Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 6

• 89 686
  • 796
  •   1
Отговори
# 405
Мога да дам мнение за 35-то, за сега само за 8 клас -  Добри и отдадени учители. Всяка паралелка работи с отделен преподавател в 8 клас. В края на годината правят вътрешен изпит, за който децата се готвят много сериозно.
35-то е едно от трите държавни у-ща в София, които работят по програма за DSD II (91 НЕГ, 73-то и 35-то).

# 406
Класирането наближава, а ние с детето още не можем да изберем училища. Сведох ги до няколко, но как ще ги редя...
Може ли отзиви за гимназиалния етап в 125 СУ - хуманитарна паралелка? Учебният план звучи интересно, но има ли някой личен поглед върху средата - балът не е особено висок, но не е и съвсем нисък (а и както всяка година се качват, не се знае). Единственото мнение, което получих до тук от една майка, че децата са много незаинтересувани и не учат.
В какъв ред бихте подредили 7 СУ, 127 СУ и 125 СУ, 32 СУ .
Ще съм много благодарна за всякакъв съвет или мнение.

# 407
  • София

Бих подредила 32СУ, 7СУ, 127СУ, 125СУ.
Имам опит с големия ми син в 125 СУ и даже не бих го писала в желанията ни, но по чисто субективни лични причини.

# 408

Бих подредила 32СУ, 7СУ, 127СУ, 125СУ.
Имам опит с големия ми син в 125 СУ и даже не бих го писала в желанията ни, но по чисто субективни лични причини.
[/quote]

Много Ви благодаря! Лошият Ви опит от гимназията ли е или до седми клас?

# 409
.
.
                Аз поставям на първо място 32 СУ .Нашият младеж е 11 клас и е доволен.За другите три имам само косвени впечатления и за това се въздържам да ги класирам.

# 410
  • София
Много Ви благодаря! Лошият Ви опит от гимназията ли е или до седми клас?

5-6 клас

# 411
  • София
Класирането наближава, а ние с детето още не можем да изберем училища. Сведох ги до няколко, но как ще ги редя...

Постарайте се да подредите за първо класиране ПОНЕ 15-20 паралелки. Защото в рулетката нищо и никога не е сигурно. Важното е детето да се закачи някъде.
Иначе за училищата, за мен само 32-ро е важно да е отпред. Нататък е все тази.

# 412
Може ли отзиви за гимназиалния етап в 125 СУ - хуманитарна паралелка? Учебният план звучи интересно, но има ли някой личен поглед върху средата - балът не е особено висок, но не е и съвсем нисък (а и както всяка година се качват, не се знае). Единственото мнение, което получих до тук от една майка, че децата са много незаинтересувани и не учат.
Поне според мен 31-во и 32-ро са си училища, в които влизат деца с 400+ точки, т.е. доста си учат.
След тях подреждам 7-мо, 127-мо и 125-то,като аз лично предпочитам последните три, защото моите деца не са от онези ученолюбиви машини, които работят до откат и с удоволствие по задание, ако пък нещо се промени - и в тези училища във всеки випуск има отлични деца, т.е. си имат ядро ученолюбиви деца, добри преподаватели и технология.
Очаквам с нетърпение да излезе статистика по училища за резултатите от ДЗИ, за да се види запазва ли се тенденцията коментираните училища да имат традиционно по-високи или ниски резултати в 12ти клас. Което също е ориентир.
Предвид това, че всичко е до късмет, ще изчакаме да видим какъв бал ще образува седмокласникът. До тогава сме подбрали тези и още 5-6 училища, които са ни близо и предлагат обучение по желания от него немски и ще ги редим в низходящ ред според баловете от миналата година.

# 413

Поне според мен 31-во и 32-ро са си училища, в които влизат деца с 400+ точки, т.е. доста си учат.
След тях подреждам 7-мо, 127-мо и 125-то,като аз лично предпочитам последните три, защото моите деца не са от онези ученолюбиви машини, които работят до откат и с удоволствие по задание, ако пък нещо се промени - и в тези училища във всеки випуск има отлични деца, т.е. си имат ядро ученолюбиви деца, добри преподаватели и технология.

