Частни училища - информативно-дискусионна тема 54

• 41 484
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
Хората имат нужда да затвърдят убеждението, че са направили/правят добър избор с училището на детето си и никога не признават, че са сбъркали.
Ами не е точно така. Аз ще се изям дали не подбутнах детето да направи грешка в избора на училище. Да мине септември, октомври, ще се преброим Simple Smile)).

# 106
  • София
Между НПМГ и ПЧМГ ли беше дилемата? Мисля, че което и от двете да бяхте избрали, нямаше да съжалявате. Аз лично бих избрала НПМГ, заради по-широката и разнообразна среда предимно.

# 107
  • в страната на чудесата
Ама Пипи, то няма нищо задължително в писането Simple Smile пък и тук просто си хортуваме. Едва ли на някой му пука къде учи детето на друг. Поне на мен не. Поради което аз също изказвам мнение. Нещо против?
Аз не харесвам велосипедистите, но ги търпя.
Аз като човек с опит с нпмг не го избрах. Ще ми е интересна другата гледна точка ако уинд е имала тази дилема.

# 108
  • София
Колко паралелки има ПЧМГ тази година?

# 109
Между НПМГ и ПЧМГ ли беше дилемата? Мисля, че което и от двете да бяхте избрали, нямаше да съжалявате. Аз лично бих избрала НПМГ, заради по-широката и разнообразна среда предимно.
СМГ и ПЧМГ ..
За НПМГ нямахме дилема.
В последствие видях пост на доц. Кортезов, че синът му ще преподава.

# 110
Нали е все МГ, карай сега. Но пък едно БМВ за бала също не е зле.

# 111
  • София
СМГ и ПЧМГ ..
За НПМГ нямахме дилема.
В последствие видях пост на доц. Кортезов, че синът му ще преподава.
Бях останала с впечатление, че в НПМГ ще учи детето. Объркала съм се явно. Но мнението ми важи и за СМГ.

# 112
НПМГ не сме го изключвали, но стоеше като вариант, ако горните две опции са невъзможни.

# 113
  • София
Колко паралелки има ПЧМГ тази година?

Три

# 114
  • София
Еее, това вече е добре, браво. Гледам, че тази година са завършили 23-ма дванайсетокласници.

# 115
Рейни, не знам дали ще сменяме, рано е да го мисля, гледам повечето четвъртокласници май си остават, но знам ли какво ще стане след 4г.
Аз Фенси просто я прескачам и чета по диагонал, ясно е, че всички извън СС и Питагор сме будали да плащаме и не разбираме живота. Имаше едно детско “кой е по-по-най”, надраснала съм му възрастта обаче Simple Smile
Но все пак това е тема за всички ЧУ, не знам защо постоянно се забравя.
Пп някой горе пита защо не пиша, понякога изпускам цели теми, но чета с едно око. Но рядко имам какво да кажа, или е за гимназии, или за The one and only, за нас лузърите някаква друга тема ще трябва, ама няма пишещи достатъчно.
Лузъри няма! Всеки който е осъзнал, че образованието е важно за децата му за мен си е чист уинър Simple Smile
Училището не е само знания а и научаване на децата на много житейски неща. И даже е по важно да си научен да си добър, съпричастен и щастлив на място на което си отколкото невероятно големите ти знания в 7 клас.
Да ви кажа, че познавам деца от Питагор и ПЧМГ които не са щастливи, но са там от амбицията на родителите си. Д ви кажа, че познавм родители от СС, които не са доволни от училището. Да ви кажа, че познаван дете от СС, което дойде в отбора на моето, което втора година е аутсайдер и се чуства зле. Познавм две деца от ПБ с умни, амбициози и успешни родители. На едното е световноизвестен бащата (и не е чалга певец), които си харесват училището и са доволни. Познавам 3 деца от БШ, едното се премести от ПЧМГ - много по-доволни са родителите. Детето е много по-щастливо.
Познавам деца и учители в Азбуки, щастливи че децата им са попаднали в това училище.
Познавам и моите деца. Знам, че учителите и училищата са им дали много. Знам, че матурата в 7 клас не им е дала нищо.
Но все още се чудя дали голямото нямаше да е много по-щастливо с по- малко знания и повече свободно време.
Малкият, ще успее в живота ако ще и в Бузема да учи, той е просто успява да отсее важното от маловажното. Знае, че трябва да има точки на матурата за да има избор и също така знае, че това не са знания които ще му трябват в живота. Чисто енергоспестяващо успява да се справя с училището прилично и с истински кеф се раздава по турнири на концерти и игри с децата в квартала.

