СЕДМИ КЛАС - 18.07 - 25.07 - По-доброто класиране - Второто!

• 59 486
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
Не намирам кратко описание на тоя рупафин. Но не ми звучи логично да става за целта.

# 466
  • София
А задължително ли е се дава такова лекарство? Питам, защото моят младеж го изкара тежичко, но му давах само за температура и витамини. Ние с баща му на фона на ваксините го минахме за по два дена. Дано сега ни подмине, че сме като в омагьосан кръг с тоя COVID. Пожелавам бързо възстановяване, а на другите да се пазим, че има много болни.

# 467
Рупафинът е антихистамин (като ксизала например) и няма никаква връзка с ковид. Децата не са рискови за тромби и не се дава нищо, а аспирин още по-малко. Поначало западноевропейските протоколи са да не се изписват антикоагуланти за извънболнично лечение въобще, още от по-тежките щамове, а подобни усложнения при омикрона са редки.

Тук отдолу дисклеймър, че тема в бг-мама не е подходящо място за медицински съвети. Утро77, бързо възстановяване на девойката пожелавам.

# 468
Последно по темата- аспиринът и пр са антиагреганти

# 469
Така е, но и антиагреганти не се дават.

# 470
  • София
И аз не бих дала аспирин или нещо против тромби на дете. Като беше болен синът ми, не му дадох, а аз, като бях болна, пих антистенокардин и щях за умра от него.
Затова такива тежки лекарства само след лекарско предписание!

Утро, бързо оздравяване! Дано мине леко!

# 471
Не знам дали е задължително, но като гледам май е силно препоръчително, тъй като засяга доста сериозно съвсем малки, но много важни кръвоносни съдове и по този начин влияе на функцията им - като белоодробни алвеоли, има такива ( малки, но важни ) и в бъбречните органи, в мозъка и колко други пропускам. .На болнично лечение всичко минава по протокол, ключващ и сериозни дози кортикостероиди, под експертно наблюдение, както и кръворазреждащи препарати, отново предписани и следени от специалисти.
Утро, моля те, отидете в клиника. Там нещата може и за няколко дни да се нормализират. Вкъщи е много рисково.

# 472
Гледам статистиките по области и се чудя защо не виждам на места балове над 400. В цяла България ли балообразуването е еднакво?

# 473
  • София
Гледам статистиките по области и се чудя защо не виждам на места балове над 400. В цяла България ли балообразуването е еднакво?
Да. Двете НВО максимално 200 и по две оценки от дипломата приравнени в точки.

# 474
Утро, бързо и скорошно оздравяване, да няма последствия. Идете в болница да я видят, за по - сигурно.

Ра, наистина има много болни, и се крие масово, дори и в нашия град има доста. Мисля си, дали от утре нататък, да не почнем пак с маските, както и ти посъветва. Благодаря за инфото което споделяш, много е полезно.

Пюрче, не го мисли, деца са, дали е далече, дали е близо, важното е, че ще и останат хубави спомени от тези години. После ще си спомня, и ще разправя на ляво и на дясно преживяванията.

Добре дошли на новите, вече стари членове в нашата тема. Надявам се да ви е приятно.

Кой спомена за букви. Моето коконче си остава със същата буква. Дано в това училище не ме довършат. В старото вече, през последната година и половина доста се постараха да намразя точно тази буква като за клас. Остава си с А. Иначе за бала, гледам, че в училището за едната паралелка бала е паднал, а в друга се е покачил. Много интересен бал тази година.

Рени, ма то много задължения при теб, то не е развозване, то не са книги за четене, болни, пострадали, и за капак и двете сватби и дребните нещица които са най - тегави за вършене. Но ти си упорита и смела, знам си аз, ще се справиш със всичко с което се захванеш.

Гери, ти какво, отсега се упражняваш, давай, тамън ще се порадваш и оттърсиш от туй приключение по редене и записване. Завидях ти за хубавото преживяване, естествено благородно.