[/quote]

Много Ви благодаря! Моето дете също не е от тези, които са склонни дълго време да полагат целенасочени усилия . В 32 - ро балът е много висок, но пък за момчета с руски минималният е бил 378, т.е. постижим. Макар че тази година очаквам навсякъде да се влиза с много по-висок бал, поради това, че броят на седмокласниците е доста по-голям. 125 СУ е най - нискобаловото от тези, а и там допреди няколко години изобщо нямаше гимназиален етап, но ми се струва, че влагат големи усилия да развият две паралелки гимназия Учебните предмети са интересни, имат и външни лектори за преподаватели, модернизират кабинети и т.н. И сега дилемата е дали да рискувам с 125 - то, или да заложа на по-традиционния избор. Благодаря Ви за споделеното мнение.

# 414
Pureandsimple , моят съвет е да редите паралелките съобразно желанията и бала на детето.Не съобразно  баловете на паралелките от миналата година.
                 И да ти кажа хич не ме интересува какъв е балът на определено у-ще на ДЗИ в 12 клас,ако детето ни има отличен резултат от изпита.В университет се влиза със собствени постижения и успех,а не с бал на у-щето.И в кварталното у-ще може да си пълен отличник,а в елитното - посредствен.Влизането с бал над 400 не гарантира завършване с отличен успех.

# 415
Синът ми е в 7мо, в момента завършва 8ми клас. До този момент съм много доволна - единствено първи срок имахме проблем с учителя по математика, който беше за първа година в училището,  но ръководството взе мерки и го отстраниха. Отделно доста се държи на дисциплината и облеклото, няма униформа, но има етикет.

# 416
  • София
Колко паралелки 8-ми клас има в 125-то?
Аз лично бих избягвала за Ели училище в което има само 1-2 класа от випуск. За някои деца това може да е предимство, но за моите е по-скоро минус.

# 417
  • Някъде там...
В гимназиален етап 125 има 2 паралелки - 1 хуманитарна (БЕЛ + история) и 1 природни науки (Химия + биология). Бутикови, както ги наричат в самото училище. Казват, че не искат да поемат повече, защото залагат на качество, а не на количество. Има партньорства с различни университети и институции. Външни лектори има, паралелките са иновативни, с интересни предмети и се залага на практични занимания.
Аз лично препоръчвам училището, въпреки че имам опит само с прогимназиален етап. Учителите, които поемат природни науки, тази година бяха наградени от РУО за учител на годината.

# 418
Pureandsimple , моят съвет е да редите паралелките съобразно желанията и бала на детето.Не съобразно  баловете на паралелките от миналата година.
                 И да ти кажа хич не ме интересува какъв е балът на определено у-ще на ДЗИ в 12 клас,ако детето ни има отличен резултат от изпита.В университет се влиза със собствени постижения и успех,а не с бал на у-щето.И в кварталното у-ще може да си пълен отличник,а в елитното - посредствен.Влизането с бал над 400 не гарантира завършване с отличен успех.
Разбира се, че желанието на детето е основното, но ще ползваме балът от предишни години като ориентир в подреждане на желанията.
Статистиката съм съгласна, че не гарантира нищо, но говори доста, за това и съществува като наука. Grinning

# 419

Статистиката съм съгласна, че не гарантира нищо, но говори доста, за това и съществува като наука. Grinning
                 Според тази наука ,когато кандидатства младежът, във ФЕГ мястото му беше вързно в кърпа.Предишната година балът във ФЕГ беше най-нисък в сравнение с другите елитни.Явно статистиката е повлияла на всички,които са се сетили за нея и балът отлетя нагоре с огромна разлика от миналогодишния. Нашият искаше първо паралелки с АЕ,а ФЕ бяхме писали като резерв разчитайки на статистиката.Да, ама не! Размина се за малко с 2 АЕГ , а там , според статистиката , нямаше никакъв шанс. Настоях да пишем паралелките във 2 АЕГ без значение ,че спореед науката статистика няма никакъв шанс.Не му стигнаха 2 т. Точно за това не сме разчитали на статистически данни и при четиримата.

Общи условия

Активация на акаунт