Не знам коя е "великата тройка" ама нищо не струва ако родителя не се чувства спокоен и доволен за детето си.

Видях, че Фенси е написала, че детето е взело сертификат за С1 - браво!
В Питагор и ПЧМГ не постигат това ниво, без частни уроци или школи.

И в същото време в главата ми изниква въпроса : и за какво му е на това дете. С този сертификат официално можеш единствено да си таксиметров шофьор в Австралия.

# 116
  • в страната на чудесата
Ми една професия в плюс не е излишна в тези времена, пък макар и в друг континент 😂😂😂😂
Обсъждали сме и хората са споделяли за какво им е сертификата на тази възраст (извън нуждата от лиценз да караш такси).

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 07:46 от Leika_moja

# 117
Ми една професия в плюс не е излишна в тези времена, пък макар и в друг континент 😂😂😂😂
Така е:)
Много се чудех дали да изпратя детето на изпита и специално проучих за какво може да му послужи този сертификат.

Когато в 5 клас в ПЧМГ разпределиха децата по език, моя изобщо не се беше представил блестящо.
Та реших да го запиша на нялакъв курс. Имам приятелка управител на един от големите издателства на учебниците по английски за училищата. Тя ми каза Келса е твоя човек.
Оказа се, че Келса Смит я познават всички Simple Smile Американка женена за наш дипломат, била преподавател в АК.
Когато отидохме на първата среща тя каза, че нашите деца учат за тестове и реално единици наистина успяват до обикнат езика и да се слеят с него.
Само за две години детето промено коренно знанията си и уменията в английският език. Тази година чете с кеф - Мартни Лутър Кинг и с мъка Под игото.

Видях израствнето му в език който наистина почваш да обичаш. Та сертификата реших да пропусне. Simple Smile

Дописвам се, щото Лейка се е дописала Simple Smile
Нямам нищо против този сертификат, знам че носи удоволетворение и самочувствие на деца и родители. И аз съм изпращала моите и не виждам нищо лоши в това.
Просто с течение на годините и опита натрупан с децата ми изникват разни въпроси в главата Simple Smile

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 07:58 от Hope for Two

# 118
  • София
Е, точно в училище едва ли ще се научат да са щастливи, защото училището е институция, в която трябва да пребивават и трябва да покриват определени критерии, които не са "детето да е щастливо". Ако изобщо щастието се учи, то се случва обичайно в семейството и извън него, във всички неща, които човек прави или не прави и намира удоволствие или удовлетворение в тях. Важното е средата да отговаря в някаква степен на особеностите и потребностите на детето, да е в свои води или поне да има усещането, че е в свои води. Дори едно училище да е по-по най като условия, учители и всичко, ако не отговаря на потребностите на моето дете, ще ми е все тая. Силно амбициозно дете трудно ще се впише в училище, което поощрява всичко друго, но не и амбицията. Както и обратното - неамбициозно дете, несъстезателен тип да го сложиш в училище, което има за мисия високи постижения и гласно или негласно приема конкуренцията между децата - очевидно няма да издържи на напрежението, независимо какви качества има.

# 119
Фенси, казах Браво на детето ти! Чудесно е!

За момента не ми трябва да оценявам нивото на моето. Важното е, че влезе в сърцето му.

Общи условия

Активация на акаунт