Частни училища - информативно-дискусионна тема 54

• 41 481
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Само ако има желаещи ще ги класират по тези критерии. Ако се явят толкова деца, колкото са обявените бройки, по какво точно ще класират, ако ще да е едното дете близо до тройката? Най-много да намерят причини да откажат. Също могат да се намерят причини и да приемат.

# 91
  • София
Е, това е повече от ясно. Какъв смисъл има изобщо да го споменаваме?

# 92
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз не твърдя никъде нищо за подбор. Уточнявам фактите, че има прием при свободни места и класиране, но не и изпит.

# 93
Защо ще сменяте, Пипи?

Фенси, не знам как от въпрос за училища в даден район, пак се стигна до захласването в СС и оплюването на другите. Всички, които не сме избрали СС, сме неразбиращи. Честно, не ти ли омръзва? Хората сме различни, бъди щастлива с изборът си, защото аз съм с моят.

Този тип агресивни участия "за" прословутото СС и контра всички други училища са запазена марка на това фенси. До степен че всеки нов в темата бива натирен да чете стари теми, или просто да избере задължително СС. Ок, споделила е, мре за СС, но тази злост спрямо други варианти е .. странна. И - да, аз избрах частно училище по основен критерий близост. Детето ми ще спи до 8, ще закуси, ще върви 1 минута и ще е там. 2 часа лашкане из София за първокласник- не, благодаря. Ще е наспан и ще има време за игри следобед.

# 94
  • София
При местене бих заложила на личния контакт, независимо какво е обявено.

# 95
  • Пловдив/София
Рейни, не знам дали ще сменяме, рано е да го мисля, гледам повечето четвъртокласници май си остават, но знам ли какво ще стане след 4г.
Аз Фенси просто я прескачам и чета по диагонал, ясно е, че всички извън СС и Питагор сме будали да плащаме и не разбираме живота. Имаше едно детско “кой е по-по-най”, надраснала съм му възрастта обаче Simple Smile
Но все пак това е тема за всички ЧУ, не знам защо постоянно се забравя.
Пп някой горе пита защо не пиша, понякога изпускам цели теми, но чета с едно око. Но рядко имам какво да кажа, или е за гимназии, или за The one and only, за нас лузърите някаква друга тема ще трябва, ама няма пишещи достатъчно.

# 96
БШ не се ли представиха добре  с нво 7 клас тази година, а миналата, ако не се лъжа имаше  дете на олимпиадата по бел на първите места?

# 97
  • София
Пипи, важното е училището да е подходящо за твоето дете. Няма значение как се казва училището, а дали обстановката е благоприятна за детето и дали се работи с него. Не може винаги и всички да са отличници и да са в училище за отличници. Не си заслужава детето да се комплексира, защото не може да насмогне на темпото в класа от отличници.  Повечето деца са някъде по средата - нито са много добре, нито са много зле, а някои неща им се получават лесно, а други неща им се получават по-трудно или искат повече време да узреят.

# 98
Рейни, не знам дали ще сменяме, рано е да го мисля, гледам повечето четвъртокласници май си остават, но знам ли какво ще стане след 4г.
Аз Фенси просто я прескачам и чета по диагонал, ясно е, че всички извън СС и Питагор сме будали да плащаме и не разбираме живота. Имаше едно детско “кой е по-по-най”, надраснала съм му възрастта обаче Simple Smile
Но все пак това е тема за всички ЧУ, не знам защо постоянно се забравя.
Пп някой горе пита защо не пиша, понякога изпускам цели теми, но чета с едно око. Но рядко имам какво да кажа, или е за гимназии, или за The one and only, за нас лузърите някаква друга тема ще трябва, ама няма пишещи достатъчно.

