Хайде на театър - 9

• 105 202
  • 999
  •   2
Отговори
# 855
  • В страната на бурите
А аз благодаря за препоръките за "Дишай"! Много силно, на моменти тежко, на моменти смешно, почти разплакващо, развълнуващо... Одавна постановка не ме бе грабвала така. Слагам я в Топ 5 на любимите ми. Страхотна игра на младите актьори.

# 856
  • София
Здравейте,
Коментари за постановка ОПЕРАЦИЯТА в Открита сцена "Сълза и смях"? Предстои да го гледат този петък Simple Smile

# 857
При условие,че автор е Иво Сиромахов е ясно за какъв хумор иде реч.Не особено стойностна,но тогава бях в нужното настроение и много се смях.По принцип харесвам Орлин Горанов и Мариан Бачев.

# 858
Аз много се забавлявах на нея, компанията ми също. Но и ние търсихме нещо точно такова особено след поредица от постановки , които бяха разочароващи въпреки големият им вложен смисъл.

# 859
Аз вчера също гледах "Дишай"и въобще не ми хареса. Явно съм много стара за "тези драми"- дали да имам дете и целия словесен порой, породен от това.

# 860
  • софия
Не бих казала, че акцентът на "Дишай" е дали да имаш дете или не. Постановката е за взаимоотношенията и Бойко Кръстанов и Елена Телбис великолепно те увличат в тях.
Театърът е думи и игра.

Споделям един любим Захари Бахаров от Поетите със стихотворение, на което всеки път се смея.

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 20:00 от zvаnchе

# 861
"Моето мъжко момиче" - френска комедия с Билалов и Мая Бежанска. Много готина постановка. Свеж хумор и теми за размисъл. Заслужава си. Смяла съм се от сърце.

# 862
"Моето мъжко момиче" - френска комедия с Билалов и Мая Бежанска. Много готина постановка. Свеж хумор и теми за размисъл. Заслужава си. Смяла съм се от сърце.
Благодаря за отзива. Тъкмо ми се гледаше нещо забавно и разтоварващо и съм хвърлила око точно на тази постановка. Blush

# 863
  • София
"Операцията" с Орлин Горанов е от най-скучните и крадящи времето ми неща, което съм забравила на секундата. Но едно нещо помня - пълното отсъствие на артистичност у Орлин Горанов.

# 864
  • София
Ама това певецът ли е....че кой го отразява вече?

# 865
Номинациите Аскеер излязоха! Мисля, че са с една идея по - интересни като избор от Икарите! Гледала съм доста от спектаклите. Имам няколко любими номинации, напълно заслужени според мен: Бойко Кръстанов и Елена Телбис за “Дишай“ , както и режисьорът им Марии Росен. Великолепни, чувствителни актьори, гледаш ги и си казваш, защо не са всички като тях! Лилия Маравиля за “ Петра фон Кант“ - независимо, че имам задръжки към самия спектакъл, смятам че Маравиля демонстрира урок по актьорско майсторство, много е трудно да издръжиш такова тежко представление с неравностойни партньори! Даниел Кукушев за Обещанието. Ами това е най - впечатляващия млад актьор появавал се в последните 5 -6 години. Самия спектакъл също е много силен! Надя Керанова за Антигона - млада актриса, която ми беше непозната, но прави силна роля в спектакъла на Морфов. Самите номинации на Морфов - крайно време беше, след скандалите около НТ. Явно много тежко преживява всичко защото прочетох, че влязъл в болница - дано тези номинации му дадат стимул да продължи напред! Номинациите за Непоносимо дълги прегръдки - добър спектакъл в новото пространство Топлоцентрала, в което все качествени  представления гледам. Ами това е от мен Simple Smile https://www.bta.bg/bg/news/lik/447576-prof-slavi-kokalov-polucha … 7kRbG95lrfsB-waFM

# 866
"Дишай" ми хареса, но аз много трудно казвам "Уау". Актьорската игра е много добра. И все пак тези псувни, от най-каруцарските бяха напълно излишни, не пасваха на героите (тя пише докторска дисертация) и занижават оценката ми безвъзвратно. Всъщност на мен всяка псувня ми действа като шамар. Явно съм доста чувствителна.

# 867
  • софия
Много ми допадат Аскеер номинациите.
За мъжка роля съм силно раздвоена между Бойко Кръстанов и Владо Пенев.

# 868
TildeMoon, отново страхотен анализ, благодаря! Както и на всички други за коментарите, аз още съм в модус кърмене на бебе и не мога да ходя много по театри, но пък ви чета и си записвам. Вече съм набелязала мноооого. И за да не бъде спам, по темата- подарих билети за “Дишай”, без аз самата за съм го гледала, но само от вашите отзиви, и бяха очаровани, много им в харсал, определиха го като много смислена постановка.

# 869
  • София
Много се радвам за "Дишай", напълно заслужени номинации за мен. Явно обаче е постановка, която не докосва всеки, аз я гледах два пъти в рамките на два месеца и ме разрева и двата пъти, докато чух сравнително негативна оценка от близък човек точно по повод на твърде многото говорене /подозирам това включва и ругатните/. Честно казано, докторската степен не изключва ругатните в ежедневието, макар че и аз не съм фен, но не ми стояха изкуствено - хайде така да го кажем.

Общи условия

Активация на акаунт