Как се справяте с отрицателнo настроен мъж?

• 6 651
  • 141
  •   1
Отговори
# 30
Щом без него ти е ведро, енергично, хубаво, направила си грешен избор.
Той си е бил такъв, игнорирала си знаците.
Как да минава покрай ушите ти...малко трудно. Дори да не отговаряш, ще се товариш още повече. Трябва ти броня Wink
Или сериозно да му вдигнеш скандал с ултиматум.

# 31
Те мъжете са си така.

# 32
Или пък може и ти да почнеш да му мрънкаш.
Нарочно. Нон стоп Grinning

# 33
Защо не искаш да се развеждаш, обичаш ли го?
Ей това не го разбирам - не може да го трае, иска да се абстрахира максимално от него, но ще стои с него.
На хартия - "женени са от еди-колко си години, браво!" Браво ли?

# 34
Вероятно, защото не може да се издържа сама.  Забелязала съм, че това е основната причина, поради която много жени стоят в ситуации и връзки, които не ги удовлетворяват.

# 35
Тази година на почивка в компания имаше мрънкащ мъж - това не се трае. Идеше ми да го удавя в морето! Ама то за всичко мрънкаше и бе негативно това момче!
Отначало не обръщахме внимание!
После почнахме да го успокояваме! Неуспокоим!
После да му подмятаме и говорим, че това е натоварващо!
Накрая бягахме от него, но пък жена му какво е виновна ....
Ами ужасно е! Нямам представа близките му как го траят, а и те показват, че се дразнят не е като да не им пука.

Казваш, че това те натоварва - ако не се промени пробвай да игнорираш и да минава покрай ушите ти. Ако не успееш да се абстрахираш не виждам как може да живееш с такъв човек.

Единствения положителен ефект бе, че дъщеря ми след почивката каза, че никога повече за нищо и на никого няма да мрънка.
Ауууууу, това е много яко. Голяма идея да започна да мрънкам на дъщерята.
По темата,  ако нещо в отношенията не ми е по вкуса, казвам. Ако не ме чуят правя скандал. От там насетне пътя е ясен

# 36
С възрастта, някои черти от характера вземат превес и няма много какво да се направи. Не съм чула от мрънкач, някой да е станал оптимист. Напротив, някои се превръщат в тотални мизантропи - не понасят никого и дори сами себе си.
Консултирай се с психолог, все пак имаш работа ежедневно с такъв.

# 37
А за какво мрънка тоя мъж? Аз не разбрах, на теб ли мрънка и иска някакви неща от теб или по принцип си мрънка за световния глад и тн. Това е много важна подробност. Моя мъж също имаше склонност да ми мрънка за някакви неща /неща, които изисква от мен, а не по принцип да си мрънка за кризата с газа и подобни/. Но с годините това значително намаля и сега се случва доста рядко и то за реални неща. Примерно вчера малко си помрънка защо съм си купила три нови бански като имам пет в гардероба, ама като му направих едно ревю и бързо забрави да мрънка Stuck Out Tongue Winking Eye Та мисълта ми е, че зависи за какво ти мрънка. Там е разковничето.

# 38
  • София
Не се справих. Оставих го да си потъне сам в отрицателната яма. Интересното е, че изплува.

# 39
Излиза, че ако се конфронтираш с мрънкача, може да се оправят нещата, по един или друг начин: или той да изплува, или ти да се изнесеш, за да не го гледаш как затъва.

# 40
  • София
В моя случай мрънкачът се беше изнесъл по собствено желание. Той сам се обаждаше да се конфронтира. Поне 10 пъти съм го блокирала по тази причина.

# 41
Естествено, че се конфронтираш, ако виждаш, че мрънкането е безпочвено. Но може и да не е безпочвено за някои неща и тогава ги променяш, ако виждаш, че наистина е за добро. Затова много зависи за какво точно мрънка. Аз така се оправих с моя, изискващия - ако е нещо за добро, за моето развитие, да стана по-добра версия на себе си, се вслушвам и променям; ако е нещо, което аз не смятам за проблем, му казвам, че няма да стане, колкото и да ми дудне и го игнорирам и си правя каквото си искам по тоя въпрос и той проумя, че и да мрънка, и да не мрънка, ако е нещо, което аз не смятам да се съобразя, просто нЕма да стане. Но и за много неща съм се съобразила, както казах, имаше и много неща, които са били и са за мое развитие. А също да отбележа, че е двустранно. Аз също съм мрънкала за някакви неща, които той е променил в себе си и някои, които ми е показал, че просто нЕма стане. Ама пак много много зависи за какво е точно това мрънкане и дали е конструктивно и градивно или просто целящо да уязви. Много зависи отношението какво е и дали е от любов или от лошотия.

# 42
  • София
Моят лично ме кълвеше по теми, за които знае че са ми болезнени. Значи той си има неговия проблем, за който нарочно не говори, а ми се обажда да ми изсипва кофи отрицателна помия, само и само за да ми стане гадно и на мен. Ей така - щом му е гадно на него там, не може аз тука да си живея позитивно. Лошотия.

# 43
Най-мрънкащия човек, който познавах беше майка ми. По-скоро най-негативния. Все за  лошото мислеше и все критики и кусури на всичко намираше.
Съответно - като малка съм си мислела, че не съм обичана и тн и това дълго време управляваше деструктивно живота ми.
Към 40- те вече само като чуех майка ми по телефона и почваше остро да ме боли глава..
Когато промених себе си и се заобичах, простих и тн. главата спря да ме боли.
Изведнъж майка ми спря да ме “дразни” и натиска бутончета постоянно. Не че не го правеше, просто вече  вярвах в собствената си ценност, а не в проектираната. Напротив, изпитвах силна обич към нея и е се усмихвах и я прегръщах и й се радвах всеки път.  И чудото се случи. Изведнъж омекна и стана мила и много по-малко мрънкаща.
Когато проумееш, че този който те провокира, трови, дразни и тн е просто отражение на твоята тъмнина, лесно правиш избор да не го допускаш.
И 100 % дразнителя е просто нещастен, и затова се държи несъзнателно лошо, дори не е лично към теб, той просто не обича себе си.
Освен да си благодариш, че ти не си такава и да го погледнеш с любов - не виждам какво друго по-добро би могла да направиш.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 08:55 от Angel_wing

# 44
Има хора, които са си мрънкачи. Във всяко нещо виждат повод да се помрънка. Дори в елементарни битови неща. Това си е до типаж. Като си търпяла толкова, едва ли има някакъв полезен ход. Просто сподели с него, че е дразнещо и уморително постоянно да се мрънка и недоволства. Вероятно ще има някакъв моментен ефект.

Общи условия

Активация на акаунт