Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 6

• 89 676
  • 796
  •   2
Отговори
# 420
  • София
Ами не сте гледали правилната статистика. Joy Мималниите балове от предходната година нямат особено самостоятелно значение. Те се гледат в съвкупност със статистиката за успеваемост от годината на кандидатсване и същата статистика от предходната година. На тази база се прави прогноза за баловете в годината на кандидатстване.

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 18:15 от sanaka

# 421
sanaka , е няма как да не съм гледала "правилната статистика" , защото през цялото време внимателно следях и следвах лично твои пояснения и на Дидева. Yum Това ми беше първи път,в който ползвах активно чужда помощ.Следващите поредни още три години вече набрах достатъчно опит и то с ваша помощ.Само с първата ни кандидатка разчитах единствено на себе си ,не ползвах никакви статистики и  се представих повече от добре - първо желание на първо класиране! След това намерих на хляба мекото и ...... ползвах вашата помощ. Далеч по-лесно ми беше да ползвам на готово прогнозите на Дидева и обясненията на още няколко майки  вкл. и твоите.За което съм ви благодарна за оказаната компетентна помощ.

# 422
  • София
Синът ми е в 7мо, в момента завършва 8ми клас. До този момент съм много доволна - единствено първи срок имахме проблем с учителя по математика, който беше за първа година в училището,  но ръководството взе мерки и го отстраниха. Отделно доста се държи на дисциплината и облеклото, няма униформа, но има етикет.
И моята дъщеря завършва 8 клас в 7-мо. Потвърждавам, че дисциплината е на ниво, както и изискванията за прилично облекло. Ние имахме проблеми с класната по английски език и тя също беше отстранена.

# 423
  • София
Ами не сте гледали правилната статистика. Joy Мималниите балове от предходната година нямат особено самостоятелно значение. Те се гледат в съвкупност със статистиката за успеваемост от годината на кандидатсване и същата статистика от предходната година. На тази база се прави прогноза за баловете в годината на кандидатстване.
Ох, ей това ми е много трудно да го разбера как става и прилпжа☹️

# 424
Ох, ей това ми е много трудно да го разбера как става и прилпжа☹️
Аз ще си призная, хем два пъти завърших статистика с отличен в универистет, доста мигах пред четирите ексела от 2021ва и 2022ра миналта  година, защото приемен бал и успеваемост - ок, но някои паралелки се пълнят през 2-3 точки, а нямаше как да прогнозирам желанията на 3000 деца с по-добри точки от нашите. Тя пък категорично отказваше да учи някои езици и науки, което стесни съвсем кръга от възможности. Накрая прецених,че децата с по-добри резултати сред отличните оценки са повече от предходната година и напълно изключих топ 10 училищата. Вече бях провела една офанзива за разговори с всички родители, учители, че дори директори, до които успях да се докопам. Успокоиха ме, че тези училища също са добри и слава Богу детето ми попадна точно където му е мястото. Дано това, което бори математиката в момента, има същия късмет, защото май късметът е основното тук. :/

# 425
  • София
В гимназиален етап 125 има 2 паралелки - 1 хуманитарна (БЕЛ + история) и 1 природни науки (Химия + биология). Бутикови, както ги наричат в самото училище. Казват, че не искат да поемат повече, защото залагат на качество, а не на количество. Има партньорства с различни университети и институции. Външни лектори има, паралелките са иновативни, с интересни предмети и се залага на практични занимания.
Аз лично препоръчвам училището, въпреки че имам опит само с прогимназиален етап. Учителите, които поемат природни науки, тази година бяха наградени от РУО за учител на годината.
Звучи много добре. Благодаря.
Ще го имаме предвид и със сигурност ще го пишем, ако не ни се получи с първото желание френски в гимназия извън ФЕГ.

# 426
Има ли някой впечатления от Софийска професионална гимназия "Княгиня Евдокия"? Специалност Фотография ни вълнува.

# 427
Може ли някой да сподели мнение за 51 СУ, паралелката с компютърна анимация?

# 428
Има ли някой впечатления от Софийска професионална гимназия "Княгиня Евдокия"? Специалност Фотография ни вълнува.

Много им е нисък бала. По-добре 3 СУ Фотография, дъщеря ми е в 8ми клас там.

# 429
За 3-то не чувам кой знае какви добри отзиви също.На моя близка дъщеря ѝ е там.

# 430
За 3-то не чувам кой знае какви добри отзиви също.На моя близка дъщеря ѝ е там.

Фотография ли?

# 431
Да, фотография.По думите на майката училището си е най-обикновено квартално без претенции.

# 432
Значи са в един клас. То друг клас фотография няма, този е първия.
Общо взето е така, но е по-добре от Княгиня Евдокия

# 433
  • София
Мнения за 19то гимназиален етап и 125то и някакво сравнение?

# 434
Мнения за 19то гимназиален етап и 125то и някакво сравнение?

За 19-то чувам добри мнения от приятели на сина ми, които учат там. Харесват си го. А и е на много хубаво място - хем комуникативно, хем около него е тихо и спокойно. Нямам лични наблюдения - само мнения на децата съм чувала.

Общи условия

Активация на акаунт