Как се справяте с отрицателнo настроен мъж?

• 6 652
  • 141
  •   1
Отговори
# 15
Предполага се, че такъв си е бил когато си се влюбила в него и си го избрала за мъж. Какво се е променило, че сега те дразни? И е на почивка с детето и без теб? Мне.

# 16
Пеперудите отдавна са заминали и сега малките тречици са се превърнали в талпи. Или променяш него (нищожна вероятност за успех) или променаш себе си, т.е. начинът, по който възприемаш поведението и думите му.

# 17
Не че нещо, ама с годините повечето мъже се превръщат в мрънкала. А този поначало си е бил такъв.
Та ще повторя въпроса си – какво се промени, та вече не можеш да го траеш? Друг обект на хоризонта, с когото го сравняваш? Wink

Иначе можеш да му направиш фейсбук, ако няма, и да го абонираш за някоя и друга хейтърска група. Да си мрънкат и оплюват задружно международното положение (и българското в частност) на воля. Simple Smile

# 18
Тази година на почивка в компания имаше мрънкащ мъж - това не се трае. Идеше ми да го удавя в морето! Ама то за всичко мрънкаше и бе негативно това момче!
Отначало не обръщахме внимание!
После почнахме да го успокояваме! Неуспокоим!
После да му подмятаме и говорим, че това е натоварващо!
Накрая бягахме от него, но пък жена му какво е виновна ....
Ами ужасно е! Нямам представа близките му как го траят, а и те показват, че се дразнят не е като да не им пука.

Казваш, че това те натоварва - ако не се промени пробвай да игнорираш и да минава покрай ушите ти. Ако не успееш да се абстрахираш не виждам как може да живееш с такъв човек.

Единствения положителен ефект бе, че дъщеря ми след почивката каза, че никога повече за нищо и на никого няма да мрънка.

# 19
Ама кое от двете искаш, да го промениш него или просто неговото мрънкане да не ти влияе? За първото, много си го разглезила, спри му десерта. За второто си вземи едни от ония ситните слушалки, бучни си ги в ушите и си пусни музичка, пък той няма как да не спре да мрънка като няма кой да го чуе. Обаче все пак, сигурна ли си че неговото мрънкане не е оправдано?

# 20
Как се справяте с отрицателно настроен мъж? Моят мъж: все мрънка, все е недоволен, все нещо изисква или има много работа и не може да се справи. Нароварва ме страшно много. Преди, когато бях по-млада не му обръщах внимание, но сега ми тежи. От седмица го няма (на почивка е с детето): аз работя и съм толкова спокойна и енергична, че не мога да се позная. Какво мога да направя, за да не ми влияе толкова?

Ми кажи му да спре да мрънка. И че те натоварва.

# 21
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аха да си отвори устата, за да мрънка и започни някакъв разговор, за да му отклониш вниманието.

Ако на момента не ти хрумне тема, започни да подсвиркваше или да си тананикаш гърлено, ако можеш да пееш - пей.

# 22
  • СИ
Загалвието не е по темата. А иначе, той човекът на почивка с детето. Живот си живее. Мрънкате сега Вие.

Смених заглавието, благодаря,но все пак за мен той е близък. Мрънкам наистина, защото разбрах, че без него се чувствам по-добре, но не искам да се развеждам. Искам да се науча да не ми влияе.

Няма как да не ти влияе. Майка ми е в такова положение на стари години.

# 23
Аха да си отвори устата, за да мрънка и започни някакъв разговор, за да му отклониш вниманието.

Ако на момента не ти хрумне тема, започни да подсвиркваше или да си тананикаш гърлено, ако можеш да пееш - пей.

Или просто да му каже - "Айде спри да мрънка, че ми изпиваш енергията. Вампир с вампира ти"
Joy

# 24

О Ели, на такива хора им го казваш, но те и за това почват да мрънкат Simple Smile
Истината било! Не мрънкали! Ние какви заблудени сме били!

# 25
Този човек, щом такъв си е бил винаги, сега няма да се промени.
Наистина е права авторката, ако може тя да си върне начина на възприемане от по-рано, си урежда живота.

Как' Сийка питаше има ли някаква причина за тази промяна у авторката - защото при мъжа промяна няма. Там е разковничето.

# 26
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мрънкането е свързано с неудовлетвореност, търсене на внимание, роля на жертва и т.н

Тези хора чуват само това, което искат да чуят. Определено това не е определението “енергиен вампир”, ерго подобно изказване има нулев ефект и за двете страни.

Отклоняване на вниманието е единия метод, другият е да се намали стресът при “приемателя”.
Най-добре е професионална помощ за мрънкоча, но такива са дървени глави и са на мнение: “нищо ми няма”.

Жената може да е в критическата и да е станала по-чувствителна.😊

# 27

О Ели, на такива хора им го казваш, но те и за това почват да мрънкат Simple Smile
Истината било! Не мрънкали! Ние какви заблудени сме били!

Ако го казваш и продължават, значи не го казваш както трябва.
Баба ми беше мрънкач голям. Нито дядо, нито никой не можеше с нея да се оправи.
Само аз и моята голяма откровенна уста.

# 28
Само човек имал вземане-даване с перманентен мрънкалник може да влезе в положението на авторката.
Тук въпросът е не как да се промени мрънкалото та да спре да мрънка, а как тя да се промени, че да спре да се влияе. Според мен е невъзможно да стане, защото мрънкачите искат и търсят ответна реакция за да могат още повече да мърморят, да се оплакват, да намират още кусури и проблеми. Те от това живеят - от постоянното захранване с негативна енергия. Вампири са и още как!   Аз не мога да си представя да си прекарам така живота.

# 29
Казваш ясно и категорично: спри се.
Ако продължава- вдигаш скандал.
Ако продължава - си търсиш подходящо решение.
Като цяло ви е нарушена комуникацията и е хубаво да се разберете. Помисли защо той така, а ти така.
Внимание ли търси, недоволства ли изразява, напрегнат ли е.
Ти докачлива ли си станала, изнервена, неудовлетворена та му се дразниш.
Не само годините са проблем, както ти казаха и други, потърси причината.

Общи условия

Активация на акаунт