
Силно пристрастна и престрастена съм към Морфов. Това ще е пореден негова спектакъл, който ще гледам пак и пак, докато мога.

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 07:52 от zvаnchе

# 159
  • Разпиляна във въображението
Торосян също е в трупата на плевенския театър. Дъщеря ми и класът й ходиха на неговия спектакъл Harlem shake и й е харесал.

# 160
  • София
"Антигона" на Морфов. Спектакълът, типично по Морфовски, напълни всичките ми сетива. Донков е колос (колкото и да ми е неприятен в реала). Останалите артисти, с изключение на Торосян, са от Плевенския театър. Не са ми познати, но и те бяха добри. Милена Ерменкова ми направи силно впечатление.
Не съм театровед, театрален критик. Ако не усетя как е минало времето, за мен постановката е хубава. В Антигона краят дойде бързо.
Силно пристрастна и престрастена съм към Морфов. Това ще е пореден негова спектакъл, който ще гледам пак и пак, докато мога.

Цитирам те, за да не повтарям. Едно към едно с моето мнение.
Отдавана не се бях чувствала толкова заредена след представление и за пореден път си дадох сметка, колко много Морфов липсваше на сцената на НТ. И аз ще гледам отново. Дано по-често гостуват в София.

# 161
  • софия
Допълвам се: не само не разбрах как мина времето на спектакъла, но  атмосферата и той продължават да седят в мисълта ми. Не е представление 2+ часа, в които си бил изцяло погълнат от това, което се случва на сцената, след което, на следващия ден, е останала "лекотата на вечерта". Истински пълноценен спектакъл.
Искрено уважавам таланта на Морфов да представя дълбоки теми и сериозни постановки с привидно олекотени похвати. Винаги първото гледане ме заслепява, а всеки следващ път осъзнавам нещо ново и нищо от малките детайли не е самоцелно.

# 162
  • София
Законът на джунглата в Музикалния
взех билети за декември, две деца и баба. Дано им хареса... Колебаех се за Лешникотрошачката, но този спектакъл за деца ще е по-добър Thinking

# 163
  • София
Много благодаря за отзивите за Антигона - отдавна я заглеждам, вкл. за Плевен, взех билети за София на 22.12. Ако някой иска - вече се поизчерпват.

# 164
Може ли отзиви за " В очакване на Годо". Дават го в театър на Армията. Да ходя ли за билети?

Общи условия

Активация на акаунт