На мен пък кляното ми се поду леко, но дано скоро спадне. Щях да му слагам лед, но като си гледам пораженията, и се отказах, не ми се ще да търпя още болки. Но пък си го мажа с разни мехлеме, поне болката да отмине. Вече не искат никъде да ме водят, щели по саме да си обикалят по магазините, защото не искали да ме събират по улиците, одеве ги дочух, докато ме коментираха двечките. Ми и аз няма да ходя с тях тогава, какво пък толкоз, и сама мога. Поне няма да ме ползват за магаре, тъй де.

# 475
Дъщеря ми го кара леко, Слава на Бога!
Просто ММ има наследствена предразположеност за тромби, имал е и много сериозен проблем преди няколко години.

Говорих с педиатърката. Каза Натаспин 1 таблетка вечер.

# 476
  • Сф
Тони, от падането ли се поду коляното? Аз винаги като изкълча, ударя и/или подуе, слагам веднага настърган картоф ( стар) или на тънки шайби и така спя и спада. Това от една приятелка футболистка го знам и винаги помага, да знаеш! Иначе , ако редовно се подува , май си за добър ортопед- дано не е това!
Моята заминава на лагер на морето в събота в Несебър,ще я мисля. Дано да е всичко ок, че и с тоя ковид... Добре , че учителят и ангел - хранител 😜 е по същото време е на 20 км . Дала съм му и на човека инструкции без да го питам 😂,  не дай си боже се наложи нещо, малее майка да не си! Да ги мислим все тия деца!
ковид минахме само с АБ с детето. Ние с нищо ,но сме с ваксина. Сега обаче като ви слушам, май да се готвим пак да караме ..Аман!
Болните да се оправят!
Утро ,и аз се водих по педи, но това лекарство не го знам. Пък и нали сега е друг вариант, ами пълна каша..

# 477
  • София
Тони, опитай да мажеш с арника коляното, ако е от падане.
Пюр, приятно изкарване на девойката, има нужда от почивка.
Ние бяхме оставили децата на Бабин дом в друг град, но малкото се разболя, отидохме да го гледаме, сега пък и наборът, а той е бая здрав иначе.... Тръгна от дядото, после бабата, очаквам и нас да ни хване...а другата седмица уж щяхме да пътуваме. Дядото си прави тест, не е ковид, от летните бързи грипове е, ама в неподходящо време.

# 478
Боже, кога изписахте 100 мнения! Чак се стреснах. За ковида на дете без съпътстващи заболявания нищо не давайте. Да пие течности, вода основно.  Вероятно го кара леко.
При нас нищо ново. Няма да се ходи на море, отиваме на вилата в Правец за 5 дни. Винаги когато реша да почивам имам най-много работа. Просто не е честно.
Младежът чете Илиада, не му е кеф, но чете. Сложил си е лимит 25 стр на ден.
За връзкарите-много се дразня. Не знам как бих реагирала ако около мен има прието такова дете. То не е въпроса само да влезеш, но и да го завършиш прилично.

# 479
  • Варна
Бързо излекуване на всички и дано няма други болни, нито деца, нито родители. Истината е, че болните се увеличават, мерки няма и трябва сами да се пазим. Ние и досега това правехме, ограничаване на контактите и никакви контакти със съмнително кихащи и кашлящи е добра стратегия.
Скрит текст:
Аз съм педиатър , мъжът ми е интернист и личен лекар. Досега не съм препоръчвала нищо от тези, които изредихте, като трябва да отбележа, че пациентите ми са предимно в бебешка възраст. Не съм попадала на информация с проучвания и сигурен ефект при употребата им, нито при възрастни, нито при деца. Като източник на информация за БГ ползвам https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2022/01/17/inter … e_na_k-19_v41.pdf , направен е от колеги, на наша територия и би трябвало да е приложим за нашите условия

Общи условия

Активация на акаунт