Е, Пипи, не е като едно време, когато цели теми се изписваха само заради твоите драми, трагедии и триумения. В опит да ти помогнем да направиш избор на ЧУ. После спря, защото не ти изнасяше какво ти говорехме за прогресивните паралелки, които избра. Но после пак се позапълни темата с твоите проблеми по отношение качеството на обучение в БШ и в частност на сина ти, и как, къде и дали да го преместиш.
Но ти продължавай да четеш с половин око и пропускайки. Wink

Между другото не усетихте ли как комплексираните от мнението на Фенси пак се появихте обединени. А всъщност ви обедини един мой простичък пост за това какво си заслужава парите и какво не. И който съвсем беше лишен от контекста СС и Питагор. Но комплексите са голяма работа.

# 99
Може пък да са им излишни парите, остави сега хората. Това първо.
И второ, няма как всички да се набутат в СС и Питагор.

# 100
  • София
За заслужаването на парите пак е според нуждите на детето. Аз бих дала пари за ЧУ, ако детето ми по-трудно се справя, стига училището да отговаря на нуждите - по-малки класове, осигурен достъп до допълнителна работа било с основните учители, било с учителя от занималнята (самоподготовката), било трети специалисти.  Ако класът е по-малък и по-спокоен и темпото не е толкова бързо и наситено, защо да не си заслужава парите? В крайна сметка всеки търси това, което отговаря на потребностите на детето. Има всякакви училища, включително зная за училище, което е дало заявка да покрие и работата с деца, които са със сериозни обучителни и други проблеми. Явно има ниша и за такъв тип училище, защо не, нали и тези деца трябва да учат!

# 101
Може пък да са им излишни парите, остави сега хората. Това първо.
И второ, няма как всички да се набутат в СС и Питагор.

И ти си прав до известна степен, нямо лошо.

Ама пак не ставаше въпрос изобщо за СС и Питагор. Wink Да повторя, че явно от безброй модификации на казаното от мен, то се губи някъде ... Идеше реч за това хем училището да е на 5 минути, хем да покрива някакви изисквания. Та при така заложените критерии, много често вместо ЧУ, се класират доста ДУ. И като сложиш в картинката едни над 120К за 8 години нещата съвсем си идват на мястото. Колкото и да са ти излишни тези хилядарки. Та ученето в ЧУ трябва да е много добре премислено и да не е на всяка цена. Защото само абревиатурата ЧУ не дава гаранции за качество и не доказва, че рекламата е реализирана в практиката.

Андариел, заявки всякакви има на пазара. Въпросът е колко от тези заявки се реализират в действителност.

Голдева, ако самата ти причисляваш Азбуки към лузърите, то всички останали думи са излишни.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 17:04 от Fancy

# 102
  • в страната на чудесата
Добре де, аз не разбирам на Пипи какъв и е проблемът сега. Нали драмите ги преживя, училището и харесва, па макар и лузърско.
😂 Впрочем пилците се броят наесен (осмокласната есен).
Аз лично предпочитам повечето хора да са в лузърски, което ще облекчи натиска върху нашите училища.
И одобрявам напълно нова лузърска тема. Хората имат нужда да затвърдят убеждението, че са направили/правят добър избор с училището на детето си и никога не признават, че са сбъркали. Това не прави този избор добър 😂.  Нито прогресивизмът на прогресивно, нито къщурите на Даниела и Доротея, нито касичките на британика са търпими за повече от стартови 1-2 години. Но очевидно хората имат потребност да защитават избора си. И ги търпят... и гласуват с портфейла Simple Smile

Споделям казаното от Анди този път.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 20:02 от Leika_moja

# 103
  • Отвъд алеята зад шкафа
Андариел точно за какво ЧУ би си дала парите е малко безпредметно, явно си говори така по принцип, ако евентуално има дете в ПУК или някъде в началното образование. Ама няма.

# 104
  • Пловдив/София
Всъщност и аз съм съгласна с мненията на Анди този път. Другото го трия, просто не си заслужава. Бих пуснала лузърска тема, ама пак ще се превземе от едни и същи пишещи и няма смисъл.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 20:41 от Пипи2013

Общи условия

Активация на акаунт