Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 6

• 90 966
  • 796
  •   1
Отговори
# 150
Споделяме мнения и личен опит.Някои сме минали през това, други треска ги тресе сега и информация от перипетиите  на други би помогнала.
Смятам, че много родители, в стремежа си за най-доброто училище, могат да вземат грешни решения от друго естество, което за момента не биха взели под влияние, както споделих при нас какво се случи.
И не говоря да се спрем на близкото училище( ние ще бягаме от нашето), а да се подбере училище, според личните критерии, до което ще се стига възможно най бързо и удобно.

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 17:19 от ДХ3

# 151
Какво ще кажете за 108 СУ в Дружба?

# 152
Здравейте някой знае ли нещо за ПГД ,,Елисавета Вазова"?

# 153
Да, аз знам за Елисавета Вазова.Пишете ми.

# 154
Ние имаме две сериозни опасения. Пет месеца да се налага да става в 5,30, а в останалите пет да се прибира в 20,30, защото ще пътува по час и кусур до училище, където на матурите зрелостниците са изкарали 20-30 десети повече. Това средно, т.е. и там си има отлични деца.
А също да не попадне на място, където изискват от него толкова, че вечер да чете и пише до 24,00 ,а сутрин да става в 4,00, за да се опитва да върже 5,50. Това са цели 5 години, на мои познати децата го правят, но аз не съм съгласна да започват с трудовия стаж още на 14.
Важно ми е детето да е ведро и енергично, да е в среда, в която да се справя, а не да е най-отзад на опашката и каквото и да прави все да не е достатъчно, защото психиката не е млечен зъб, който може да се смени, а и не всички завършили елитни училища се реализират добре, за съжаление.
За училищата мненията са много субективни. Има майки, които се оплакват дежурно,не само от училището. Ако ги попитате дали са опитали да реагират някак, ще ви кажат,че няма смисъл. Има майки, които не могат да прежалят френската, испанската или СМГ. Попадне детето им в едно прилично училище, а те веднага го записват на уроци по всички предмети и все учителят не е добър, и все директорката не взема мерки. Има майки, за които детето им никога не е виновно, все дисциплината на останалите куца... За тези неща вярвам на 100% само на най-близките си хора, защото познавам и възпитанието им, и мирогледа.
Във всеки клас има двама-трима ученици, които няма как, ще са най-слаби, а и във всеки клас има по двама - трима лигльовци, които създават проблеми и интриги. То така е и в живота на възрастните.
Не разбирам как майките дават оценка на учителите, ако нито са математици/филолози/химици, нито са педагози и аз трябва да приема мнението им за чиста монета и да избегна училище или паралелка, защото за тях не са ок. Simple Smile  Това просто няма как да стане.

# 155
  • София
Не искам да защитавам никое училище, не го приемайте така. За 127 имам само положителни отзиви от деца в 7, 8 и 9 клас. Също и от една студентка. Осмокласничката е в испанската паралелка, която нас не ни интересува, но нивото е такова, каквото и на братовчед и, който е в първа испански. Със сигурност ще го пишем, но засега само с английски. Ако някой сподели за паралелките с природни науки, ще съм благодарна.
За 19 имам отзиви от един десетокласник. Той казва, че училището е хубаво и учителите са добри.
За 31, синът на учителката по математика на сина ми е там. Препоръчва го, но нашият няма шанс за там.

# 156
в 35 има паралелка с природни науки и от позната знам, че е доволна - синът е в 10 клас

# 157
  • София
Аз да подновя питането за 30то училище?

# 158
Здравейте, мнения за 51 СОУ?

# 159
  • Sofia
Здравейте и от мен!
И аз съм с вас с всичките притеснения, емоции, стрес и хабене на нерви, пресмятане, премисляне и т.н. И накрая сигурно ще стане това, което изобщо не сме го мислили и коментирали с дъщеря ми, но здраве да е.
Интересува ме 18 СУ и по-специално паралелките с френски език. Всякакви мнения и впечатления ще ми бъдат от полза. Благодаря Ви!

# 160
  • В царството на игрите:)
Какво ще кажете за 108 СУ в Дружба?
Много добра подготовка в горен курс. Участия във всякакви проекти и състезания свързани с предприемачество и бизнес. Добри учители,които се стараят. Естествено, че не всички деца са еднакво мотивирани, но във всеки випуск има едно не малко ядро, което работи здравата и резултатите са на лице.
В 1СУ съшо има профил "Природни науки".

# 161
  • София
Момичета, може ли, ако има майка на дете в 7 СУ в 10-ти клас, с профил Английски език/ Испански език/ Чужди езици, да ми пише на ЛС. Моя близка иска да си премести детето там, защото имало свободно място и й обещах да разпитам тук.

# 162
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако не се лъжа, това място се освободи след като едно момиче от 10-класната тема се премести заради неразбирателство със съученик. Вижте в наборната на 10 клас.

# 163
Момичета, може ли, ако има майка на дете в 7 СУ в 10-ти клас, с профил Английски език/ Испански език/ Чужди езици, да ми пише на ЛС. Моя близка иска да си премести детето там, защото имало свободно място и й обещах да разпитам тук.
Не е нашето място. Та освободи място в паралелката с френски език - Д. В 7-мо има две паралелки Х клас с испански език, но не е казано свободното място в коя е.

# 164
Здравейте, темата е за неелитни училища в София. Дайте мнения за квартирните училища, Люлинските варианти Simple Smile  по-специално хуманитарен профил или обществени науки. 137-мо, 96-то или 97-мо. В последното профилите не са такива, но все пак впечатленията ми от самото училище са повече от добри (госпожицата учим там) , но нямам наблюдения за гимназията.
Иначе и моята мечта е да се измъкне от квартала, но мечтата си е моя .., а реалността друга Simple Smile
Ще към благодарна, ако споделите актуални впечатления ..

Общи условия

Активация на акаунт