СЕДМИ КЛАС - 18.07 - 25.07 - По-доброто класиране - Второто!

• 59 162
  • 766
  •   1
Отговори
# 285
  • в очите на дъщеря ми
[
Скрит текст:
quote author=alina_si link=topic=1465909.msg45067460#msg45067460 date=1658301592]
Мамзел Нитуш, в НПГПФ записването е до днес.
На дъщеря ми това ѝ беше първото желание, но за съжаление не я приеха там. Sad
Да, затова снощи викам "казвай...."
Съжалявам за дъщеря ти, тя с какво кандидатства, моята само с БЕЛ?
Дано там където сте приети да се окаже, наистина "нейното"
С рисуване. Искаше фотография.
Много я молих да отиде на българския, но отказа.
[/quote]
Мдамм, това са първите разочарования....тя изкара висок резултат на БЕЛ, но ......не знам, колкото и да ги оставяме да решават сами се влияят от нас, поне прекрасната се влияе, тя ме усеща и дори да премълчавам, пак, много е интуативна, по отношение на моите мисли и настроения, аз определено след проучване имах/имам резерви към нивото на обучение там.

# 286
На мен по-скоро ми харесва средата там, деца с голям интерес към изкуството. Освен това си излизат със занаят и умения.

# 287
  • Раковски
" Поради зачестили запитвания за кандидатстване и класиране в повече от едно РУО, Ви информирамe за следното:
В Наредба № 10 от 1 септември 2016 г. за организация на дейностите в училищното образование, чл. 65, ал. 1. (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2021 г.) гласи „Класирането се извършва централизирано на областно ниво в три етапа от комисията по чл. 54, ал. 4, т. 1.“
На основание на този член Единната информационна система за изпити и прием (ЕИСИП) е разработена така, че класирането се извършва на областно ниво.
Това означава, че ученик може да кандидатства и да бъде класиран във всяко РУО по отделно и няма да има пречка той да се запише в едното РУО, но да чака второ класиране в друго РУО."
 Това е съобщение от РУО Пловдив. Това също изкривява резултатите от второ класиране, и тези незаети места директно отиват на 3 то или 4 то класиране.

# 288
И младежа скокна на 1во женалие при второто класиране. Чета че на всички децата се колебаят, а родителското тяло е по-стабилно. При нас май е обратно, детето си живееше с мисълта че ще учи по първото си желание и беше категоричен в това, леко разочарован от първото класиране, но сега е изцяло щастлив.
Аз - налегнаха ме колебания: ами ако има много зор (че там нивото е високо), много далече от къщи, как ще пътува, в колко часа сутрин ще става, какво ли ми се пържи?
За колебанието на дечурлигата - пубертета, за мен - дали не е наченки на критическа Satisfied

# 289
Ами и аз се колебая. В едното училище познаваме учителите и знаем, че са чудесни, но пък е малко, което за един тийн не е много ОК.

Didia, аз питах дали може да се прехвърли от един езиков профил в друг, ако не допадне избраният език. Казаха, че трябва приравнителен.

# 290

Didia, аз питах дали може да се прехвърли от един езиков профил в друг, ако не допадне избраният език. Казаха, че трябва приравнителен.
                 Да,при смяна на езика трябва приравнителен.Не ми е ясно как точно ще стане ,защото по мои наблюдения за едно свободно място кандидатстват по 8-10 деца и то със същия профил.При наличие на толкова кандидати ще се избере този с най-висок резултат от споменатите изпити и не виждам как точно ще се проведе приравнителния,който да даде шанс на детето.За приравнителен трябва комисия до колкото ми е известно и как ще се организира ми е малко тъмна Индия! Дали ще им се занимава при положение ,че имат достатъчно кандидати.

# 291
И най-бавното РУО тази година вече пусна баловете от второ класиране - http://ruo-varna.bg/images/files/2022/min-max2.pdf

Досте е непрегледно и ми е трудно да ги сравня, но в паралелките с високи балове виждам такива, в които няма промяна или някои са паднали с малко.

# 292
  • Varna
И най-бавното РУО тази година вече пусна баловете от второ класиране - http://ruo-varna.bg/images/files/2022/min-max2.pdf

Досте е непрегледно и ми е трудно да ги сравня, но в паралелките с високи балове виждам такива, в които няма промяна или някои са паднали с малко.
И аз така го видях. Иначе  при нас  вече  са ми по-логични нещата. Максималният бал е паднал с 50  , та  ще спра да се чудя , какво прави някой с 483 точки във френска паралелка. Освен, ако това не е бала само за второ класиране ...
На второ класиране нямаше да мръднем никъде , така че явно това му е било мястото. Догодина дестинацията ще е Париж Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 12:20 от lakers

# 293
  • Варна
Lakers, защо да няма някой с висок бал във френска паралелка? Аз познавам деца от предни години с бал, достатъчен за МГ, но с първо желание 4ЕГ с френски.
Къде е паднал балът с 50 точки? Едва ли е в някои от първите гимназии. Питам от пусто любопитство
Поправям се, сега прочетох, че става въпрос за макс.бал, така е по-понятно. Да, това е балът само за второ класиране, ако е записано само 1 дете, неговият бал ще е макс.и мин. за съответната паралелка

# 294
Аз мисля, че максималният бал не е паднал като цяло, а това е само за второ класиране.

# 295
  • Варна
Данните в таблицата са Мин - Макс само за второ класиране.

# 296
  • Varna
Ясно , значи може и да си е останал максималният бал от първо.
Странно ми е най-вече заради езика . Според мен е изключително труден,  а кой знае какво приложение ...не знам.Немският и той не е  лесен , но е технически език и определено има по-голямо търсене.

# 297
# 298
Ето статистика от сайта на Дидева за движението на баловете между класиранията :

https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1Kpc1voh57n5D_fiD39fc … ioPI6D5Q/htmlview

# 299
Ето статистика от сайта на Дидева за движението на баловете между класиранията :

https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1Kpc1voh57n5D_fiD39fc … ioPI6D5Q/htmlview

Най-малките делти в историята на НВО, определено Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт