Прахосмукачка робот - 23

• 110 699
  • 1 087
  •   2
Отговори
# 855
Като изчетох темата, разбрах, че новите четки са силиконови, явно нямат нищо общо със старите. Абсолютно на всяко почистване чистех четката, навъртяна с косми, оси, колелца и всякакви джаджи..., всичко беше оплетено с косми и задължително трябваше да се махнат. И сега съм с дълга коса

# 856
О, не, определено не е на всяко чистене. Аз съм с коса под раменете и ужасен косопад. Гаджето на сина ми е с коса до кръста.
Но не чистя всеки път четките.

# 857
  • София
Ние чистим всеки път, заплитат се и не бих рискувал да изгори, защото е незаменим помощник. Чистенето ни отнема 5 минути, много по-малко отколкото да изчистя с другата и да мина с моп след това.

# 858
За самопочистващите роботи
С iRobot I7+ съм. Роботът работи всеки ден. Почиствам го веднъж в седмицата - мия контейнера, продухвам със сешоар филтъра, бърша със спирт екстракторите (двете дълги силиконови четки), почиствам средното колелце от навъртяни косми, забърсвам двете основни колела.
Торбичката на самопочистващата база я подменям не по-рано от веднъж на половин година. По самата база няма какво да се прави, освен да се почисти от прах, както при останалите мебели.
Имах и робот без самопочистваща база. Самопочистващият е далеч по-лесен за обслужване.

# 859
Може ли мнение от някой, който има iRobot Combo. Удачно ли е съчетана функцията моп и дали сте доволни така както всички, които ползват почистване и моп на Роборок (примерно).
Преди не съм имала моп към робота и сега се чудя дали ще го ползвам тъй като съм с естествен паркет и много внимавам като го мокря, трябва да е минимално влажно.

# 860
Zanetti,
Аз съм съвсем пресен собственик на Roborock s8 pro ultra. Много години бях с обикновено китайче, прототип й беше някаква Румба (забравих коя серия).
В началото на октомври и аз бях в същата дилема: Дали да прежаля малко повече пари и да си купя нещо самопочистващо се или пак да взема нещо бюджетно и да почиствам след всяко пускане, което честно да си кажа, за мен беше най-големия недостатък на по-старите машинки. И заплитането в кабели и кучешки играчки!
Бях се спряла първоначално на Roomba Combo j7+. Обаче тук ме посъветваха ( Ели, благодаря Blue Heart !) да разгледам Робороците. Прежалих се и взех с8 pro ultra и за момента съм във възторг от него! Малко проблемно беше свързването с мрежата, но се справих и сега си я ползвам с кеф.
Много е рано още да се каже дали и какви бъгове ще покаже, но за момента е топ!
Аз също съм с дървени подове. Имам килими, куче и средно дълга, къдрава и гъста коса. Много добре си прахосмукира килимите и си минава с мопа откритите части на пода. С едно зареждане минава цялата къща - малко над 100 кв. Настроила съм я на всеки 20 мин. да се връща на базата и да си изпира мопа, макар че може би не е нужно да е толкова често, защото виждам, че водата в контейнера не е мръсна.  
 Купих я от Офиситебг. Там беше с 500 лв. по-евтина от другите места, на които я намерих.
Взех си я с фактура и си приспаднах и ДДС-то, та ми излезе на доста добра цена

Ако те интересува нещо по-подробно, мога да ти отговоря, макар и да не ми е много голям опита все още Simple Smile

# 861
Molly, на мен ми стана интересно за дървените подове, та да запитам за какъв под говорим точно?
При мен е естествен паркет (лакиран) и съответно не използвам моп функцията, за да не го мокря с чиста вода.
А в конетейнера не ми се сипва разтвор предназначен за такъв тип под.

# 862
Molly, колко подробно си писала, страхотна си!
Мнооооооого ми хареса, че сама си пере мопа.
И все пак за мен стои въпросът, както и при Kingfan - колко мокро остава след мопа и дали е подходящо за естествен, лакиран, дъбов паркет.

# 863
Не е мокро. Дори на пипане. Не е по-мокро, отколкото като измиеш с ръчен моп. Аз съм с дюшеме навсякъде, с изключение на банята. Да, не е толкова капризно като паркета, но и то си се измята от вода. Не съм забелязала да оставя мокри следи. Няма как да снимам, за да покажа, но мога да опитам на следващото пускане.

# 864
  • Пловдив
Здравейте. ЛГ -тата още работят ,но ми трябва още една за апартамент 100 кв.  Нямам много време за проучване. Мисля да заложа на Румба 9+. Дали 7 или 8 не са по-добри? Някакви недостатъци?

# 865
  • 1st floor
И аз съм си спряла на Роборок S8. В Робосектор я намирам за 1139, намалена от 1500, а психологическата ми граница е 1000. Joy В Техника.бг я има и за 1089, намалена от 1300. Дали да я поръчвам с тези промоции или да изчакам Черния петък?
Сегашната се пооправи и затова имам време. Само мощност ли се гледа, за да чисти добре килими или и друго?
Притеснява ме и wi-fi-я. Какво се случва, ако не мога да я вържа и защо е трудно?

# 866
Непокорна,
Това не ли само робот, без станция?
Така ми се стори като разгледах. А точно за тази серия някъде четох, че не са съвместими, ако се закупи отделно док станцията. Ако е така, то благинките по самопочистването отпадат като екстра.
Свързването е трудно, защото им е куцо приложението. При мен стана, едва когато я показах с друго приложение и от там  дадох ъпдейт на софтуера.  След това нямаше проблем да се свърже и с неговото си приложение. Това го изплагиатствах от една американска група. Два дни се мъчих безрезултатно.

# 867
  • 1st floor
Не държа на самопочистване и цената искам да е около 1000лв., затова избрах най-опростения от трите варианта s8.
Важно ми е да се справя добре с килимите. Твоите какви са? Ние имаме в 2 от стаите някакви средни. Не са като мокет, не са и рошави.

# 868
За 1000 лева ако не чисти добре килими, забрави просто. Не си струва парите.
Разгледай клипчета също за ориентир как чисти килими...

# 869
Ами добре си ги чисти. Моите са по-скоро с къс косъм, но имат високо съдържание на вълна и са доста твърди. Сещаш се сигурно за какъв тип става дума? В коридора имам едни мънички кръгли шагита, които си ги тупам, защото са тъмни и явно ги брои за дупки и ги заобикаля. Но аз го очаквах, защото и китайчето не се спогаждаше с тях. Там само пода чисти и мие.

Общи условия

Активация на акаунт