Хайде на театър - 9

• 105 350
  • 999
  •   1
Отговори
# 840
постановка подходяща за 12 годишен?!

# 841
  • София
12 гневни Simple Smile
И Чехов търси талант

# 842
  • София
И аз глас за 12 гневни. Между другото сцената, обстановката, контактът с публиката в театър “Възраждане” са ми фаворити - толкова е въздействаща тази близост…

# 843
Бай Ганьо е Младежкия театър.

Сега бях в Младежкия на Разделям двойки по домовете.
 Много ми хареса, но беше ужасно задушно и горещо в залата. Двама човека излязоха и не издържаха на задуха.

Между другото това беше последното представление с актьорът Николай Луканов. От следващия път ще е друг актьор, но не запомних името му.

# 844
Хъшове в Народния

# 845
  • Sofia
Хъшове е разкошна, само да се има предвид, че първата част е много дълга. И аз бях с тинейджър, който леко се изнерви.

# 846
Снощи бяхме на Луди за връзване в Сатирата. Ами... много съм объркана. Много благодатен текст, много добра игра на Ефремов, Михова и камериерката - една млада актриса. Но супер вулгарно! И цинично! Обявено е за 16+, но за мен е 18+.

# 847
Хъшове е разкошна, само да се има предвид, че първата част е много дълга. И аз бях с тинейджър, който леко се изнерви.

Трябва да се нахрани преди това! Simple Smile Изпитано Wink А за в антракта му вземете още нещо... (иначе ще омрънка света:))))

# 848
Здравейте, колебая се между две представления. Другарчето ми идва за първи път с мен и искам да е нещо леко и приятна.

"Бай рок" е едното представление, другото е "Свекърва" в ТБА. Знам че са доста различни като тематика, но ако някой има впечатления, ще съм благодарна.

# 849
Бай Рок - страшна тъпотия, според мен

# 850
  • София
"Заешка дупка" в 199 - изключително тежка тематика, специфична. Изумителна Елена Телбис, чудесна актьорска игра на останалите (изключение на един пренавит младеж). Абсолютно неподходяща за деца...

# 851
  • София
Благодаря на дамите, които препоръчаха Влюбеният Шекспир. Прекрасна постановка - декори, костюми, игра на повечето актьори - наслада за душата. Бях с две подрастващи - 10 и 12 г., забавляваха се и не им дойде в повече, макар че е дълга постановка.

# 852
  • София
"Влюбеният Шекспир" като сценарий върви по филма, или?

Вчера бяхме на "Одисей" в НТ Иван Вазов, гостуващ Пловдивски театър - изключително силна постановка, много авангардна визия на Диана Добрева и страхотно техническо изпълнение. За мен си заслужава да се отиде до Пловдив, ако не гостуват скоро пак тук. Нямам представа дали тяхната сцена дава възможност за подобен размах, както тази на Народния театър, никога не съм била там, но пък иначе нямаше да има тази сценография, така че вероятно да.

# 853

Да, почти по филма си върви, но за мен е още по-хубаво защото е на български. Мисля , че са използвали преводите на Валери Петров , ако не се лъжа де, които са истинска наслада . Въобще целия спектакъл е титаничен.

Към него добавям и "Зимна приказка" в театър Възраждане. Шекспир е универсален и изключително благородна почва за театър .

Последно гледах "Легенди за нос Калиакра" на сцена Дарида. Помня, че като малка баба ми разказваше за мястото и как момичетата са се самоубили и бях много впечатлена. Миналага година досетих и мястото и много ме заинтригува самата идея за спектакъл. Беше доста пестелив като сценография , остави приятно усещане. Малко се губех в историите им, но накрая всичко си дойде на мястото.

# 854
  • София
По далечен спомен за филма - да. Много свежо чувство за хумор са вкарали.

Общи условия

Активация на акаунт